FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ελπιδοφόρα η νίκη του Αίαντα

Ημερομηνία: 17-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Την πρώτη δουλειά την τελείωσε ο Αίας. Νίκησε 4-3 τη Θύελλα Πάτρας και άγγιξε τη σωτηρία, καθώς πήγε στους 16 βαθμούς και ισοβάθμησε με Ναυπακτιακό και Διαβολίτσι. Τώρα θέλει άλλη μια νίκη και ίσως την πραγματοποιήσει το Σάββατο στο Ληξούρι!

*Αγγλικό σκορ (4-3) στη Γαστούνη με επτά γκολ εκατέρωθεν και ο Αίας πανηγύρισε τη νίκη του, αποδοκιμάζοντας συγχρόνως τον διαιτητή Τσοπλάκο, ο οποίος ελαφρά τη καρδία έδωσε δύο πέναλτι στη Θύελλα από αυστηρά μέχρι ανύπαρκτα! Έτσι πάντα έβαζε στο παιχνίδι τους φιλοξενούμενους, που δεν είχαν τίποτε να χάσουν!

*Με απόντες από την άμυνα τους Μπαρδούση, Παπαχριστόπουλο κάλυψαν τη θέση οι Βατσής, Δούλος που αντεπεξήλθαν με επιτυχία το δύσκολο έργο τους! Στο κέντρο «όργωσε» ο Σταθάτος, ενώ ο έμπειρος Βλαχόπουλος και οργάνωσε καλά στο α΄ μέρος και γκολ πέτυχε και άτυχος στάθηκε, γιατί λόγω τραυματισμού αποχώρησε!

 

Δεν υπήρξε υστερήσας

Ο Αντωνόπουλος, γκολκίπερ αξίας, όπως πάντοτε ετοιμότατος και να μην έχουμε απαίτηση να αποκρούσει καλοχτυπημένα πέναλτι και μάλιστα του Αγουρίδη, που είναι ειδικός και έμπειρος. Όμως και τα άλλα παιδιά πίστεψαν στη νίκη και την πήραν. Ο φιλότιμος Τσακοπιάκος, ο γκολεαδόρ Κουλούρης (πρώτος σκόρερ του ομίλου), ο νεαρός Βασιλικόπουλος, που είναι αποκάλυψη και ο έμπειρος πλέον Παρασκευόπουλος. Ο τεχνίτης Γκρίλλας, ο Κάρδαρης και όλοι οι αγωνισθέντες.

 

Η Θύελλα

Η ιστορική Θύελλα που φέτος κλείνει 93 χρόνια ζωής και είχε διαλυθεί επί δικτατορίας και δημιουργήθηκε ξανά, παρατάχτηκε με 4 αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Ζάκυνθο. Δεν είχε και τίποτα να χάσει κι έπαιξε ανοιχτά, με τη βοήθεια τη διαιτητική κόντεψε να κάνει ζημιά στον Αίαντα.

 

Ο Τσοπλάκος

Ο διαιτητής από την Αιτωλοακαρνανία, Τσοπλάκος, πήγε καλά στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη τα «θαλάσσωσε» με τα δύο πέναλτι που έδωσε στη Θύελλα. Ήταν αυστηρά έως ανύπαρκτα. Ποιος τον πίεσε να πάρει αυτές τις αποφάσεις, άγνωστο. Οι βοηθοί από την Ζάκυνθο (Πλέσσας και Μπάστας) δεν είχαν προβλήματα, αλλά δεν βοήθησαν τον διαιτητή στα πέναλτι. Εν ολίγοις ήταν άπειροι. Περισσότερα ξέρει ο Ηλείος παρατηρητής, κ. Κυριακάκης.

 

Λίγος κόσμος

Αυστηρά ήταν τα μέτρα της Αστυνομίας. Στην κερκίδα βρέθηκαν λίγοι φίλαθλοι. Προχθές στην Πάτρα ήταν τριπλάσιοι φίλαθλοι.

*Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Πρόεδρος Άρης. Είχε και βοηθό αυτή τη φορά, τον τέως Γενικό, Ηλία Παρασκευόπουλο.

 

Να μην υποβιβαστεί κανείς

Αυξάνονται και πληθύνονται οι «φωνές» ώστε να μην υποβιβαστεί κανείς από την Γ΄ Εθνική στη φετινή περίοδο. Αυτή τη φορά ξεσπάθωσε η ΕΠΣ Λακωνίας και έχει αυτή την απαίτηση, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας!

*Προσπαθούν έτσι να κάμψουν τους όποιους δισταγμούς της Ε.Ε. και να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή γενική συνέλευση της Ε.Π.Ο. στο τέλος του μήνα.

*Βέβαια, ο πρόεδρος της Ένωσης Λακωνίας, Παναγιώτης Καρράς, που αποτελεί δύναμη στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έπαθε μεγάλη ζημιά, καθώς μόνον ο Άρης Σκάλας κρατήθηκε από τις ομάδες της Ένωσής του στην κατηγορία. Υποβιβάστηκαν οι Μολαϊκός, Πανγυθεατικός.

*Στον όμιλο αυτό υποβιβάστηκαν ο πρωταθλητής Κορινθίας (Ατρόμητος Χιλιομοδίου). Η πρωταθλήτρια Αργολίδας (Κορωνίς Κοιλάδας) και ο Παναυπλιακός, που πέρσι στον όμιλό μας είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση.

 

Στο Ληξούρι ο Αίας

Πάλι θάλασσα θα περάσει ο Αίας, προκειμένου να πάει στο Ληξούρι, όπου τον περιμένει ο Παλληξουριακός, ο οποίος συχνά «κόβει» βαθμούς. Εκεί στο γήπεδο Αγ. Αντωνίου έχει νικήσει το Τσιλιβή, έκανε ζημιά στην Αχαϊκή (1-0) και έχασε από Θύελλα, Παναιγιάλειο, Διαβολίτσι! Ο Αίας είναι άγνωστο αν θα έχει πέραν του Μπαρδούση και άλλους απόντες, αφού θα διανυκτερεύσει το Σάββατο στην Κεφαλονιά και θα επιστρέψει την Κυριακή. Είναι μια ταλαιπωρία, αλλά θα έχει κέρδος αν η ομάδα νικήσει.

*Παιχνίδια βαθμολογικού ενδιαφέροντος είναι ακόμη Αχαϊκή-Διαβολίτσι, Πάμισος-Ζάκυνθος και Σκουλικάδο-Θύελλα.

 

Ο δαίμων

 

Ο δαίμων της φωτοσύνθεσης έκανε το θαύμα του. Σε ένα διαιτητικό θεματάκι τον βοηθό Δημ. Κόρδα (εξ Επιταλίου) τον έκανε Μπάρκα. Αλλά δεν υπάρχει διαιτητής με αυτό το όνομα. Ποδοσφαιριστής μόνον υπάρχει!

*Καλό τριήμερο αδέρφια. Το Πνεύμα το άγιο να μας καθοδηγεί σε φωτεινούς δρόμους!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος