FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Επί θύραις το πρωτάθλημα

Ημερομηνία: 18-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το 51ο πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ηλείας είναι επί θύραις. Από το 1969 όταν ιδρύθηκε η Ένωση ως τώρα. Προηγουμένως οι ομάδες της Ηλείας αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα Πατρών (κι όχι Αχαΐας που είναι τώρα το όνομά της). Τότε οι ομάδες της Ηλείας ήταν υποχείρια του περίφημου Προέδρου της, του Σκλάβου!

*Εκείνη την εποχή στο πρωτάθλημα Πατρών μετείχαν ο Πανηλειακός, ο Λευκός Αστέρας Αμαλιάδας, ο Ηλειακός Λεχαινών, το Σ.Ε.Φ.Α. Ανδραβίδας, η Δόξα Ν.Μανωλάδας και ίσως ένας ή δύο ακόμη που η μνήμη δεν με βοηθάει να τις αναφέρω.

*Και για να κλείσω θέλω να προσθέσω ότι το πρώτο πρωτάθλημα της Ηλείας πήρε ο Πανηλειακός.

 

Ένα παιδί που αξίζει

Τον Αλέξη Καλογερόπουλο από την Ανδραβίδα δεν τον γνώριζα καθόλου. Είχε παίξει στη Μικτή Παίδων Ηλείας και από εκεί τον είδαν τα λετόνια του Αστέρα Τρίπολης και τον ενέταξαν στη δύναμή τους. Αυτοί δεν κάνουν λάθος, έχουν δυνατό σκάουτινγκ. Με τα χρώματα του Αστέρα αναδείχτηκε. Έπαιξε στην Κ15 της Σούπερ Λιγκ και από εκεί πήγε στην Κ17, η οποία αποτελεί εφαλτήριο για περαιτέρω εξέλιξη. Εκεί τον είδε ο Ολυμπιακός και τον επέλεξε για την ομάδα των Νέων. Μαθαίνω ότι είναι πανύψηλος και ξέρει το τόπι. Έχει μυαλό και φαντάζομαι ότι εκεί θα καταξιωθεί και θα έχει την εξέλιξη που περιμένουν όλοι. Μπράβο στο παιδί. Στο Ρέντη τον περιμένουν νέες προκλήσεις. Υγεία να έχει και να τον χαίρονται οι γονείς του!

 

Αρχίζει το ματς

Πάλι παίζουν με τις ώρες έναρξης εκεί στην ΕΠΣ. Ανακοινώνει 4.30μ.μ. και κάποιοι τους σκουντάνε και τη γυρίζουν στις 5μ.μ.. Αρχίζει το ματς με δύο καινοτομίες. Οι ομάδες θα δηλώσουν εικοσάδες (αν έχουν) και θα κάνουν 5 αλλαγές (!) αλλά σε τρεις δόσεις. Η δεύτερη είναι πως θα γίνονται χωρίς φιλάθλους. Τώρα είναι δυνατόν σε γήπεδα, όπως του Πελοπίου, του Πλατάνου, του Καλλικώμου, να υπάρχει συνωστισμός είναι κάτι πολύ περίεργο. Αν είναι για το καλό μας η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου καλώς να γίνει.

*Σε δύο δόσεις η αγωνιστική. Σάββατο και Κυριακή. Εύκολα παιχνιδάκια για τους δυνατούς που τους έχουμε ήδη επισημάνει.

 

Πυργιώτικο ντέρμπι

Ο αγώνας Πέλοπας Πύργου-Πανηλειακός λογαριάζεται ως τοπικό ντέρμπι παρότι οι ομάδες έχουν διαφορετική δυναμικότητα και ως εκ τούτου διαφορετικούς στόχους. Αποκαλυπτήρια για τους ερυθρόλευκους που έχουν φιλοδοξίες. Ο Πέλοπας έχει πάει καλά στα φιλικά.

 

Δύο φαβορί

Φαβορί ο Α.Ο. Ξενοφών στην Κρέστενα απέναντι στον Αλφειό. Με πολλές αλλαγές οι δύο ομάδες θα δείξουν πράγματα στο γήπεδο. Οι πρεμιέρες είναι πάντα δύσκολες, αλλά ο Ξενοφών είναι φαβορί.

*Φαβορί και η Δόξα της Ν.Μανωλάδας. Με αγωνία αναμένεται η εμφάνιση του Ερμή Πλατάνου έπειτα από χρόνια στην Α΄ τοπική.

*Το πρόγραμμα του Σαββάτου θα κλείσει με τον αγώνα των Σαβαλίων. Είναι κατά τη γνώμη μου ένα παιχνίδι αμφίρροπο, καθώς ο μεν Ολυμπιακός δεν είναι ο περσινός, η δε ομάδα από τη Βρίνα πήγε καλά στα φιλικά.

 

Οι γηπεδούχοι είναι δυνατοί

Τα κυριακάτικα παιχνίδια έχουν δύο αδιαφιλονίκητα φαβορί. Αφενός η Νίκη Τραγανού, απέναντι στο Πελόπιο δεν θα έχει πρόβλημα, αφού μεγάλη διαφορά δυναμικότητας χωρίζει τις δύο ομάδες. Πέρυσι η Νίκη στο Τραγανό είχε επικρατήσει 2-0 και στο β΄ γύρο οι ομάδες δεν συναντήθηκαν επειδή διακόπηκε το πρωτάθλημα.

*Το ίδιο ισχύει και για τον Αστέρα Αμαλιάδας που αγωνίζεται με τη Δάφνη, η οποία στηρίζεται σε δικά της παιδιά και δεν ενισχύθηκε στις μεταγραφές.

 

Αμφίρροπα παιχνίδια

Έχει μεγάλο ταξίδι η Προοδευτική να φτάσει στο Γούμερο. Ο Νικολετάκης κάνει πρεμιέρα με την ομάδα του που σαφώς δεν είναι έτοιμη. Ευκαιρία για το Γ. Βαρουξή να αρχίσει νικηφόρα. Πέρυσι από μία νίκη είχαν οι ομάδες με το ίδιο σκορ  (2-1) και μάλιστα εκτός έδρας.

*Και το πρόγραμμα κλείνει με ένα λίαν αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα στον Ηλειακό Βαρθολομιού και τη νεοφώτιστη Θύελλα. Οι δύο ομάδες έχουν κάμποσα χρόνια να συναντηθούν.

*Να δούμε και τις επιλογές της Επιτροπής Διαιτησίας (κ. Κυριακάκης) στα πρώτα παιχνίδια…

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος