FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Εξάπαντος το ροζ φύλλο αγώνα

Ημερομηνία: 25-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Καθοριστικό παιχνίδι για την μετέπειτα πορεία του Κοροίβου είναι το αυριανό κόντρα στην ομάδα του Ψυχικού. Είναι ένα παιχνίδι, με το οποίο κλείνει ο Α΄ γύρος της Α2, ο οποίος δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για τους «μπλε». Μετά τη νίκη στον Πειραιά έφτασαν τις 6-8 νίκες, ενώ οι Αθηναίοι είναι ελαφρά καλύτεροι (7-7). Καλούτσικη ομάδα το Ψυχικό, έχοντας μέσα και το νεαρό άσο του Ολυμπιακού, Αρσενόπουλο. Ο κόουτς Ρεμεντέλας εκτός έδρας έχει πετύχει μόνον μία νίκη (στην Καρδίτσα) ενώ έχει πέντε ήττες! Αυτό δείχνει ότι η ομάδα του Ψυχικού «παίζεται» από έναν καλό Κόροιβο, με Λεϊμάνις και Χείλαρη σε καλή μέρα.

 

*Θα σφυρίξουν Σταματόπουλος (Μαγνησίας), Α. Αναστόπουλος (Κεντρικής Πελοποννήσου), Πιτσίλκας (Λάρισας).

 

 

Μέγα ντέρμπι στη Βάρδα

Ντέρμπι γοήτρου. Θα επικρατήσει εκείνη η ομάδα που θα δείξει δύναμη και πάθος. Μην ξεχνάτε ότι θα παίξουν και για το Κύπελλο. Σφυρίζει ο Χρονάς (Αχαΐας), άπειρος σχετικά, με δύο ματς στον 8ο Όμιλο κι ένα γυναικείο!

 

 

 

Ευκαιρία για τη Νίκη

Μοναδική ευκαιρία παρουσιάζεται στη Νίκη Τραγανού, να τσιμπήσει έναν τουλάχιστον πόντο στο Αίγιο. Με Ηλία Φωτόπουλο στον πάγκο, υψηλό ηθικό και πολλές δυνάμεις μπορεί να τα καταφέρει. Θα σφυρίξει ο Χρυσάφης (Αθηνών) και Θεός φυλάξοι!

 

*Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και Αστέρας-Φοίβος στην Αμαλιάδα. Λέτε οι «βυσσινί» με τους «μπέμπηδες» να πάρουν πόντο; Θα δούμε. Διαιτητή έβαλαν τον Χρηστάτο (Κεφαλληνίας), που κάνει δεύτερο παιχνίδι στη Γ΄ Εθνική!

 

 

Έβγαλε δύο ντέρμπι

Η κλήρωση του Σάκη Καραλάγα για το Κύπελλο έβγαλε δύο ντέρμπι (Πανηλειακός-ΠΑΟΒ, Ενιπέας-Ξενοφών). Είχε κέφια η κληρωτίδα. Μάλιστα, ανάγκασε το Σάκη να κάνει και την κλήρωση των ημιτελικών, χωρίς να έχει προαναγγελθεί. Στην αναμπουμπούλα έγινε κι αυτή, γιατί νομίζετε, πως οι παράγοντες έχουν περισσότερο μυαλό;

 

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

 

Πολλή παραφιλολογία έπεσε στο περιθώριο του αγώνα Ολυμπιάδας-Μακρισίων. Δεν ωφελεί σε τίποτε τέτοια ένταση και οξύτητα. Εμείς, ξέρουμε, πως η ομάδα του Γουμέρου σε αρκετά παιχνίδια έχει πάρει από τη διαιτησία τα… σπόρια. Από κει και πέρα, αν ο ρέφερι αποφάσισε να γίνει το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι καμία ευθύνη δεν είχαν.

 

*Η 12η αγωνιστική έχει κρίσιμα, αμφίρροπα και δυνατά παιχνίδια. Ορισμένα απ’ αυτά λογίζονται ως ντέρμπι. Θα δούμε. Πάντως στους έξι αγώνες η παρουσία του «2» περιορίζεται, αλλά να είστε σίγουροι πως θα έλθει. Μεγάλο ρόλο παίζουν οι καιρικές συνθήκες, γιατί διανύουμε βαρύ χειμώνα! Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα  γήπεδα, είναι σε κάκιστη κατάσταση.

 

 

*Οι παρατηρητές διαιτησίας

 

Παρακολουθούμε εδώ και καιρό τους ορισμούς των παρατηρητών από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ και βλέπουμε να υπάρχει μια κατάσταση που τους εκθέτει και κυρίως εκείνον που είναι υπεύθυνος. Έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα ο άνθρωπος. Υπάρχει μία ανισότητα στη χρησιμοποίηση των παρατηρητών. Άλλος παίρνει έναν ορισμό, άλλος δύο. Και μη νομίσει κανείς ότι αυτό έχει να κάνει με την αξία ή εμπειρία ενός εκάστου. Προφανώς δεν έχει να κάνει ούτε με τις… γνωριμίες. Και να ξέρετε απ’ αυτούς 3-4 κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Οι άλλοι άστα να πάνε… Δεν ξέρουμε μήπως βάζει το χεράκι του και κάποιος άλλος ανώτερος. Αυτή είναι η κατάσταση που συνεχίζεται ασταμάτητα. Το ωραίο είναι ότι τους τα λένε κι αυτοί πέρα βρέχει!

 

 

Παραδιαιτητικά

Τρεις συνεχόμενες διαιτησίες έκανε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Γιώργος Μαρκαντωνάτος. Το Σάββατο σφύριξε Νέοι Παναχαϊκής-Εργοτέλης. Την Κυριακή Δόξα-Ολυμπιακός Σαβαλίων και τη Δευτέρα Ενιπέας-Ολυμπιακός Ζαχάρως. Απίστευτο κι όμως αληθινό.

 

*Τον τρίτο φετινό ορισμό του πήρε ο καλός διαιτητής Άγγελος Πήττας. Θα είναι βοηθός στο παιχνίδι Β΄ Εθνικής, Καραϊσκάκης-Εργοτέλης.

 

*Το δωδέκατο ορισμό στη Γ΄ Εθνική πήρε ο Γιώργος Μαρκαντωνάτος. Θα σφυρίξει το ντέρμπι της Αργολίδας (Λέρνα-Ερμιονίδα) στο γραφικό Κιβέρι. Βοηθοί του οι Καραλής, Λιάπης.

 

*Πήραν, τέλος, ορισμό οι παρατηρητές Μάνθος (Παναρκαδικός-Βλαχιώτης) και Σταθόπουλος στο ηλειακό ντέρμπι της Βάρδας.

 

*Πρωτοφανή ταλαιπωρία για τέσσερις διαιτητές την Τετάρτη. Πήγαν στη Ζάκυνθο για τα παιχνίδια μικτών κι έμειναν για διανυκτέρευση, γιατί λόγω καιρού δεν έφυγε το πλοίο. Ήταν οι Μαρκαντωνάτος, Σταυρόπουλος, Ασημακόπουλος, Καραμέρος. Οι ίδιοι την είχαν… πατήσει και πριν 15 μέρες, όταν πήγαν στη Ζάκυνθο, αλλά έμειναν στην Κυλλήνη οι μικτές Μεσσηνίας!

 

*Μήπως η Επιτροπή Διαιτησίας θα πρέπει κάτι να κάνει γι’ αυτούς ή είναι όλοι τους «τσιγκούνηδες»;

 

 

Πρωταθλητές οι Νέοι

Η Μικτή Νέων της ΕΠΣ Ηλείας (Κ16) επωφελήθηκε από την ήττα της αντίστοιχης  της Μεσσηνίας (1-0) στη Ζάκυνθο και ξέφυγε στη βαθμολογία (12-6 βαθμοί) και είναι απίθανο στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια (Κεφαλονιά, Μεσσηνία) να χάσει τον τίτλο. Το αντίθετο γίνεται στις Μικτές Παίδων (Κ14), όπου η Μεσσηνία δεν χάνει τον τίτλο (10-7). Χαράς ευαγγέλια, λοιπόν, για το Φερεκίδη, τον Κάρδαρη, τον Κακόγιαννο, τον Πλαστουργό, το Γιαννόπουλο και τα άλλα παιδιά και φυσικά τον  κόουτς Αντώνη Χρυσανθακόπουλο.

 

 

Κλείνουν οι μεταγραφές

 

Στο ποδόσφαιρο, τελευταία εβδομάδα των χειμερινών μεταγραφών. Πολλά είδαν τα ματάκια μας (18 μετακινήσεις ως τώρα) και δεν ξέρουμε, αν θα ξαναδούν μέχρι το τέλος του Γενάρη. Σε ό,τι αφορά τον Πανηλειακό κόλλησε ως φαίνεται στη μεταγραφή του Μανωλιά από τον Αστέρα, ενώ η Νίκη ψάχνει κάτι να βρει εναγωνίως. Ως τώρα εντυπωσιακές οι μετακινήσεις Φώτη Παναγόπουλου, Μούτσου, Κουλούρη, Μπάρκα.

 

*Καλή τύχη στο Μιχάλη Παπουτσή που πήγε προχτές στον ΑΠΟΚ. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και ευχές στο Γρηγόρη και τη Γρηγορία…

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος