FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Άτυχος ο Παμβουπρασιακός

Ημερομηνία: 19-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Έτσι τα καθαρίζουν τα ματσάκια οι ομάδες της Ανατολικής Αττικής. Πότε με τον ένα, πότε με τον άλλο τρόπο. Έτσι και προχθές η Ραφήνα πέτυχε δύο γκολ στο τσάκα-τσάκα, ενώ λίγο αργότερα ο Λιόσης έστειλε το πέναλτι στο δοκάρι! Με δέκα συνέχισαν οι γηπεδούχοι, αλλά η πίεση της «Μπάρτσα» δεν είχε αποτέλεσμα, παρά τη μείωση του σκορ στο 85΄ από τον αειθαλή και αεικίνητο Γούρμο, αφού στο μεταξύ έμειναν με δέκα και οι «πράσινοι», λόγω αποβολής του Γ. Πολίτη.

*Ειρήσθω εν παρόδω, ότι ο Παμβουπρασιακός στο δύσκολο κι εκτός έδρας αυτό παιχνίδι, έπαιξε χωρίς Μικελάτο, Μπούνα. Κάτω από τα δοκάρια μετά από καιρό ο Λαδάς.

 

Παιχνίδι παρηγοριάς

Παιχνίδι παρηγοριάς ήταν και για τους δύο. Για τον Πανηλειακό, διότι έχασε το Κύπελλο πάνω στο οποίο είχε επενδύσει για φέτος και για τον Αστέρα, διότι εδώ και καιρό αγωνίζεται με την Κ16, ώστε να τελειώσει η σεζόν.

*Διακόσιοι φίλαθλοι όλοι-όλοι, αφού έτσι είναι ο φίλαθλος. Τιμωρεί την ομάδα του, όταν δεν τον ικανοποιεί. Αυτός άλλωστε είναι ο πολιτισμός μας και η αγάπη στον αθλητισμό.

 

Χατ-τρικ ο «Μπάρμπα»

Μέγας πρωταγωνιστής του αγώνα του Σταδίου Πύργου με τον Αστέρα ήταν ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης που έκανε χατ-τρικ, κερδίζοντας μάλιστα και το πέναλτι, όταν ανατράπηκε από το Δ. Γιαννόπουλο. Τρία γκολ κι ένα δοκάρι είχε ο επίλεκτος κυνηγός και πήρε σταθερό προβάδισμα στους «κανονιέρηδες» του ομίλου. Ακολουθούν οι Γούρμος, Περογαμβράκης (Ιάλυσος) και Χατζησάββας με 10.

 

Οι βυσσινόλευκοι

Ο Φίλιππος Μαρκόπουλος και ο βοηθός του Λύσανδρος Τζαβάρας φροντίζουν και κοουτσάρουν τους «βυσσινόλευκους» με αυταπάρνηση θα λέγαμε. Έτσι και προχθές βρέθηκαν στο Στάδιο Πύργου, με τα μικρά παιδιά του Αστέρα κι έκαναν το παν, ώστε να παρουσιάσουν μια ομάδα που θα παλεύει στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής. Ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι Δ. Γιαννόπουλος, Τσακοπιάκος, Μαρκόπουλος, Καραγιάννης και φυσικά ο φιλότιμος Σιούλας, που είναι ο μόνος μεγάλος που συνεχίζει στην ομάδα.

 

Ο Πλαστουργός

Ο κόουτς Διγκόζης στο 54΄ έκανε το αυτονόητο. Έβαλε στο παιχνίδι τους Βουργουντζή, Λούσκο  και λίγο νωρίτερα τον Πλαστουργό. Ο τελευταίος επανεμφανίστηκε μετά από ένα ολόκληρο χρόνο. Πέτυχε εξαιρετικό γκολ με γεμάτο σουτ!

 

Η διαιτησία κι άλλα

Ο Λιάρος (Λακωνίας), ο Σόβολος (Λακωνίας) και ο Γιώργος Καραμέρος (Ηλείας) ήταν το διαιτητικό τρίο που είχε ένα πανεύκολο έργο. Ο Λιάρος, που στο παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό στον πρώτο γύρο, είχε κάνει διάφορα σε βάρος του Πανηλειακού, αυτή τη φορά σφύριξε ανενόχλητος. Μόνον κάπου-κάπου οι Αστερίτες του φώναζαν: «δώσε και σε μας φάουλ» και δεν είχαν άδικο. Ακύρωσε στο 43΄ και 47΄ από ένα γκολ εκατέρωθεν ως οφσάιντ, γιατί ο Καραμέρος «αγρυπνούσε»! Η διαιτησία και οι παρατηρητές από Αγρίνιο (!) ο ένας και από Πάτρα ο έτερος, στοίχισαν 780 ευρώ και δεν ξέρω αν βγήκε από τους 200 τόσους θεατές.

*Παρατηρητής αγώνα από την ΕΠΣ Αχαΐας, ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, με καταγωγή από τη Βάλμη Πηνείας.

 

Η Νίκη Τραγανού

Το ρεπό της είχε η Νίκη. Η εβδομάδα ήταν μέρες προετοιμασίας ενόψει Αχαρναϊκού. Η ομάδα έδωσε και το ματσάκι με τη Δόξα. Είναι ενωμένη και όλη την εβδομάδα θα έχει το νου της για τον τελικό αγώνα στο Μενίδι.

*Παράλληλα τα κοριτσόπουλα παίξανε στο Παναρίτι της όμορφης Αργολίδας και νίκησαν με ανατροπή 4-3 τις κοπέλες του Πλατανίτι. Μπράβο τους!

 

Το σχολικό ποδόσφαιρο

Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τα γεγονότα του τελικού ποδοσφαίρου για το σχολικό πρωτάθλημα. Και δεν ασχολήθηκα γιατί η Οργανωτική Επιτροπή δεν απέστειλε στην «Πρωινή» πρόσκληση να παραβρεθούμε. Ούτε καν έστειλε ένα μέιλ, ώστε να λάβουμε γνώση και να δώσουμε δημοσιότητα σε ένα σπουδαίο γεγονός.

*Αναρωτιέμαι, πώς και γιατί (εκτός κι αν δεν προβλέπεται) δεν έστειλαν ένα έγγραφο στον κ. Κουλούρη της ΕΠΣΗ, ώστε να καλυφθεί με επίσημους διαιτητές ο τελικός και να μη δημιουργηθούν τέτοια γεγονότα!

 

Στην τετράδα χωρίς να παίξει

Χωρίς να κατεβεί στο γήπεδο και να αγωνιστεί ο γενναίος Αλφειός Επιταλίου μπήκε στην τετράδα των πλέι-οφ της Α΄ τοπικής, εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία της ομάδας των Σαβαλίων. Αν πάρει την Προοδευτική μεθαύριο, τότε εκεί θα μείνει!

 

Δεν απέφυγε την κατοστάρα

Σε δύσκολη θέση παραμένει ο Κόροιβος, μετά την αναμενόμενη ήττα στην Ήλιδα, από τον επίδοξο πρωταθλητή της Α2 Εθνικής, Ιωνικό Νικαίας. Μάλιστα, η ομάδα των «μπλε» χαλάρωσε υπερβολικά στην τελευταία περίοδο (20-34) με αποτέλεσμα να «φάει» κατοστάρα (66-102). Οι Ιωνικοί δεν χαρίζονται. Έχουν ως στόχο τις κατοστάρες για να ξεπεράσουν ιστορικά το Φάρο Κερατσινίου!

*Στον αγώνα ήταν εξαιρετικός ο Θεοδωράκος με 17 πόντους και 3 τρίποντα.

*Η προσπάθεια για την παραμονή ξεκινάει με νέο προπονητή, το ερχόμενο Σάββατο στη μακρινή Καβάλα.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος