FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Αστοχία και διαιτησία μαζί

Ημερομηνία: 17-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Όσοι πήγαμε το Σάββατο στο Κλειστό της Ήλιδας, με κρυφή ελπίδα να χειροκροτήσουμε μια νίκη του Κοροίβου διαψευστήκαμε. Διαψευστήκαμε κι αγανακτήσαμε από τους ανθρώπους με τα γκρι, οι οποίοι έκαναν το άσπρο μαύρο και τελικά συνήργησαν να πάρει το Μεσολόγγι την 11η φετινή του νίκη!

*Ο Κόροιβος ήταν ανταγωνιστικός για 17 λεπτά. Εκεί οι «σφυρίχτρες» ανέλαβαν το έργο τους. Πρώτα ήταν η τεχνική ποινή, έπειτα το φάουλ φάντασμα στον Σιγκούνα, τα βήματα που δεν έδωσαν στο Σκουλίδα και αργότερα αντί για φάουλ έδωσαν γραμμή στον Χουχούμη, με αποτέλεσμα να πέσει ο καφές στον πολύ Κάρδαρη (πρώτος διαιτητής) και να ακολουθήσει κομφούζιο. Εκεί τελείωσε η δουλειά!

*Όμως και η ομάδα στο β΄ μέρος ήταν «λίγη». Χωρίς το Χρυσόπουλο αυτή τη φορά, παρουσιάστηκε άστοχη, με δέκα χαμένες βολές και μόνον 6 τρίποντα. Καλύτεροι οι Ρουτκάουσκας (19 π.), Χουχούμης. Απέτυχε το διαιτητικό τρίο: Κάρδαρης, Ζακεστίδης, Στρέμπας. Τ’ άκουσε για τα καλά από τους 400 φίλους των «μπλε».

 

 

Πάλι καλά που ισοφάρισε…

Η πρεμιέρα του Τσίρκοβιτς δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού ο ΠΑΟΒ δεν μπόρεσε να επιβληθεί της πρωταθλήτριας ομάδας της Μεσσηνίας, του Α.Ο. Διαβολιτσίου. Άρα έχει δίκιο ο Σέρβος που ζητάει ενίσχυση.

*Αιφνιδιάστηκε πλήρως ο ΠΑΟΒ, όταν ισοφαριστήκαμε στο 66΄ από τον Γραμματικόπουλο (πασίγνωστος ο Αχαιός). Χρειάστηκε να δει κόκκινη κάρτα ο σκόρερ του Διαβολιτσίου και να ισοφαρίσει η «Μπάρτσα» στα χασομέρια.

 

*Θα χρειαστεί προσπάθεια στο β΄ γύρο, ώστε να βελτιωθεί η ομάδα και να ιδεί τι θα κάνει.

 

Πάλι ήττα ο Πανηλειακός

Ήταν δύσκολο το παιχνίδι στο Ναύπλιο για τον Πανηλειακό. Δέχτηκε πολύ νωρίς το πρώτο γκολ. Στο 40΄ ο αντι-Πανηλειακός ρέφερι Λιάρος (Λακωνίας) αρνήθηκε μια περίπτωση πέναλτι και όταν μπήκε το δεύτερο γκολ όλα τελείωσαν. Άλλωστε το 2-1, που ήταν η μείωση του σκορ στο 79΄, ήρθε αρκετά αργά.

*Τα πράγματα έχουν σκληρύνει για τους «ερυθρόλευκους» που είναι με το μισό πόδι στο τοπικό. Ο β΄ γύρος θα δείξει. Μέχρι τότε προετοιμασία και υπομονή.

 

 

Για την τιμή των όπλων

Όπως ακριβώς τα είχαμε σχολιάσει από την Παρασκευή. Ο Ολυμπιακός απέναντι στο Γύθειο έπαιξε για την ιστορία του και πέτυχε μια καλή, τονωτική νίκη. Τελείωσε ο γύρος νικηφόρα για την ομάδα του Ντίνου Παναγιωτακόπουλου. Σκόρερς οι δύο καλύτεροι παίκτες της ομάδας, ο Σκοζάι και ο Ρούμπος.

 

 

Σπουδαία επιτυχία

Τη σπουδαιότερη φετινή τους νίκη πέτυχαν τα κοριτσάκια της Νίκης Τραγανού και μάλιστα με ανατροπή, απέναντι στους Λύκους της Αιγιαλείας. Οι Αχαιές προηγήθηκαν 0-1 στο β΄ μέρος, αλλά με οργανωμένες και αποφασιστικές κινήσεις οι παίκτριες της Νίκης πήραν το σπουδαίο τρίποντο, με γκολ από τις Γεωργοπούλου, Φεφλέ. Η τελευταία ήταν πρώην παίκτρια του Πανηλειακού και κατάγεται από τα Μακρίσια.

 

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Για φυσιολογικά αποτελέσματα μιλάμε όλοι κατά την δωδέκατη αγωνιστική. Είχαμε μόνον μια αλλαγή στην τετράδα, όπου ο Ξενοφών με τη νίκη του στο Επιτάλιο πήρε τη θέση του Αλφειού! Η κορυφή παρέμεινε αλώβητη με Αίαντα πάντα πρώτο, τη Δόξα να ακολουθεί και τον Αστέρα να έπεται.

*Είχαμε ακόμη μια σημαντική αλλαγή. Η Προοδευτική από την 11η θέση ανέβηκε στην 8η, αφήνοντας πίσω τρεις ομάδες… Έτσι ανέπνευσε  βαθμολογικά. Εκεί καλά είναι μετά από τόσο άσχημο ξεκίνημα που έκανε. Ξεπέρασε όλα τα αρχικά εμπόδια, άλλαξε παίκτες και με Χρηστίδη οδεύει στο φετινό πεπρωμένο της.

 

 

Τεράστια νίκη

Τριακόσιοι φίλαθλοι από τις δύο ομάδες είδαν το ντέρμπι της Επαρχίας Ολυμπίας προχθές στο Επιτάλιο. Ιδανικές καιρικές συνθήκες με τον αγωνιστικό χώρο λίγο βαρύ, αλλά σε άριστη κατάσταση. Το πεπρωμένο ήταν να κριθεί ο αγώνας στο 89΄ με το γκολ του «μάγου» Μιλοσέσκι, ενώ εκατέρωθεν, ειδικά στο πρώτο μέρος, χάθηκαν πολλές ευκαιρίες!

*Ο νταμπλούχος Ηλείας στάθηκε αρκούντως τυχερός, με την παρατήρηση ότι έβαλε το γκολ σε «νεκρό» ουσιαστικά σημείο, όταν όλοι είχαν πιστέψει στην ισοπαλία.

*Ο Ξενοφών έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα ως τώρα. Απέχουν λόγω τραυματισμών οι Μπουτσικάκης, Α. Κουτσογιαννάκης, είναι στρατευμένος ο Μούτσος, απέχει ο Μάριος Παναγόπουλος, ενώ ήταν τιμωρημένος ο νεαρός Θεοχαρόπουλος. Έτσι, αγωνίστηκε βασικός ο Χαραλαμπόπουλος, που μέχρι τον τραυματισμό του ήταν πολύ καλός.

 

 

Δεν ακούνε από τέτοια

Μελοδραματικό χαρακτήρα πήρε η υποβολή παραίτησης του μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΗ, του Αντώνη Καραγιάννη. Από άλλες στήλες φυσικά. Κι όμως θα  μπορούσε να είχε υποβληθεί πολύ νωρίτερα, γιατί είχαν δοθεί οι αφορμές. Όμως ο  Καραγιάννης έκανε υπομονή. Εδώ υπέβαλε παραίτηση ολόκληρος Γενικός Γραμματέας-ο Γιώργος Τσουραπάς- και δεν άνοιξε… μύτη! Θα λογαριάσει το ζεύγος ένα μέλος μιας Επιτροπής…

*Ο λόγος της παραίτησης του Αντώνη ήταν η διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Πιο λιανά, η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να μην ορίζονται παρατηρητές διαιτησίας στην Α2 Κατηγορία, για λόγους οικονομίας. Εδώ οι απόψεις διίστανται. Προσωπικά θα πάρω το μέρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, διότι δεν υπάρχουν ικανοί παρατηρητές για να διδάξουν τους διαιτητές. Υπάρχουν 5-6 εξαιρετικοί παρατηρητές και πέραν τούτων ουδείς. Τώρα αν οι διαιτητές χρειάζονται μπαμπούλες είναι άλλη ιστορία.

*Ούτε και η Α1 χρειάζεται παρατηρητές σε όλους τους αγώνες. Για παράδειγμα η ΕΠΣ Αργολίδας χρησιμοποιεί έναν παρατηρητή κάθε αγωνιστική.

 

 

Για οικονομικούς λόγους

Η ΕΠΣΗ προσπαθεί να κάνει οικονομία για τα σωματεία. Θα μπορούσε όμως να κάνει οικονομία αλλιώς. Οι οριζόμενοι διαιτητές να δικαιούνται μετακίνηση από την έδρα της Ένωσης και όχι από τον τόπο κατοικίας τους! Το καταλάβετε ότι αυτό που γίνεται είναι παράνομο!

 

*Ακόμη θα μπορούσε το τρίο να μην είναι από τα τρία σημεία του ορίζοντα, αλλά από μια κατεύθυνση. Δεν μπορεί δηλαδή ο διαιτητής του αγώνα στη Γαστούνη να είναι από το Καρακούζι και ο ένας βοηθός από τη Ρετούνη κι ο άλλος από το Ανεμοχώρι. Έτσι γίνεται η οικονομία και υπάρχει σεβασμός στα σωματεία!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος