FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Έτοιμοι Παμβουπρασιακός και Αίας

Ημερομηνία: 07-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η μάχη της Γ΄ Εθνικής αρχίζει επιτέλους την Κυριακή και τόσο ο ΠΑΟΒ όσο και ο Αίας έκλεισαν την προετοιμασίας τους ενόψει της πρεμιέρας.

*Η ομάδα της Βάρδας με τον Τσίρκοβιτς στο τιμόνι έπαιξε με τη δυνατή Ζάκυνθο και απέδειξε ότι είναι έτοιμη να ριχτεί στη μάχη. Η νησιώτικη ομάδα έχει ενισχυθεί με Έλληνες και ξένους παίκτες και όπως απέδειξε και με τον Αίαντα θα πρωταγωνιστήσει και φέτος. Θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, αφού όλες οι ομάδες πλην ελάχιστων είναι στον ίδιο παρονομαστή. Ήταν το όγδοο φιλικό και είχε δύο νίκες, τρεις ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες.

*Ο Αίας έχασε από το Τσιλιβή. Ένα γκολ έκρινε τη φιλική συνάντηση των ομάδων που είχαν και από ένα δοκάρι. Ο Αίας είναι έτοιμος για την πρεμιέρα. Έδωσε επτά φιλικά και πρώτη φορά γνώρισε την ήττα. Έκανε δύο νίκες και είχε τέσσερις ισοπαλίες. Ο Θοδωρής Ανδριόπουλος έπαιξε και με αναπληρωματικούς.

 

Η νίκη του Πανηλειακού

Μπροστά σε άδειες κερκίδες ο Πανηλειακός πέτυχε εύκολη νίκη επί της Προοδευτικής με 6-0 και έκανε τρεις τις νίκες του. Έτσι εύκολα θα νικάει ο Πανηλειακός στο Στάδιο τις μικρομεσαίες ομάδες και θα δούμε πώς θα καθαρίζει με τις δυνατές. Δεν χρειάζονται θριαμβολογίες ούτε να πάρουν τα μυαλά του αέρα. Το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο κι όλοι θα κυνηγούν τον Πανηλειακό. Τα κεφάλια μέσα και δουλειά. Ο Καράμπελας άνοιξε λογαριασμό  στα γκολ και ο Τζανέτος που σκόραρε δις ήταν ο κορυφαίος. Από την Προοδευτική ξεχώρισε ο αρχηγός Μάκης Βαλογιάννης, ενώ πρέπει να τονιστεί πως η ομάδα από τη Μανωλάδα έπαιξε ανοιχτά και δεν ταμπουρώθηκε. Ήταν καλή και η διαιτησία του Τάκη Γεωργόπουλου. Θα βοηθήσει αρκεί να τον προσέξουν!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Τριάντα γκολ-ρεκόρ για φέτος είχε η τρίτη αγωνιστική του άγριου κόσμου. Εξάρες και πεντάρες στην ημερήσια διάταξη. Ασυναγώνιστοι οι τέσσερις πρωτοπόροι προχωρούν με τρεις νίκες έκαστος. Προς το παρόν δεν φαίνεται κάποια ομάδα να τους ακολουθεί. Πανηλειακός, Νίκη, Ξενοφών και Αστέρας οδηγούν την κούρσα.

*Αντίθετα Δάφνη, Ερμής, Πελόπιο είναι χωρίς πόντο! Η Θύελλα και το Βαρθολομιό έχουν από ένα πόντο. Πρώτη νίκη για την ομάδα της Βρίνας, ενώ δεν έχουν κάνει νίκη η Θύελλα και ο Ηλειακός Βαρθολομιού.

*Είχαμε και την πρώτη παραίτηση προπονητή. Ο Κώστας Σακέλλης έφυγε ή τον παραίτησαν από τον Ερμή. Θα διευκρινιστεί εντός των ημερών.

Χωρίς γκολκίπερ

Είναι δυνατόν ομάδα Α΄ Κατηγορίας να έχει ένα και μόνο τερματοφύλακα; Αυτό συνέβη στο νεοφώτιστο Ερμή Πλατάνου. Κατέβηκε να παίξει στο Ενωσιακό κόντρα στον Πέλοπα με τον Καρέτσο τερματοφύλακα, δηλαδή έναν αμυντικό παίκτη. Απροετοίμαστος κατέβηκε στο πρωτάθλημα ο νεοφώτιστος και υπέστη βαριά ήττα.

 

Τρία στα τρία η Νίκη

Φοβερό ξεκίνημα έκανε η Νίκη Τραγανού, αφού έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αυτή τη φορά έπαιξε με τον Αλφειό που είναι μια ομάδα από τις καλές του πρωταθλήματος. Η Νίκη έφτασε τα 10 γκολ ενεργητικό, ενώ έχει δεχτεί μόνο ένα!

*Πρωταγωνιστής και πάλι ο Φώτης Καλογερόπουλος που έδωσε το έναυσμα της επίθεσης στο β΄ μέρος, γιατί η ομάδα του Μπακάλη αντιστάθηκε σθεναρά και ο Αβραμόπουλος έπαιξε δυνατά το Γεωργιόπουλο, που είναι δύναμη στο κέντρο και την επίθεση της ομάδας του κ. Γαλάνη. Δύο γκολ πέτυχε ο Φώτης κι έφτασε τα 5 και το τρίτο ο Δημήτρης Κολοτούρος. Καλή απόδοση είχε και ο Γιάννης Κασσιανός. Είχε να σφυρίξει ντέρμπι ο Β. Τσάκαλης. Έπρεπε ωστόσο να τρέξει πιο πολύ. Είναι διαιτητής Γ΄ Εθνικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η ομάδα του Τραγανού έρχεται στον Πύργο προσεχώς να παίξει με τη Θύελλα.

 

Ο Πάμισος και το Διαβολίτσι

Ο Πάμισος που έχει πάρει το όνομά του από το ομώνυμο ποτάμι που διαρρέει τη νότια Μεσσηνία, είναι το δεύτερο μεγάλο σωματείο του γειτονικού νομού πολύ γνωστό σε μας, κυρίως για τα φιλικά παιχνίδια που έδινε ο Πανηλειακός. Ακόμη δύο μεγάλοι ποδοσφαιριστές από την ομάδα της Μεσσήνης, ο τερματοφύλακας Φιλόπουλος και ο μπακ Λαμπρόπουλος επί χρόνια έπαιξαν μπάλα στον Πύργο.

*Είναι ο περσινός πρωταθλητής Μεσσηνίας με προπονητή τον Γιώργο Καλόμαλο και ντόπιους ποδοσφαιριστές, αφού η πόλη αριθμεί 10.000 κατοίκους. Θα παλέψει για την παραμονή με πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές τους Φιλόπουλο, Μωράκη, Σαραντόπουλο, Λαθύρη κλπ..

*Εξάλλου, ο Α.Ο. Διαβολιτσίου είναι ομάδα μιας κωμόπολης στη Βόρεια Μεσσηνία με 850 κατοίκους. Γνωστή ομάδα από πέρυσι και κατόρθωσε να είναι ανταγωνιστική. Δεν ήταν στις ομάδες παραμονής, αλλά μπορούσε να κρατηθεί στην κατηγορία. Προπονητής συνεχίζει ο γνωστός μας Αλέκος Μαντζούνης, που ανέλαβε στο β΄ γύρο την ομάδα. Πιο γνωστοί παίκτες οι Σταματελόπουλος, Φωτόπουλος, Σεντεμέντες, Καλογερόπουλος, Γκελγκέρια, Μουλιάτος, Γεωργιόπουλος, από τους οποίους αρκετοί Καλαματιανοί.

 

Οι παρατηρητές και το εξοδολόγιο

Για λόγους οικονομίας στο εξοδολόγιο διαιτησίας η Επιτροπή του κ. Κυριακάκη δεν τοποθετεί παρατηρητές σε όλα τα παιχνίδια, αλλά κατ’ επιλογήν. Αυτό δεν είναι σωστό και μπορεί να γίνει στο β΄ γύρο, όταν θα έχουν κριθεί πολλά στη βαθμολογία. Ολόκληρο κατεβατό έγραψε ο συνάδελφος Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος στο σάιτ που γράφει. Έχει δίκιο αλλά επί αυτού αύριο θα είμαστε αναλυτικοί.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος