FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η απειλή του κορονοϊού

Ημερομηνία: 03-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η κοινωνία μας αγωνιά από την έξαρση του ιού. Το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό φαινόμενο ζει τη δική του αγωνία, που μεγαλώνει καθώς η πανδημία έχει φοβερές επιπτώσεις στην κοινωνία, όπως και σε όλον τον αθλητισμό.

*Το ποδόσφαιρο έχει πληρώσει ακριβά την κατάσταση που επικρατεί και στη χώρα μας. Ειδικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πάει να σβήσει χωρίς εισπράξεις από πουθενά. Πληρώνουν οι παράγοντες και ενίσχυση από πουθενά. Ευτυχώς, τα ξέφραγα γήπεδα, όπου οι φίλαθλοι βλέπουν μπαλίτσα, πληρώνοντας τον οβολό τους!

 

«Με τα τωρινά δεδομένα»

Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω μεσοβδόμαδα σε όλη την Ηλεία κυκλοφόρησε η «βρώμα» πως ο Πρωθυπουργός θα έκλεινε τα ποδοσφαιρικά γήπεδα για κανένα μήνα και… βάλε. Φυσιολογικά, ο αθλητικογράφος άλλης συναδέλφου απευθύνθηκε στον καθ’ ύλην αρμόδιο, Πρόεδρο της ΕΠΣΗ κ. Κουλούρη, ώστε να γράψει το θέμα με βάση τις δηλώσεις του επικεφαλής του τοπικού ποδοσφαίρου.

Κι εκείνος απάντησε «Με τα τωρινά δεδομένα τα πρωταθλήματα θα γίνουν κανονικά» εννοώντας τα πρωταθλήματα της Ηλείας. Μας «φώτισε»!

*Φυσικά και θα γίνουν και θα γίνονται εφόσον η επιδημία δεν εξαπλώνεται στην Ηλεία, γιατί, όπως, διευκρίνισε ο Χαρδαλιάς «αναστολή ομαδικών αθλητικών δραστηριοτήτων» υπάρχει όπου υπάρχει κόκκινο! Κι ας ελπίσουμε πως η Διοργανώτρια δεν θα επαναλάβει το λάθος της άνευ λόγου αναβολής, όπως έπραξε πρόσφατα!

 

Κινδυνεύει να διακοπεί

Απεναντίας κινδυνεύει να διακοπεί το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, γιατί δεν είναι δυνατόν να μη γίνονται ο 1ος, 2ος, 3ος όμιλος και να γίνονται οι υπόλοιποι. Επ’ αυτού θα αποφασίσει η ΕΠΟ προσεχώς. Πάντως ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου και μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, Σταύρος Ψαρόπουλος, ήταν αινιγματικός όταν ρωτήθηκε σχετικά. Θα δούμε!

 

Αναβλήθηκε με το Ψυχικό

Τελικά, όπως είχε αναφερθεί νωρίς πρωί το Σάββατο, παίκτες του Κοροίβου παρουσίασαν πυρετό κι ενώ θα γινόταν διερεύνηση για κορονοϊό η Ε.Ο.Κ. ανέβαλε το παιχνίδι.

*Στα υπόλοιπα παιχνίδια το Παγκράτι νίκησε στο Μετς τον αήττητο Ολυμπιακό και η Καρδίτσα άλωσε την Περιβόλα και σταμάτησε το σερί του Απόλλωνα (77-84), ενώ το Αγρίνιο έκανε σεφτέ στις νίκες, κερδίζοντας 69-67 τη Δάφνη.

*Τρελό πρωτάθλημα η Α2, με το Φίλιππο να έχει να δώσει τέσσερα εξ αναβολής παιχνίδια λόγω κορονοϊού, δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει. Προς το παρόν χθες η Ε.Ο.Κ. αποφάσισε την αναστολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων, οπότε από Δεκέμβρη και βλέπουμε…

 

Άσφαιρη η «Μπάρτσα»

Κόλλωσε μπροστά στον Μπαμπούνη και στη διπλή άμυνα ζώνης της Αχαϊκής η «Μπάρτσα». Δεν σκόραρε και μοιραία έμεινε στην ισοπαλία κόντρα στη σκληροτράχηλη Αχαϊκή, η οποία έπαιξε για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, αφού στο 25΄ είδε δεύτερη κίτρινη κι έφυγε από το γήπεδο ο Σάντος!

*Έχει πρόβλημα επιθετικό ο ΠΑΟΒ μετά τη φυγή του Σαμπανέι και δύσκολα βλέπει δίχτυα. Επτά τελικές έκανε έναντι μίας της Αχαϊκής και είναι φανερό το πρόβλημα στο σκοράρισμα για τους επιθετικούς του Τσίρκοβιτς. Ο Λίπι των φιλοξενουμένων ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο έσβηναν οι ηλειακές επιθέσεις. Ο Βεργέτης (διαιτητής Β΄ Εθνικής) δεν κόλλωσε και πέταξε εκτός γηπέδου τον Σάντος. Ο Αρκάδας διαιτητής είναι έμπειρος, αλλά στη φάση ανατροπής του Λιόση υπάρχει πέναλτι, γιατί έγινε μέσα…

 

Εξαιρετικός ο Αίας

Ο Αίας εξαιρετικός, προσεκτικός, μαχητικός πήρε τον πόντο της ισοπαλίας στο νησί και ατενίζει αισιόδοξα τη συνέχεια. Ο Θοδωρής Ανδριόπουλος ήταν πρωτεργάτης της επιτυχίας και στηρίχτηκε στους δύο νεαρούς τον Βασιλικόπουλο και τον Κάρδαρη, που στο 64΄ αντικαταστάθηκε από το νεαρό Βράπι. Ο Ηλίας Κουλούρης σκόραρε και ανέτρεψε το σκορ. Είναι το τρίτο γκολ σε δύο ματς.

*Οι παίκτες του Αίαντα δεν κόλλωσαν μπροστά στο φοβερό Κούνια ούτε στο Βρζαλιάνο Εντουάρντο που πρωτοεμφανίστηκε. Τους έπαιξαν με πρέσινγκ τους Ζακυνθινούς, παίζοντας με την κλασική φανέλα άλα Άγιαξ. Οι τελικές ήταν λιγοστές εκατέρωθεν, δείγμα πως οι ομάδες πρόσεξαν πολύ το παιχνίδι. Αρκετά έμπειρος ο Αχαιός Χρονάς, έπαιξε 50-50.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Έγινε και η 6η αγωνιστική του άγριου κόσμου. Τη γλιτώσαμε προς τον παρόν την καραντίνα. Η Νίκη κόλλωσε στη Ν. Μανωλάδα σε ένα παιχνίδι που χάλασε εξαιτίας μιας αβλεψίας του ρέφερι Γκατζόπουλου και άντε μετά να τους πείσεις. Τελευταία επεμβαίνουν οι βοηθοί και πείθουν τους διαιτητές!

*Στα διπλά πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας. Είπαμε 2-3, ήρθαν τρία! Έσπασε η έδρα των Σαβαλίων και της Ανδραβίδας. Έτσι ανάσαναν οι Βαρθολομαίοι και ο Ερμής που φώναξε «υπάρχω»!

*Ο Φώτης Καλογερόπουλος έβαλε πάλι γκολ κι έφτασε αισίως τα δέκα. Λέτε να είναι η σειρά του;

*Χατ-τρικ έκανε ο Πάρης στην Κρέστενα, όπου είχαμε μεγάλη ανατροπή!

 

Ο Λεωνιδόπουλος

Ένα δικό μας παιδί που έχει ανδρωθεί στον Πύργο, ο Θανάσης Λεωνιδόπουλος υπέγραψε στον Πλατανιά Γ΄ Εθνική. Ο 24χρονος μεσοαμυντικός γνώρισε μεγάλη περιπέτεια. Ήταν και πέρυσι στους Χανιώτες, αλλά τον Δεκέμβρη είχε ένα σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος δεν του επέτρεψε να βοηθήσει την ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν.

 

Προσωπικά

Καλό μήνα αδέρφια! Ο Νοέμβρης είναι ο τρίτος μήνας του φθινοπώρου και οι παλιοί που γνώριζαν περισσότερα από μας τον έλεγαν και «Σποριά», γιατί τούτη την εποχή έσπερναν τα σιτάρια οι γεωργοί. Καλό μήνα χωρίς κορονοϊό. Αν γίνει αυτό θα την βγάλουμε εδώ, στην πολύπαθη Ηλεία, καθαρή. Όσο για το προσωπικό μου θέμα, θα το αντιμετωπίσω κι αυτό με το φιλόδικο πρόεδρο.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος