FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Εξασφαλίζει την πρωτιά ο Αίας

Ημερομηνία: 13-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Επτά αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος Α΄ τοπικής, ο Αίας «πέρασε» από το Τραγανό και εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό το μπόνους των πλέι-οφ. Με επικεφαλής τον Γιώργο Σταθάτο που πέτυχε δύο γκολ κι έφτασε τα 15 φέτος. Η ομάδα της Γαστούνης πιστοποίησε την υπεροχή της συνολικά, όχι βέβαια σε αυτόν τον αγώνα, αλλά γενικά, αφού είναι αήττητη, διαθέτοντας καλύτερη άμυνα, καλύτερη επίθεση. Μεγάλο πέρασμα ο Αίας, απέναντι σε μεγάλη, έμπειρη ομάδα, όπως η Νίκη, που ωστόσο δεν είχε τον σκόρερ της, Γεωργιόπουλο.

*Να τονίσουμε πως ο προπονητής του «Άγιαξ», Θοδωρής Ανδριόπουλος, έκανε σπέσιαλ διαχείριση του ματς, με πρώτη αλλαγή στο 69΄ (Χατζηαράπης αντί Μπατζακόπουλου) για ισχυροποίηση του συνόλου. Οι άλλες δύο αλλαγές ήταν για να σπάσει μάλλον το ρυθμό των αντιπάλων, παρά για να ενισχύσει τις γραμμές του!

 

Σε απόσταση αναπνοής το Γεράκι

Στην Α2 ο Εθνικός Γερακίου πήρε για τα καλά θέση στην τετράδα και πλησίασε τον πρωτοπόρο Ερμή, με τον οποίο θα συναντηθεί την επόμενη αγωνιστική, στον πόντο! Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της νίκης του επί του Λευκού Αστέρα με σκορ 4-2. Η ομάδα του Σκουροχωρίου, υποχώρησε αισθητά από την τετράδα. Τα «γεράκια» έπαιξαν καλά για 70 λεπτά και προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο και 4-0 στο β΄ μέρος. Για τον Εθνικό δύο γκολ πέτυχε ο Σταύρος Μαρκόπουλος και από ένα οι Τσουραπάς, Γεωργίου στο 55΄ και 60΄ αντίστοιχα. Κι όταν το Γεράκι ξεμπούκωσε, ο Λευκός Αστέρας μείωσε με δύο γκολ του Π. Νικολόπουλου.

*Σε οικογενειακό κλίμα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Εθνικός στην ταβέρνα «Γάτος» του Γερακίου. Τυχερός ο Γιάννης Στασινόπουλος, ποδοσφαιριστής που βρήκε το φλουρί. Οι ευχές για άνοδο εννοείται έδωσαν και πήρανε!

 

Πλατιά νίκη η Θύελλα

Η Θύελλα Πύργου κέρδισε 4-0 στο Ενωσιακό τον Ατρόμητο Βαρβάσαινας και καπάρωσε την τρίτη θέση. Εύκολα οι «κυανόλευκοι» του Γιάννη Γκότση, αφού προηγήθηκαν 1-0 με το Νεοφώτιστο στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη δημιούργησαν και σκορ, με τον Παργινό από ασίστ του Χρυσαειδή (2-0), με το Λειβαδίτη (3-0), ενώ το σκορ έκλεισε οι Καβαθάς με χτύπημα πέναλτι. Οι Θυελλιώτες είχαν και δύο δοκάρια με τους Παργινό, Χρυσαειδή κι ένα ο Ατρόμητος με το Νιώτη. Πάντως, η ομάδα του Δ. Κυριακόπουλου εδικαιούτο κάτι παραπάνω.

 

Ο Ηλειακός είπε stop στον Ερμή

Τον παλιό καλό εαυτό του θύμισε ο Ηλειακός Λεχαινών, που κατέβαλε τον Ερμή Πλατάνου 1-0 χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε στο 35΄ ο Θέμης Κουρής, με ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ. Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, όπου η δύναμη επικράτησε της τεχνικής, καθώς ο Ερμής υπερτέρησε σ’ αυτόν τον τομέα. Από τον Ηλειακό ξεχώρισαν οι Κουρλός, Κοντάνας, Μητρόπουλος, όπως και ο Γιάννης Κράγκαρης που έπαιξε λίγο στο τέλος, μετά το σοβαρό τραυματισμό του.

 

Έκαμψε την Πηνεία

Αγκάλιασε την τετράδα και η Δάφνη, αφού κέρδισε 2-0 στην Ανδραβίδα την Α.Ε. Πηνείας, που κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά στο 44΄ έμεινε με δέκα, καθώς ένας ποδοσφαιριστής της έκανε βλακώδες φάουλ στο κέντρο του γηπέδου και είδε τη δεύτερη κίτρινη του ρέφερι Ρηγόπουλου. Με αριθμητικό πλεονέκτημα στην επανάληψη η Δάφνη πίεσε, καθώς οι Πηνειώτες γύρισαν πίσω, αλλά δεν γλίτωσαν στο τέλος την ήττα από γκολ του Βαρβαρέσου με φάουλ στο 80΄ και του Κακολύρη με ωραία ενέργεια στο 90΄.

 

Νίκη τα Μακρίσια

Ο Α.Ο. Μακρισίων στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή κέρδισε τους Λέοντες Αμαλιάδας, οι οποίοι ήταν ανώτερη ομάδα, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν νικάει ο καλύτερος. Ένα γκολ του Αντωνίου στο 1΄ και ένα άλλο του Παναγόπουλου στο 94΄ ήταν αυτά που έκριναν τη συνάντηση. Οι κυνηγοί της ομάδας από την Αμαλιάδα διακρίθηκαν για την αστοχία τους προ του έμπειρου γκολκίπερ Ζωμένου!

*Πάντως οι ηττημένοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Σφυρή, ενώ οι βοηθοί Λαζαρης, Βλάχος έβλεπαν κι έπαιζαν μόνο έδρα!

*Σταθερά ψηλά βρίσκεται ο Διγενής Χαριάς, ο οποίος προχθές επικράτησε με αγγλικό σκορ του Αετού Κέντρου (6-4).

 

Δεκατρείς αγωνιστικές

Αλήθεια τι έγκλημα έκανε εκείνος ο ποδοσφαιριστής από τον Αγιώργη που δέχτηκε ποινή 13 αγωνιστικές;

 

Το Τσιλιβή στη Δεοντολογίας

Οι σοφοί της ΕΠΟ παρέπεμψαν αλλού την υπόθεση των δελτίων του Α.Ο. Τσιλιβή. Βρέθηκαν σε αδιέξοδο και στέλνουν την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Αυτή η Επιτροπή θα διερευνήσει το υπάρχον υλικό της υπόθεσης και θα αποφασίσει επί των παραβάσεων-παραλείψεων που έχουν γίνει.

 

1-11 τα πέναλτι

Διαμαρτύρονται και φωνάζουν οι Λέοντες Αμαλιάδας ότι αδικούνται από τη Διαιτησία! Και πώς να γίνει αλλιώς, όταν έχουν πάρει ως τώρα ένα πέναλτι κι έχουν δεχτεί έντεκα!

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Μας το μπουμπούνισαν το νέο από το συμβούλιο της ΕΠΣΗ. Αποφάσισαν την αντικατάσταση του Αντώνη Καραγιάννη στην Επιτροπή Διαιτησίας με το Σταύρο Βασιλάκη. Μα αυτή την αλλαγή εμείς από αυτήν εδώ τη στήλη την έχουμε καταγράψει από τότε που έφυγε-παραιτούμενος για τους γνωστούς λόγους ο Καραγιάννης. Δεν είχαν άλλη λύση οι άνθρωποι, όταν δεν τους αρέσουν οι Γιαννόπουλος, Ρουμπάνης, Ηλιόπουλος που θεωρούνται ως κορυφαίοι του χώρου. Κατά το αρχαίον «Ώδινεν όρος κι έτεκεν μυν!».

ΥΣ.: Η στήλη δεν θα είναι στο αυριανό φύλλο, λόγω απουσίας μου. Ξανά μαζί την Τρίτη.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος