FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Έχασε τ’ αυγά και τα… καλάθια

Ημερομηνία: 10-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τον «κατάπιε» τον Κόροιβο το Σάββατο ο Διαγόρας στο Αιγάλεω (113-80) και απέδειξε πως παρά το γεγονός ότι έχει κάνει εντός δύο ήττες παραμένει στα φαβορί για την άνοδο. Η ομάδα τώρα της Αμαλιάδας περνάει κρίση και πρέπει σύντομα να βγει απ’ αυτήν. Με προβλήματα σε βασικούς παίκτες, αλλά και ο Ματαλών που δεν αγωνίστηκε τελικά λόγω τραυματισμού, δεν θα μπορούσε να φανεί ανταγωνιστική απέναντι σε μια τέτοια ομάδα, όπως ο Διαγόρας.

 

*Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τους «μπλε» που είχαν 0/12 τρίποντα. Έτσι το 33-10 ήταν ένα σκορ εντυπωσιακό ως προς το εύρος σε βάρος του Κοροίβου. Έκτοτε τίποτε δεν πήγε στην ομάδα με αποτέλεσμα να δεχτεί πάνω από 100 πόντους! Μόνον στα τρίποντα πήγαν σχετικά καλά στο β΄ ημίχρονο (είχαν συνολικά 10/32), ενώ έκαναν 14 λάθη. Πρώτος σκόρερ ο Ιάσων Δημητρακόπουλος (16 π.) κι ακολούθησε ο Χουχούμης. Εν τέλει ο κόουτς Κεραμιδάς έχει βουνό να ανεβεί με τους παίκτες του.

 

 

Τεσσάρα εντός προγράμματος

Είχαμε χαρακτηρίσει αγώνα υπάρξεως το προχθεσινό παιχνίδι Πανηλειακού-Βλαχιώτη. Το πιστεύαμε πως κάτω από ώριμες συνθήκες θα μπορούσαν τα παιδιά του Πανηλειακού να πάρουν έστω την ισοπαλία, γιατί δεν μιλούσαμε για νίκη. Ο Αστέρας Βλάχιώτη είναι ισχυρός. Έχει χαλάσει φέτος για πρωταθλητισμό κάμποσα λεφτά… Δυστυχώς τα παιδιά του Πανηλειακού  τρόμαξαν στη θέα των αντιπάλων τους. Ουσιαστικά φοβήθηκαν το παιχνίδι. Φοβήθηκαν τον αντίπαλο.

*Έτσι, οι Λάκωνες χωρίς να είναι κάτι σπουδαίο, στο α΄ μέρος είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι (0-2). Αλλά και στην επανάληψη τα πράγματα ήταν χειρότερα. Είναι ζήτημα αν οι «ερυθρόλευκοι»  είχαν δύο τελικές! Έτσι όμως δεν μπορείς να ανεβείς στο βουνό. Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε γράψει πως ο Βλαχιώτης θα βγει πρώτος. Πριν τη λήξη του γύρου είναι ήδη πρώτος!

 

 

Το κλίμα και ο Σαφαρίκας

Υπάρχει ήδη και γκρίνια. Άκουσα τα πρώτα παράπονα ως πως τη χρησιμοποίηση των παικτών. Γονείς διαμαρτύρονταν κατά του προπονητή. Αυτά βέβαια γίνονται και θα γίνονται εφόσον είμαστε άνθρωποι κι έχουμε αδυναμίες! Ως εμφάνιση ήταν η χειρότερη φετινή στον Πύργο. Δεν μπόρεσα να διακρίνω κάποιον που να ξεχώρισε.

 

 

*Κακή και η διαιτησία του Σαφαρίκα (Αχαΐας). Ένας ρέφερι που πέρυσι έπαιζε μικτές και γυναικεία δεν μπορεί να έχει εμπειρίες. Λάθη στον καταλογισμό των φάουλ. Έδωσε ένα πέναλτι που το είδε ως παράβαση εκείνος! Ασυνεννοησία με τους βοηθούς. Διαιτητάκι. Έδειξε πέντε κίτρινες. Τρεις στους Λακεδαιμόνιους και δύο στους «ερυθρόλευκους».

 

 

*Λίγοι, ελάχιστοι θεατές και δεν είναι το ελαιωμάζωμα. Είναι ότι και η Β΄+Γ΄ Κατηγορία γίνεται περιμετρικά την ίδια ώρα. Μπράβο όμως στους οργανωμένους. Κράτησαν «ζωντανή» την έδρα. Είναι ζήτημα αν βγήκε η διαιτησία που έφτασε το χιλιάρικο, γιατί η ΚΕΔ/ΕΠΟ έστειλε τον ένα βοηθό από την Κόρινθο (τον Μπουρτζοβίτη, με ταξί 450 ευρώ!), γιατί φαίνεται δεν είχε από την Πάτρα που ήταν οι άλλοι δύο διαιτητές!

*Μπράβο και στους παίκτες που πήγαν στους οργανωμένους μετά τη λήξη και χειροκρότησαν. Ο Πανηλειακός είναι ακόμη ζωντανός…

 

 

Ίδωμεν…

Δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα για τη Ζαχάρω να πάρει κάτι στη Ζάκυνθο από την ομώνυμη ομάδα. Έχασε λοιπόν, 0-3 και τώρα έχει ακόμη έναν αγώνα για να κλείσει ο γύρος. Είχε μια μεγάλη ευκαιρία ο Κακολύρης να πετύχει ένα γκολ, αλλά την έχασε. Από κει και πέρα το σημαντικό της συνάντησης ήταν η επανεμφάνιση του Κατσιώλη, μετά από μισό χρόνο από τον σοβαρό τραυματισμό του.

*Κάποιες πληροφορίες που διέρρευσαν μιλάνε για ενίσχυση της ομάδας κατά τη χειμερινή περίοδο. Ίδωμεν!

 

 

Τσάμπα ήττα!

Στο «Φώτης Αραβαντινός» της Πάτρας οι προσδοκίες για τον Παμβουπρασιακό έφταναν ακόμη και για το διπλό. Αυτό έλεγε η βαθμολογία και η λογική. Να όμως που στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει λογική. Έγιναν, λοιπόν, στη συνάντηση παράλογα πράγματα. Αφενός αφηνίασε ο Κόκος Κωνσταντινίδης, που έχει περάσει και από τη Βάρδα, αφετέρου ο διαιτητής Παναγάκος από τη Λακωνία έκανε τα δικά του. Στα σχόλια για τον ορισμό του γράψαμε απλώς, πως αξιολογήθηκε φέτος στη Γ΄ Εθνική, γιατί πέρυσι ήταν στη δόκιμη κατηγορία, που αλλιώς λέγεται προχωρημένου σταδίου. Δεν θέλαμε να γράψουμε τη λέξη άπειρος, άρα ακατάλληλος γι’ αυτό το παιχνίδι, όπου παιζόταν μια κατηγορία. Και να τ’ αποτελέσματα. «Έφαγε» δύο πέναλτι από τη «Μπάρτσα». Έγιναν όμως στο παιχνίδι κι άλλα.

 

 

Μοιραίος ο Σαμπανέι

Με πρωταγωνιστή τον σκόρερ της ομάδας, Σαμπανέι, χάθηκαν ευκαιρίες, που δεν χάνονται! Πριν ανοίξει το σκορ είχε δοκάρι ο Βαζ. Στο 44΄ ο Σαμπανέι εντελώς μόνος δεν σκόραρε. Νωρίτερα χάνει το άχαστο ο Ντόμας. Στο 19΄ ανατρέπεται ο Βαζ και δείχνει «παίζετε» ο Παναγάκος. Στο 45΄ κεφαλιά του Ντόμα άουτ! Και σαν να μην έφτανε αυτό στο β΄ μέρος η ομάδα της Βάρδας  δέχεται το πρώτο γκολ και αφού ο Σαμπανέι ισοφαρίζει, η ομάδα στη συνέχεια εντελώς απρόσεχτη δέχεται δεύτερο γκολ. Στο 89΄ σε προσπάθεια του Ρουγκάλα αμυντικός αποκρούει με το χέρι και σφύριγμα πουθενά. Έσπασαν τα νεύρα των παικτών και ενώ είναι όλοι μπροστά μπας και ισοφαρίσουν δέχονται και τρίτο γκολ. Ο μικρός την ξέρει αυτή τη δουλειά. Την άλλη δεν γνωρίζει, δηλαδή να παίζει στα ίσια!

 

 

Τέλος ο Σπυρόπουλος

Το… μάρμαρο το πλήρωσε τελικά ο προπονητής. Αυτό γίνεται πανελληνίως. Για να αλλάξει το κλίμα, για να αλλάξει το γούρι, για να σπάσει η γκίνια. Ο Ντίνος Σπυρόπουλος έμεινε στην Πάτρα. Δεν επέστρεψε. Μία αγωνιστική πριν τη λήξη του γύρου κι ενώ απομένει το παιχνίδι με το Διαβολίτσι η διοίκηση ψάχνει για προπονητή.

 

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Μέσα στις προβλέψεις πέσαμε για την 11η αγωνιστική της Α΄ τοπικής. Μέσα σε όλες, εκτός από την ισοπαλία που πήρε το Κουρτέσι στα Σαβάλια. Τρεις οι άσοι, τρία τα διπλά προβλέψιμα και η ισοπαλία στα Σαβάλια, μη προβλέψιμη. Όμως η παρουσία του Μιχάλη Παπουτσή ήταν λίαν ευεργετική για τον ΑΠΟΚ, ο οποίος και πέρυσι είχε πάρει ισοπαλία εκεί, με το ίδιο σκορ, το οποίο είχαμε σημειώσει την Παρασκευή!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος