FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ασήκωτη ήττα στη Βέροια

Ημερομηνία: 06-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με ήττα ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα ο Κόροιβος στη μακρινή Βέροια. Έπαιξε με το Φίλιππο και ηττήθηκε (79-54), πραγματοποιώντας άσχημη εμφάνιση μετά το πρώτο δεκάλεπτο, όπου προηγήθηκε (17-22). Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν τραγικό και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 29-22. Τότε ο Δελέγκος πήρε τάιμ-άουτ για να ηρεμήσουν οι παίκτες, αλλά εις μάτην. Στη συνέχεια τα πράγματα χειροτέρεψαν και οι «μπλε» έγιναν άθυρμα στις διαθέσεις του Κοθρά και του Ντόβα που ήταν ασταμάτητοι με 4 τρίποντα έκαστος. Έτσι ήρθε η ήττα φυσιολογικά…

 

Ο κόσμος της Α2

Με 16 ομάδες και φέτος ξεκίνησε η Α2. Ένα ατελείωτο πρωτάθλημα και ευτυχώς που δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής το Ανατόλια και τα Γιάννενα, αλλιώς το πρωτάθλημα δεν θα τελείωνε ποτέ. Είναι βαρύ το τίμημα του πρωταθλήματος γιατί θα υποβιβαστούν 4 ομάδες! Φέτος, συν τοις άλλοις, δεν επιτρέπεται να παίξουν κοινοτικοί, ενώ είναι άγνωστο πότε θα επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα.

 

Ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι ενισχυμένος φέτος και δεν το κρύβουν οι Πειραιώτες ότι θα επιδιώξουν την άνοδο με την αναπτυξιακή ομάδα. Από κει και πέρα για μια θέση στα πλέι-οφ θα παλέψουν ο Απόλλωνας, η Καρδίτσα, ο Οίαξ Ναυπλίου, ο Πανερυθραϊκός, το Μαρούσι και ο Αμύντας. Οι Πατρινοί ωστόσο θα πρέπει να πάρουν το δικαίωμα συμμετοχής των νέων παικτών.

*Η Δάφνη Δαφνίου όπως και η Ελευθερούπολη θα είναι καλή, παρά την ήττα στην πρεμιέρα από το Παγκράτι, αλλά και ο Τρίτων που χτυπάει εκεί που δεν περιμένεις. Μια τετράδα ομάδων (Κόροιβος, Αγρίνιο, Φίλιππος και Καβάλα) βράζουν στο ίδιο… καζάνι.

 

Ο Ναυπακτιακός και το Ληξούρι

Ο Ναυπακτιακός Αστέρας είναι η πιο ιστορική ομάδα του ομίλου μας, αφού έχει παίξει ακόμη και στη Β΄ Εθνική (2000-2001) και επί έτη στη Δ΄ και Γ΄ Εθνική. Αγωνίζεται στο Παπαχαραλάμπειο στάδιο και έχει ιδρυθεί το 1958. Ζήτησε και ήρθε στον 9ο όμιλο για συγκοινωνιακούς λόγους, ώστε να αποφύγει τη δυτική Μακεδονία. Έχει ενισχυθεί με αρκετούς έμπειρους παίκτες και μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Έχει προπονητή ντόπιο, τον Δημ. Τομπάζη. Παίζει για τρίτη περίοδο συνεχόμενη στην κατηγορία.

*Ο Παλληξουριακός είχε παρουσία και πριν από τρία χρόνια. Η παρουσία του όμως ήταν τυπική, με τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες και τερμάτισε προτελευταίος με 13 βαθμούς. Στηρίζεται σε ντόπιο υλικό κι έχει προπονητή τον Ανδρ. Ζερβό.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Τέσσερις ομάδες οδηγούν την κούρσα της Α΄ τοπικής, έως ότου αρχίσουν τα ντέρμπι και τότε θα φανούν οι δυνατοί της κατηγορίας. Είχαμε πει πως το διπλό θα είναι δυσεύρετο και πράγματι ήρθαν δύο. Μάλιστα τα είχαμε προβλέψει ονομαστικά (Ξενοφών, Αστέρας) και ήρθαν πιο εύκολα για την ομάδα του Ντέγιαν, στην οποία έπαιξε και ο νεοαποκτηθείς Φούφουλας.

*Στα υπόλοιπα παιχνίδια επικράτησαν απ’ άκρου σε άκρον οι γηπεδούχοι, αλλά θα είμαστε λεπτομερειακοί αύριο.

 

Θυμήθηκαν το Κύπελλο

Να που εκεί στην Ένωση δεν ξέχασαν ολότελα το Κύπελλο. Το θυμήθηκαν έστω και αργά και αύριο θα γίνει η πρώτη συνάντηση  ανάμεσα στις 11 ομάδες της Α2 κατηγορίας και δύο μόνον από τις 23 ομάδες της Β΄ Κατηγορίας που τόλμησαν και έβαλαν συμμετοχή!

Η κλήρωση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, λόγω κορονοϊού. Μήπως όμως  θα έπρεπε να παραβρίσκονται τουλάχιστον δύο εκπρόσωποι σωματείων, ώστε ιδίοις όμμασι να δουν την κλήρωση, μήπως γίνει κανένα λάθος…

 

Η κλήρωση της Β΄ Κατηγορίας

Την υποτίμησαν πολύ τη Β΄ Κατηγορία οι παράγοντες της ΕΠΣΗ. Κάνουν την κλήρωση κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία τους, ώστε λόγω της περίστασης του ιού να μην προσέλθουν εκπρόσωποι των σωματείων. Λες και θα πλάκωνε τίποτε συρφετός παραγόντων από τις εσχατιές της Ηλείας και θα εδημιουργείτο συνωστισμός στην αίθουσα. Ούτε αθλητικογράφοι δεν θα παρουσιαστούν, γιατί αν προσωπικά ανέβω στα γραφεία και με αποπέμψουν θα ακούσουν τίποτα… άρρητα ρήματα!

*Εν πάση περιπτώσει, αφού την υποτίμησαν τόσο πολύ την Β΄ Κατηγορία και τους 23 εκπροσώπους σωματείων, ας επιτρέψουν την παρουσία ενός παράγοντα από κάθε όμιλο, ώστε να είναι σύννομη η κλήρωση και μη γίνει κανένα… λάθος!

 

Μια ανακοίνωση της ΕΠΣΗ

Με δική της ανακοίνωση η ΕΠΣΗ αναφέρθηκε στη δικαίωση του Άρη Κουλούρη στη δίκη κατά του Πέτρου Μπηλιώνη. Μάλιστα για να πειστούμε είχαμε και φωτογραφία σχετική, αλλά από το αρχείο του Προέδρου. Έτσι, όλη η ποδοσφαιρική Ηλεία έμαθε το συγκλονιστικό γεγονός της καταδίκης του ηγέτη της αντιπολίτευσης Πέτρου Μπηλιώνη με 6 μήνες με αναστολή. Δεν αναφέρθηκε όμως το γεγονός ότι ο Πέτρος άσκησε έφεση… Αλλά για όλα αυτά θα αναφερθούμε αύριο εκτενώς!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος