FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Αυτοκράτορας του μήκους!

Ημερομηνία: 03-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σηκώθηκαν νωρίς χθες το πρωί όσοι θέλησαν να παρακολουθήσουν «ζωντανά» το αγώνισμα του εκ Γρεβενών άλτη του μήκους Μίλτο Τεντόγλου! Σηκώθηκαν νωρίς αλλά αποζημιώθηκαν πλήρως, αφού ο Μακεδόνας αθλητής αναδείχτηκε πρώτος Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του μήκους.

Ο Τεντόγλου με την καλύτερη επίδοση (8.60μ.) φέτος στον κόσμο δυσκολεύτηκε αφάνταστα, γιατί δεν «πέταξε» ψηλά όσο θα ήθελε! Το πρώτο του άλμα (8.11) έδωσε ελπίδες μεταλλίου. Το τελευταίο του χάρισε το χρυσό (8.41). Στάθηκε τυχερός ωστόσο, γιατί ισοβάθμησε με τον Κουβανό Ετσεβαρία, αλλά πήρε το χρυσό, γιατί είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια!

*Χαμός έγινε στην κερκίδα από τους δικούς του ανθρώπους. Ο προπονητής του, ο πολύπειρος Πομάσκι, ήταν ο πρώτος που κατάλαβε πόσο μακρύ ήταν το άλμα και δεν περίμενε να μετρηθεί, αλλά πανηγύριζε. Εκεί ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Καπράλος. Εκεί και ο Μανόλο Καραλής.

 

Ο Καραλής στον τελικό

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε εκείνο, το οποίο είχαμε γράψει στην στήλη πριν πάει ακόμα στο Τόκιο, δηλαδή θα είναι μεγάλη του επιτυχία, αν μπει στον τελικό. Και ο συμπαθέστατος επικοντιστής το έπραξε. Μπήκε στον τελικό, με 5.75μ. που αποτελεί καινούριο ατομικό ρεκόρ με την δεύτερη προσπάθεια. Με την δεύτερη προσπάθεια πέρασε νωρίτερα και τα 5.65μ.. Ενθουσιώδης, όπως είναι ο ίδιος, το πανηγύρισε με την  ψυχή του, γιατί ήξερε τι ακριβώς πέτυχε.

*Να σημειώσουμε απλώς πως το όριο ήταν 5.80μ., αλλά οι άλτες δεν έφτασαν εκεί, αφού δεν χρειάστηκε. Το όριο πέρασαν 11 και το γκρουπ συμπληρώθηκε από τρεις ακόμη άλτες που πέρασαν τα 5.65μ..

*Μανόλο, καλή επιτυχία στον τελικό!

 

Μεγάλο νοικοκυριό

Η ιστορική «προσφυγική» ομάδα της Δόξας Ν.Μανωλάδας, δεν ξέρουμε, αλλά φαίνεται να αναγεννιέται από τις στάχτες της. Από τότε που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο έχω ψηλά στη συνείδησή μου την ομάδα αυτή, η οποία γράφει τη δική της ιστορία στο ηλειακό ποδόσφαιρο!

*Από τότε που το ιστορικό γήπεδο χτίστηκε δίπλα στον πύργο ύδρευσης της κωμόπολης (με λαμαρίνες τον πρώτο καιρό), όπως ακριβώς το γήπεδο των προσφυγικών στην Πάτρα, μέχρι τώρα που έχει γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο, θαυμάζω αυτή την ομάδα και δεν φεύγει από το νου μου ο Βασίλης Μουρκιώτης (φέρει το όνομά του στο γήπεδο) ένας παικταράς που-δυστυχώς- έφυγε νωρίς από τη ζωή.

*Αυτή η ομάδα των «Αετών» έφτιαξε φέτος πρώτη απ’ όλους διοίκηση, δείγμα μεγάλου νοικοκυριού.

 

Ο Κ. Μιχαλόπουλος και οι άλλοι

Επικεφαλής ο άξιος παράγοντας Κώστας Μιχαλόπουλος, που έχει διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρος. Μέσα ο Αλέξανδρος Κανελλόπουλος, γιος του παλιού εξαιρετικού παράγοντα, Κώστα, και φυσικά η Μαρίνα Πρίφτη που δεν λείπει από τα δρώμενα της Δόξας εδώ και χρόνια.

*Κι άλλα γνωστά πρόσωπα όπως ο Μιχάλης Δημόπουλος, που μέχρι πριν λίγα χρόνια έπαιζε στην ομάδα, ο Ανδρέου και φυσικά ο Γ. Σταυρόπουλος. Καλή δύναμη σε όλους.

 

Επικεφαλής ο Σύρρος

Σε σώμα συγκροτήθηκε και η Νίκη Τραγανού, η οποία έχει πλέον νέο πρόεδρο τον Κων. Σύρρο,  έμπορο αλουμινίου από τον οικισμό της Όλγας, ο οποίος έχει διατελέσει και παλιότερα στέλεχος της Διοίκησης, αυτού του λίαν προοδευτικού σωματείου. Η Νίκη διαθέτει άριστες γηπεδικές εγκαταστάσεις, γυναικεία ομάδα και είναι ένα σωματείο που πίσω του έχει κόσμο φλογερό. Είναι ένα σωματείο νοικοκυρεμένο. Όπως είδαμε η κ. Νάντια Μαραζιώτη είναι γενική γραμματέας, η Παπαγιαννακοπούλου Αναστασία, ειδική γραμματέας και η Βασιλική Παναγιωτοπούλου, υπεύθυνη της γυναικείας ομάδας. Φυσικά, γενικός αρχηγός στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που σημαίνει γενικός κουμανταδόρος ο Παναγιώτης Γκογκάκης, που ξέρει πολλά καράτια μπάλας.

 

Δεν κινείται φύλλο

Όλες οι ομάδες περιμένουν το «μάννα εξ ουρανού». Περιμένουν πότε θα δώσει το σύνθημα η Ε.Π.Ο. τι δέον γενέσθαι φέτος, εν μέσω πανδημίας! Μιλάμε για ομάδες του τοπικού. Μόνον η Νίκη, η Δόξα Ν.Μανωλάδας, ο Αστέρας Αμαλιάδας και ο Πανηλειακός έχουν κάνει κίνηση για μεταγραφές και συμβούλιο. Όλοι οι άλλοι καθεύδουν.

*Συμβούλιο έβγαλε και ο Αλφειός, αλλά δεν ανακοίνωσε ακόμη την σύνθεση. Ήδη μπήκε ο Αύγουστος για τούτο σας εύχομαι καλό μήνα!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος