FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Έρχεται ο Ιπποκράτης από την Κω

Ημερομηνία: 20-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πολύ κρίσιμο το μεθαυριανό παιχνίδι του Κοροίβου στην Ήλιδα, απέναντι στον Ιπποκράτη της Κω, που έρχεται στην Αμαλιάδα με 6-4 νίκες έναντι 5-5 των «μπλε», οι οποίοι αξίζει να προσθέσουμε ότι ως τώρα έχουν δυσκολότερο πρόγραμμα από τους Δωδεκανήσιους.

*Αξιόλογη η ομάδα της Κω, που έχει κόουτς τον Παπαδόπουλο και κατά την τελευταία αγωνιστική νίκησε στο νησί εύκολα την Καβάλα (77-63). Αναλυτικά  ο Ιπποκράτης εκτός έδρας έχει νικήσει τον Εθνικό και το Πευκοχώρι, ενώ έχει χάσει από την Καρδίτσα, τον Απόλλωνα Πάτρας και τον Ιωνικό.

*Ο Κόροιβος που προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες με τα φαβορί για άνοδο από την Α2 (Ιωνικός-Ηρακλής), θέλει πάση θυσία τη νίκη, ώστε να ξαναμπεί στο κλαμπ των ομάδων πλέι-οφ. Μέσα στην Αμαλιάδα είναι ακατάβλητος, μετρώντας τέσσερις νίκες, σε ισάριθμα παιχνίδια (Μαρούσι, Καστοριά, Χ. Τρικούπης, Καβάλα). Το παιχνίδι είναι το τελευταίο για το 2018 κι όλοι θέλουν να είναι νικηφόρο!

 

Τέλος και ο Παρασκευόπουλος

Χαμός γίνεται στον 6ο Όμιλο με τους προπονητές. Ηλεκτρική καρέκλα έχει καταντήσει ο πάγκος κάθε ομάδας. Τελευταία αλλαγή ο Χρήστος Παρασκευόπουλος, ο πατριώτης μας από το Μαλαπάσι, που ήταν προπονητής στον Παναιγιάλειο. Παραιτήθηκε και στη θέση του ανέλαβε ο Πατρινός Χρήστος Καραπίτσος.

*Αλλαγή είχαμε και στη Θύελλα Ραφήνας. Το Σταύρο Ηλιόπουλο διαδέχτηκε ο Νίκος Μεσολόγγης.

*Ως τώρα είχαμε αλλαγές προπονητή στον Πανηλειακό, στον Ιάλυσο, το Διαγόρα Ρόδου, τον Αστέρα. Παραμένουν στη θέση τους οι προπονητές του ΠΑΟΒ (Τσίρκοβιτς), του Παλληνιακού (Χαντές), του Αχαρναϊκού (Θανέλλας), του Διαγόρα Βρ. (Σχοινάς), της Νίκης (Αντωνόπουλος), του Πανμοβριακού (Σπυρόπουλος) και του Φοίβου (Ορφανίδης).

 

Πρωταθλητής χειμώνα ο Ηλειακός Β.

Μία αγωνιστική πριν τη λήξη του α΄ γύρου, ο Ηλειακός Βαρθολομιού έχει αναδειχτεί πρωταθλητής χειμώνα, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο Πέλοπα (ισόβαθμο της Δάφνης στους 25 βαθμούς), ενώ η ομάδα του Μιχάλη Καλαρίτη έχει 36 βαθμούς. Στις άλλες δύο θέσεις, εντός ζώνης πλέι-οφ, ισοβαθμούν η νεοφώτιστη ομάδα της Βρίνας και ο Πέλοπας Πελοπίου.

*Τελευταία νίκη της ομάδας του προέδρου, Γιάννη Τζήκα, ήταν στη Σπιάντζα επί του ουραγού Αργοναύτη με σκορ 3-0. Τα γκολ σημείωσαν οι Γιάννης Παπαδόπουλος, Πέτρος Τσουκαλάς και ο Καράμπελας.

*Την Κυριακή υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι με τον Πέλοπα Πύργου.

 

Ο Πέλοψ Πύργου

Στη δεύτερη θέση της Α2 βρίσκεται ο Πέλοπας Πύργου. Προχτές στο γήπεδο Χάβαρι, που θύμιζε «χωράφι», νίκησε το νεοφώτιστο Εθνικό Γερακίου με σκορ 2-1. Το σωματείο διαθέτει ένα καλό σύνολο, με την καλύτερη άμυνα στην Α2, αλλά δυσκολεύεται να φτάσει στο γκολ (20-11). Την προσεχή αγωνιστική πηγαίνει στο Βαρθολομιό στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του α΄ γύρου. Θα έχουμε γερή κόντρα με τον Ηλειακό.

 

Τεσσάρα η «πριγκίπισσα»

Η «πριγκίπισσα» του ηλειακού κάμπου, Δάφνη Ανδραβίδας, πέρασε πανεύκολα στο γήπεδο Αμπελοκάμπου, συντρίβοντας  με 4-1 τον Αετό Κέντρου. Μετά από ένα μέτριο α΄ ημίχρονο, στην επανάληψη η Δάφνη πέταγε και… πάτησε τους «Αετούς». Ο Βάσσος με πέναλτι και οι Σπανός, Παπαβασιλείου, Βασιλείου σκόραραν και η ομάδα τους πήρε άνετη νίκη και αν την ερχόμενη αγωνιστική κερδίσει το γειτονικό Αχιλλέα Νεοχωρίου, στη λήξη του γύρου θα είναι δεύτερη!

 

Πώς έχασε το Πελόπιο

Το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής έγινε στο Καλλίκωμο, όπου τον Κεραυνό Βρίνας επικράτησε του Πέλοπα Πελοπίου με ανατροπή στο σκορ (2-1). Ο Φωτεινόπουλος άνοιξε το σκορ για τον Πέλοπα στο 15΄, ενώ η ομάδα του Κ. Δρακόπουλου είχε κι άλλες ευκαιρίες! Στην επανάληψη άλλαξε το σκηνικό, καθώς αποβλήθηκε ο Μπακόπουλος του Πέλοπα στο 55΄ και ο Κιάμος στο 73΄ ισοφάρισε (1-1).

Ακολούθησε η αποβολή του Βουρλούμη (δεύτερη κίτρινη) στο 84΄ και η ομάδα του Πελοπίου με 9 παίκτες στο 86΄ δέχτηκε και δεύτερο γκολ από τον Κηπουρό κι έτσι η Βρίνα πήρε σημαντική νίκη.

 

Η κολόνια

Την ώρα που παραδίδω την ύλη, μου είναι άγνωστα τα αποτελέσματα των Μικτών με τη Μεσσηνία. Όμως, πρέπει να σημειώσουμε πως για μια ακόμη φορά η ΕΠΣΗ τα έκανε… σαλάτα, με το πρόγραμμα των αγώνων. Την ίδια μέρα και ώρα έβαλε Κύπελλο, με αποτέλεσμα να στερεί παίκτες από τις ομάδες και τούμπαλιν. Αφήστε που κι εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε έναν αγώνα της Μικτής… Χρόνια κρατάει αυτή η κολόνια και τίποτε δεν αλλάζει. Πρόλαβαν μόνον να βγάλουν το εορταστικό ωράριο της Διοργανώτριας…

 

Μεταγραφικό παζάρι

Εντός των ημερών ξεκινάει το μεταγραφικό παζάρι σε τοπικό επίπεδο. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι φήμες που κυκλοφορούν είναι εντυπωσιακές. Ακούγονται διάφορα ονόματα που πάνε σε ομάδες. Θα δούμε τι θα γίνει με το Σωτηρόπουλο, το Σιούτη, τον Παναγόπουλο. Τι θα γίνει με τον Πανηλειακό, τον Αστέρα, τη Νίκη που θέλουν ενίσχυση. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος