FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Επανεμφάνιση Τσιάκου στην Καστοριά

Ημερομηνία: 26-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μπορεί να έχασε για ένα ακόμη ματς ο Κόροιβος, αλλά η συμμετοχή του σέντερ Γιώργου Τσιάκου, έστω και για δώδεκα λεπτά, είναι πολύ σημαντικό κι ενθαρρυντικό στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα να κρατηθεί απευθείας στην κατηγορία.

*Το παιχνίδι στην Καστοριά χάθηκε στις λεπτομέρειες και στο γεγονός ότι ο 23χρονος πόιντ γκαρντ Τομς Λεϊμάνις «κόλλησε» στα ρηχά από την αρχή του αγώνα κι έμεινε τελικά στους 8 πόντους (6 ασίστ), γιατί παίχτηκε σκληρά στο όριο του φάουλ.

*Το σκορ (60-53) δείχνει, πώς ακριβώς χάθηκε ένα ακόμη παιχνίδι, ενώ το γεγονός ότι ο Κόροιβος κράτησε τη διαφορά, ίσως να μην του χρειαστεί. Κορυφαίος για μια ακόμη φορά ο Χείλαρης (17 πόντους με 3 τρίποντα), ενώ ξεχώρισε και ο Λαμπρόπουλος (11 με δύο τρίποντα).

*Επόμενος αντίπαλος η Ευρώπη Πευκοχωρίου…

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Δύο διπλά είχαμε κατά την 23η αγωνιστική, όσα είχαμε επακριβώς προβλέψει. Τώρα, πώς έκατσε άσος στο Γούμερο ανήκει στο χώρο της έρευνας για τους περίεργους. Μεγάλη έκπληξη, αλλά στον άγριο κόσμο συμβαίνουν κι αυτά. Το πρώτο διπλό έφερε η Δόξα στο Επιτάλιο απέναντι στον Αλφειό, που είχε σημαντικές ελλείψεις… Το άλλο διπλό τα Μακρίσια στο Κουρτέσι, ένα διπλό το οποίο ακολούθησαν ποικίλα σχόλια εκατέρωθεν…

*Αλλαγή και πάλι είχαμε στις δύο τελευταίες θέσεις της τετράδας. Ακλόνητος ο Ενιπέας με επτάποντη διαφορά από το δεύτερο Ξενοφώντα. Τρίτος τώρα ο Ολυμπιακός Σαβαλίων (έκανε καρέ τερμάτων επί του Λ. Αστέρα) κι ακολουθεί ο άτυχος, έτερος Ολυμπιακός, αυτός της Ζαχάρως. Σε θέση βολής η μελανόλευκη ομάδα της Ν.Μανολάδας.

 

Νίκη για… φίλημα

Για τη Νίκη δεν ήταν μόνο το προχθεσινό τρίποντο επί του Φοίβου, ήταν ενδιαφέρον αποτέλεσμα και το διπλό του Παλληνιακού στο Μενίδι! Έτσι, η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου βρήκε σφυγμό για τη συνέχεια. Στα αξιοσημείωτα το δοκάρι του Βατσή μόλις στο 8΄, το πανέμορφο 1-0 με το Δερμιτζάκη στο 63΄ και το 2-0 με κεφαλιά του Παπαχριστόπουλου προς το τέλος. Ο Γιώργος ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης, με τους Σωτηρόπουλο, Δερμιτζάκη, Βατσή να ακολουθούν σε απόδοση.

*Στα αξιοσημείωτα η αλλαγή του διαιτητή Χρηστάτου, ο οποίος λόγω «Ωκεανίδας» δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από την Κεφαλονιά. Ειδοποίησε έγκαιρα την ΚΕΔ κι εκείνη έστειλε τον Αχαιό Χρονά. Ο τελευταίος είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και στο 20΄ αρνήθηκε πέναλτι σε χέρι αμυντικού του Φοίβου. Εχθρικός για τη Νίκη ήταν και ο πρώτος βοηθός, Παπαδημητρίου (Αχαΐας), ο οποίος μετά το πρώτο «μπινελίκι» που άκουσε χαντάκωνε τη… Νίκη.

* Λίγο αργότερα νίκησαν και τα κοριτσάκια της Νίκης 2-0 το Γύθειο. Καλή προσπάθεια!

 

Βαριά και πλασματική ήττα

Με τέτοια διαιτησία καμία ομάδα δεν έχει περάσει από τον Ιάλυσο. Όχι μόνο στο «Οικονομίδειο» της Ιαλυσού, αλλά κυρίως εκτός έδρας. Κάτι ξέρουν περισσότερο ο Πανηλειακός και οι Τραγαναίοι. Το παιχνίδι ήταν γεμάτο πάθος και κρίθηκε στο 32΄, όταν ο ρέφερι Αγγελάκης, έδειξε κόκκινη στο Μικελάτο σε ένα μανούριασμα με τον Τσούπρο. Με δέκα η «Μπάρτσα» δεν είχε πια ελπίδες. Συνέχισε να παλεύει, ώσπου ο Μακεδόνας διαιτητής δεν έδωσε στο 42΄ το καθαρό πέναλτι στο Μπούνα. Καθαρή φάση σε οριακό χρονικό σημείο. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

*Η ομάδα σε σχέση με το ματς με τον Παναιγιάλειο, παρουσιάστηκε-παρατάχτηκε με τέσσερις αλλαγές (Πέκεζ, Μπούνας, Ντάζος, Δ. Νικολόπουλος).

 

Γκολ ο Μπαρμπαρούσης

Γύρισε με το τρίποντο η ομάδα του Πανηλειακού από την Κ. Αχαγιά. Νίκησε την ομάδα του Ριόλου και τη βύθισε στο βαθμολογικό πίνακα. Ένα γκολ ο Μπαρμπαρούσης-πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος- κι άλλο ένα ο Αλέξης Νικολακόπουλος, τρομερή έμπνευση και εκτέλεση! Η αποβολή του γκολκίπερ Κυρίτση, τρομερό γεγονός-επειδή έπαιξε ξύλο με αντίπαλο-οδήγησε το Γιώργο Λαμπρόπουλο κάτω από τα δοκάρια!

*Στην αρχική ενδεκάδα ούτε Μακροστέργιος ούτε Κωνσταντακόπουλος, μέσα ο Πρέντι!

 

Το παλεύει ο Αστέρας

Το παλεύει ο Αστέρας με προπονητή το Φίλιππο Μαρκόπουλο, το Σιούλα και τους νεοσσούς. Πήγαν στα Βραχνέικα κι έδωσαν αγώνα. Να τους κατασπαράξουν θέλανε οι Βραχναίοι, να τους ρίξουν εφτάρα, αλλά δεν το κατόρθωσαν, γιατί οι «βυσσινί» παίξανε με αυταπάρνηση και δύναμη ψυχής… Επιτυχία ότι έβαλε και γκολ!

 

Η αργοπορία του γιατρού

Η αργοπορία του γιατρού στον αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιάδας-Αίαντα έγινε ζήτημα και είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και την παρέμβαση του προέδρου Άρη, ο οποίος έδωσε και το ΟΚ να περιμένουν οι διαιτητές και οι ομάδες το γιατρό! Για το ζήτημα που ανεφύη υπήρχε άγνοια. Ο Κ.Α.Π. αναφέρει για υποχρέωση να παρίσταται γιατρός. Δεν αναφέρει όμως χρόνο αναμονής του από τις ομάδες και το διαιτητή.

*Και ναι μεν, όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΕΠΣ, έχει δοθεί εντολή στους διαιτητές να αναμένουν. Γιατί, όμως, δεν έχει δοθεί εντολή στις ομάδες; Ακόμη-ακόμη η προκήρυξη των πρωταθλημάτων δεν αναφέρει περί του χρόνου αναμονής. Έτσι δημιουργούνται τα μεγάλα ζητήματα στο τοπικό ποδόσφαιρο, τα οποία εγείρουν διαμαρτυρίες!

 

Πυρ και μανία ο Αίας

Οι άνθρωποι του Αίαντα είναι πυρ και μανία με όσα συνέβησαν στον αγώνα Κυπέλλου. Μιλήσαμε τηλεφωνικά τόσο με τον Κώστα Καραμιχάλη όσο και με το Θύμιο Κλάδη. Υποστήριξαν ότι οι γηπεδούχοι νόμιζαν ότι ο αγώνας θα ξεκινούσε στις 3.30μ.μ.. Δεν υπολόγισαν όμως πως ο αγώνας είναι για το Κύπελλο. Έτσι ειδοποίησαν το γιατρό για τριάμιση. Τα περί βλάβης του Ι.Χ. είναι  (είπαν) «παιδαριώδη». Ο πρόεδρος της ΕΠΣ δεν έπρεπε-λένε- να επέμβει στο διαιτητή του αγώνα, αφού ο ρέφερι είχε γνώση της εντολής περί αναμονής του γιατρού. Προς τι, λοιπόν, η παρέμβαση, λένε στην ομάδα της Γαστούνης.

* «Αφού η Ολυμπιάδα έκανε λάθος έπρεπε να πληρώσει! Την πληρώσαμε εμείς που δεν φταίγαμε. Η οργή μας είναι μεγάλη» είπαν οι δύο παράγοντες!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος