FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Διατηρεί το προβάδισμα ο Ενιπέας

Ημερομηνία: 16-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ακριβώς στη μέση της διαδικασίας των πλέι-οφ της Α΄ τοπικής, ο Ενιπέας διατηρεί το προβάδισμα που είχε πριν την έναρξή τους. Μεγάλη η νίκη του στη Ζαχάρω, όσο και δύσκολη. Αναγκάστηκε να παίξει χωρίς το Δούλο αλλά με το στρατευμένο Γκρίλλα μέσα. Σε έναν αγωνιστικό χώρο που έχει το σχετικό χάλι δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Δεν μπορούσε να παιχτεί τεχνικό ποδόσφαιρο. Η ισοπαλία διαφαινόταν στον ορίζοντα. Στο τελευταίο 10λεπτο όμως η ομάδα του Νίκου Γκρίλλα πήρε τη νίκη και μάλιστα με 2-0. Σ’ αυτό το β΄ μέρος επικράτησε ο Ενιπέας, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν ελαφρώς καλύτερος στο α΄ ημίχρονο.

 

Οι πρωταγωνιστές

Πεντακόσιοι φίλαθλοι είδαν το παιχνίδι, με καλή διαιτησία από τον 49χρονο ρέφερι, Γιώργο Καραβίδα. Ατύχησαν οι γηπεδούχοι, γιατί στο 81΄ αυτοί έβαλαν το γκολ του Ενιπέα. Ο Τσαντίλης έβγαλε απίθανη σέντρα κι ο Γκούσκος έκανε αυτογκόλ. Στο 90΄ ο Στροφύλλας έγραψε το 0-2. Κορυφαίοι οι Κουρλός, Κωτσάκης! Από την ομάδα του Ντίνου Παναγιωτακόπουλου, οι Οικονομίδης, Κύτταρης οι κορυφαίοι. Θα δούμε τώρα τι θα γίνει μεθαύριο στο Λαντζόι.

 

Με ανατροπή

Μεγάλη η νίκη του Α.Ο. Ξενοφών στο Επιτάλιο. Έχανε 1-0 και γύρισε το παιχνίδι σε 1-2. Αυτή η νίκη κρατάει «ζωντανή» την ομάδα του Μιλοσέσκι, αλλά η συνέχεια θα είναι εξίσου δύσκολη. Χωρίς τον Πάρη για μια ακόμη φορά οι φιλοξενούμενοι, αλλά με κορυφαίο τον Αναμουρλίδη, ο οποίος προωθήθηκε και σκόραρε κιόλας. Τη νίκη ωστόσο έδωσε ο Μπακατσέλος για δεύτερη φορά στα πλέι-οφ. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπογραμμίσουμε πως οι δύο ομάδες θα παίξουν πάλι μεθαύριο. Ο Αλφειός θα έχει το Μπάρκα, ο Ξενοφών δεν θα έχει το Χαραλαμπόπουλο και τον Πάρη.

 

Άτυχος στη νιοστή

Ο Αλφειός είναι η πλέον άτυχη ομάδα του πρωταθλήματος. Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Το διαπιστώσαμε και προχθές. Ο Νίκος Δαβουρλής, κορυφαίος παίκτης του σε όλο το πρώτο μέρος, εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού στην επανάληψη. Ο σκόρερ Κανάνι έχασε κλασική ευκαιρία στο 1-1 και η ομάδα του Επιταλίου δέχτηκε στο τέλος το γκολ της ήττας. Καλός γενικά ο ρέφερι Μαρκαντωνάτος.

 

Γκοτσούλιας-Κέρι

Πιστεύω, πως όλοι θυμάστε το Γκοτσούλια και τον Κέρι. Ο πρώτος έπαιξε πέρσι στον Πανηλειακό, ο άλλος στον Αστέρα. Φέτος ο μεν πήγε στον Ιωνικό και πανηγύρισε την άνοδο, κερδίζοντας στο μπαράζ τον Αιολικό και το Μπουζούρα. Ο άλλος πήγε στη Νίκη Βόλου, ήρθε δεύτερος κι έχασε την άνοδο από το Θεσπρωτό. Βίοι αντίθετοι.

 

Η «Μαύρη»

Έγινε το επαναληπτικό μπαράζ Καλαμάτας-Διαγόρα. Η «Μαύρη» έχασε στο 93΄ μέσα στη Ρόδο στο πρώτο παιχνίδι. Να δούμε τι ακριβώς έγινε χθες στην Καλαμάτα. Δύο πρώην παίκτες του Αστέρα πλαισιώνουν τους Ροδίτες. Είναι ο τερματοφύλακας Τσάμης, ο αμυντικός Παγώνης και ο μέσος Μπουρλάκης (του Πανηλειακού αυτός).

 

Έμεινε ο Ωλενειακός

Ο Ωλενειακός έκανε το μπαμ κι έμεινε στην κατηγορία. Έπαιξε στο παιχνίδι πλέι-άουτ με το Ν. Άρη Στρεφίου με μειονέκτημα έδρας. Στο τρίτο παιχνίδι νίκησε 1-0 μέσα στο Στρέφι, ενώ είχε χάσει το πρώτο παιχνίδι (0-1) και κέρδισε το δεύτερο στην Ώλενα  με 3-1. Ο Άρης ήταν «νεοφώτιστος» στον 1ο Όμιλο της Β΄ τοπικής. Υπήρχε μια ισοδυναμία σχετικά, αφού στην κανονική περίοδο οι ομάδες είχαν αναδειχτεί ισόπαλες στα δύο παιχνίδια και με το ίδιο σκορ (2-2).

 

Α.Ο. Μακρίσια ίσον Βρέτταρος

Ο Α.Ο. Μακρισίων μετείχε στην Α΄ τοπική για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η ομάδα της κωμόπολης της Επαρχίας Ολυμπίας είναι έργο του Γιάννη Βρέτταρου, ενός πολύ καλού παράγοντα, ο οποίος ανέβασε εκεί την ομάδα. Ωστόσο, πρόεδρος ήταν ο Δ. Κουρής και προπονητής ο επιτυχημένος Αριστογείτων Ρουμελιώτης.

*Η ομάδα ενισχύθηκε με αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές. Έτσι, μέχρι το Φλεβάρη ήταν στην τετράδα. Όμως έχασε στις μεταγραφές παίκτες και άρχισε η οπισθοχώρηση. Έφυγαν Κουβελιώτης, Ζωμένος (επέστρεψε), Σκουρής, Μπάλλας, Ασημακόπουλος, Χριστόπουλος, Καββαθάς και προπαντός ο Μούτσος (13 γκολ ως τότε). Υπήρξε και το πρόβλημα του Τσίτσου και φυσικά ο Γαλάνης δεν μπορούσε να αντικαταστήσει όλους αυτούς.

*Τελικά η ομάδα με 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 11 ήττες κέρδισε την παραμονή της στην κατηγορία. Μεγάλες νίκες στα Σαβάλια και στο Κουρτέσι. Κορυφαίοι παίκτες οι Καρβουνιάρης, Σταματελάτος, Πετρόπουλος και ο ταλαντούχος Μπατζάκας.

*Δύναμη της ομάδας ο Μακρισαίος φίλαθλος, που τρέφει αγάπη για την ομάδα και κατακλύζει το γήπεδο. Ψυχή της ο Βρέτταρος και οι συνεργάτες του!

 

Υποψήφιος πάλι ο Πήττας

Ο Άγγελός Πήττας διετέλεσε την περασμένη πενταετία πρόεδρος της Κοινότητας Μυρτιάς και είχε ένα δημιουργικό πέρασμα. Αποφάσισε να είναι και πάλι υποψήφιος, ώστε να προσφέρει τα μέγιστα στο χωριό του. Έχει πάρει μαζί του συνεργάτες  και το ψηφοδέλτιο έχει τίτλο «Μυρτιά εν δράσει». Η μεγάλη επιτυχία του Ηλείου βοηθού στη Β΄ Εθνική είναι ότι ο συνδυασμός του είναι μοναδικός στη Μυρτιά!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος