FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Επί θύραις ο άγριος κόσμος

Ημερομηνία: 26-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ώρες μας χωρίζουν από την επίσημη πρώτη του άγριου κόσμου της Α΄ τοπικής. Δεκατέσσερις ομάδες θα πάρουν θέση στην εκκίνηση και η προσδοκία όλων των υγιώς σκεπτόμενων είναι να τερματίσουν όλες αρχές Απρίλη. Θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, αφού μετά την κανονική περίοδο, θα ακολουθήσουν τα πλέι-οφ των τεσσάρων πρώτων, ώστε να βγει ο μελλοντικός πρωταθλητής.

*Έτσι νομίζουν στη Διοργανώτρια ότι θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ανεξάρτητα αν υπάρχουν αντιρρήσεις προς τούτο. Το σύστημα των πλέι-οφ θα είναι απαράλλαχτο με το περσινό.

*Υποβιβάζονται 2-3 ομάδες, ανάλογα με ό,τι γίνει με τις ηλειακές ομάδες της Γ΄ Εθνικής. Άρα προβλέπεται δυνατή μάχη και για την αποφυγή του υποβιβασμού.

 

Οι προπονητές

Ένα σοβαρό πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει η ΕΠΣ, αλλά και οι λοιπές Ενώσεις πανελλήνια, ήταν το θέμα των πτυχιούχων προπονητών, το οποίο κάποτε έπρεπε να λυθεί. Έπειτα από διαβουλεύσεις και πιέσεις προς την ΕΠΟ, τελικά πτυχιούχοι θα είναι μόνο στο μεγάλο πρωτάθλημα και μάλιστα με πτυχίο UEFA C. Θεωρούμε ότι το πλείστο των ομάδων έχουν ήδη προσλάβει τέτοιους προπονητές. Υπάρχουν ωστόσο και μετρημένες ομάδες που έχουν πρόβλημα και το θέμα είναι πώς θα το λύσουν, γιατί η ΕΠΣ καραδοκεί για να επιβάλει πρόστιμα, τα οποία έχει ήδη προκαθορίσει. Άλλωστε η εισπρακτική πολιτική της ΕΠΟ επακολουθεί στις Ενώσεις. Κάθε αίτηση σωματείου για πρόσληψη προπονητή στοιχίζει 75 ευρώ.

 

Φαβορί και αουτσάιντερς

Έχοντας μπροστά μας τις 14 ομάδες, μπορούμε να τις χωρίσουμε σε τρεις ομάδες δυναμικότητας. Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί απριόρι δεν μπορείς να ξέρεις ποια πορεία θα ακολουθήσουν. Οι μεταγραφές, οι προπονητές και κάποια άλλα στοιχεία προκαθορίζουν σε μεγάλο ποσοστό την τύχη των ομάδων, χωρίς αυτό να είναι και απόλυτο. Στα φαβορί για την τετράδα είναι η Νίκη Τραγανού, ο Α.Ο. Ξενοφών, ο Αίας, η Δόξα Ν.Μανολάδας. Αουτσάιντερς ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, ο Αστέρας, ο Αλφειός και η Προοδευτική.

 

Ομάδες που θα παλέψουν

Σκληρό αγώνα περιμένει την Ολυμπιάδα Γουμέρου και τον ΑΠΟ Κουρτέσι. Έχουν να συναγωνιστούν τον περσινό πρωταθλητή της Α2, Ηλειακός Βαρθολομιού, τον Πέλοπα Πύργου, το Ν. Κόροιβο (Κατσαρού), τον Πέλοπα Πελοπίου. Οι δύο τελευταίοι μπήκαν στη μεγάλη κατηγορία από το… παράθυρο και θα τα δώσουν όλα για την παραμονή!

 

Τέσσερα τα φαβορί

Η Νίκη Τραγανού επιστρέφει από την περιπέτεια στη Γ΄ Εθνική. Παραμένει δύναμη και ξεκίνησε με νέο προπονητή, το Θοδωρή Λούρμπα, που επιστρέφει. Έκανε μια μεγάλη μεταγραφή (Τσαντίλης), ενώ πήρε πίσω όλους τους δανεικούς. Πήγε καλά στα φιλικά.

*Σταθερή αξία ο Ξενοφών. Δε θέλησε να πάει στη Γ΄ Εθνική. Κράτησε όλους σχεδόν τους παίκτες, ενώ ενισχύθηκε με καλούς και εξελισσόμενους παίκτες (Φερεκίδης, Γκρίλλας, Θεοχαρόπουλος). Παρέμεινε και το τεχνικό τιμ (Μιλοσέσκι-Αντωνόπουλος).

*Η Δόξα είναι η μεγάλη δύναμη της Βουπρασίας. Φέτος ξεκίνησε δυνατά, με προπονητή το Γ. Λαγό και μια πλειάδα από παίκτες, με εμπειρίες και στη Γ΄ Εθνική, όπως λ.χ. ο Γ. Πολίτης, θα είναι φόβος και τρόμος μέσα -έξω.

*Ο Αίας  είναι ο θριαμβευτής των μεταγραφών. Απέκτησε την αφρόκρεμα της κατηγορίας με πρώτο και καλύτερο τον Αρβανίτη! Συνολικά πήρε 14 παίκτες, ώστε με προπονητή τον έμπειρο Θοδωρή Ανδριόπουλο να λογίζεται ως μεγάλο φαβορί. Έσκισε στα φιλικά…

 

Άργησε ο Αστέρας

Άργησε πολύ ο Αστέρας. Μπήκε όμως στη μάχη του πρωταθλήματος, κάνοντας μεταγραφές κυρίως ξένων ποδοσφαιριστών. Σε αυτούς θα στηριχτεί κι από αυτούς θα εξαρτηθεί η πορεία του.

*Με Φίγκο και Ρούνη θα πορευτεί ο Ολυμπιακός Σαβαλίων. Κράτησε όλους τους παίκτες του και με Ερνέστο Λυμπέρη-Λάμπη Μαρκόπουλο θα κάνει προσπάθεια να είναι στην τετράδα και βλέπουμε.

 

Ο Αλφειός και η Προο

Ενισχυμένος βγαίνει ο Αλφειός. Το έδειξε και στα φιλικά. Κόουτς ο Κώστας Μπακάλης και ηγέτες, πέραν των παλαιών, οι Τριανταφύλλης, Κωτσάκης σε επίθεση και άμυνα. Υστερεί σε βάθος.

*Η ομάδα της Μανολάδας έκανε τρεις καλές κινήσεις. Επέστρεψε και ο προπονητής Πέτρος Χρηστίδης και θα πάει για καλά πράγματα.

 

Έξι για παραμονή

Μεγάλο αγώνα θα κάνουν έξι ομάδες για την παραμονή στην κατηγορία. Οι δύο έρχονται από το παρελθόν. Τέσσερις είναι καινούριες. Έφτασε η ώρα ώστε ο Ηλειακός Βαρθολομιού να μονιμοποιηθεί στην Α΄ τοπική. Ο Πέλοπας Πύργου είναι η μόνη πυργιώτικη ομάδα και με Δαβουρλή στοχεύει σε καλή πορεία. Ο Νέος Κόροιβος έκανε το άλμα  και θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε μεγαθήρια. Το ίδιο και ο ιστορικός Πέλοπας Πελοπίου. Κράτησε τον Κώστα Δρακόπουλο στο τιμόνι και θα στηριχτεί σε παιδιά του χωριού και των γύρω κοινοτήτων. Νέα πρόσωπα οι Σαλμωναίοι Μάριος Καρβουνιάρης, Νίκος Κατσώλης, Παρασκευάς Στροφύλλας. Μεγάλη απώλεια η φυγή του τερματοφύλακα Νικολόπουλου για επαγγελματικό λόγο.

 

«Μάχη» παραμονής

Με νέο λουκ η Ολυμπιάδα Γουμέρου. Άλλαξε έδρα, πηγαίνοντας στο Λαντζόι. Ενισχύθηκε με Σάκη Στροφύλλα, ώστε να έχει ευκολότερα το γκολ και τον «Σαβίνιο» Νικόπουλο, που είναι τεχνίτης στο κέντρο. Εκεί θα κριθεί και η τύχη της φέτος.

*Ο ΑΠΟΚ είχε μεγάλο διοικητικό πρόβλημα. Έχασε παίκτες, αλλά μερικώς τους αναπλήρωσε. Θα δώσει επική μάχη για την παραμονή!

 

Με αντικειμενικότητα

Προσπαθήσαμε όσο αντικειμενικά γίνεται να κάνουμε παρουσίαση των 14 μονομάχων του άγριου κόσμου της Α΄ τοπικής. Είναι πολύ δύσκολη η αξιολόγηση και αντικειμενικότητα, γι’ αυτό αρκετοί την αποφεύγουν. Εδώ θα είμαστε κάθε αγωνιστική, ώστε να δούμε στην πράξη πόσο αντικειμενικοί είμαστε!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος