FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Από το ντέρμπι με άρωμα… Πρέμιερ!

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στη ιστορία του τοπικού ποδοσφαίρου πέρασε ο αγώνας Γ΄ Εθνικής Παμβουπρασιακού-Πανηλειακού, με άρωμα Πρέμιερ Λιγκ, εξαιτίας του σκορ (4-4). Φίλαθλοι αρκετοί, πολλοί, καμιά εκατοστή από πλευράς Πανηλειακού. Φίσκα (που λέει ο λαός) η κερκίδα. Μην φανταστείτε όμως ότι είχαμε ρεκόρ προσέλευσης. Θυμίζω πριν λίγα χρόνια, πόσο κόσμο είχε το μπαράζ ΠΑΟΒ-Δόξας. Ένα «μανούριασμα» που έγινε προς στιγμήν κατά τη λήξη είναι ανάξιο λόγου. Οι παίκτες-πρωταγωνιστές ήταν «κύριοι».

 

*Στο 1-0 από το Ντόμα, υπάρχει λάθος του Μπουτσικάκη που δεν έδιωξε με κεφαλιά σωστά, έπειτα από χτύπημα κόρνερ. Ουσιαστικά την έστειλε στα πόδια του μέσου του ΠΑΟΒ, ο οποίος έκανε γκολ στην κλειστή γωνία του Κυρίτση. Την ισοφάριση (1-1) τη δημιούργησε ο Νικολακόπουλος. Ο Λαδάς δεν μπόρεσε να αποκρούσει θετικά και ο Μπαρμπαρούσης πλάσαρε με επιτυχία. Όσο για τη φάση του ακυρωμένου γκολ αυτή είναι σκοτεινή και πιθανόν ο Μπαρμπαρούσης να χρησιμοποίησε το χέρι του.

 

*Ο Σταθάτος ανήκει στους πρωταγωνιστές του αγώνα. Πέτυχε ωραίο γκολ από λάθος των αμυνομένων με τελευταίο το Δ. Νικολόπουλο. Στο 4-3 εκτέλεσε το φάουλ, ενώ στο 4-4 εκτέλεσε το κόρνερ. Πολύ εξαιρετικός ο Γαστουναίος μεσοεπιθετικός σε όλα τα παιχνίδια, ενώ έχει πετύχει φέτος 4 γκολ. Από την άλλη πλευρά, σημαντικός είναι ο Θανάσης Νικολόπουλος που έκανε το 2-2, εντελώς αμαρκάριστος στην περιοχή. Ο Λεχαινίτης μεσοεπιθετικός έχει βρει δίχτυα τρεις φορές φέτος.

 

*Ο Μπούνας ήταν ουσιαστικά ο δημιουργός του 3-2, καθώς γύρισε ωραία τη μπάλα και ο Μικελάτος πρόλαβε τρεις αμυντικούς και πέτυχε γκολ. Εξαιρετικό και το γκολ του Ανδρέα Γούρμου γιατί ο παλιός είναι αλλιώς. Το 4-4 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς, οι οποίοι θα λυθούν εν καιρώ στο Κύπελλο, αυτή τη φορά στον Πύργο. Θυμίζω, πως πέρυσι η «Μπάρτσα» είχε νικήσει στο «Χ. Βιλαέτης» τον Πανηλειακό για το Κυπελλο. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με πολλούς αναπληρωματικούς τότε.

 

*Δύο λόγια και για το Χρονά, όπως γράψαμε και προχτές, δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Ωστόσο σε ένα παιχνίδι, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες έδειξε τις καρτούλες του (για τον Αρβανίτη ήταν τέταρτη). Είχε αρκετό εγωισμό, ήταν προκλητικός, έβγαλε όμως άνετα το παιχνίδι, παρότι το Σάββατο είχε διαιτητεύσει παιχνίδι Α΄ τοπικής στην Αχαΐα (Φοίνικας Ζήριας-Άρης Πάτρας).

*Μίκι Τσίρκοβιτς εύχομαι γρήγορα να επιστρέψεις υγιής στο «Γρ. Καλάκος» και στην ομάδα σου!

 

Περί κίτρινων καρτών (1)

Για τις κίτρινες κάρτες που εφαρμόζει μόνη απ’ όλες τις Ενώσεις της χώρας η ΕΠΣ Ηλείας, έχουμε γράψει και σχολιάσει δυσμενώς πολλές φορές. Αφού, λοιπόν, εφαρμόζουν το σύστημα και δεν μας εξηγούν το γιατί, καλά τα παθαίνουν και τρέχουν τώρα στη Νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, για να τους δώσει τα… φώτα της. Μιλάμε για την ένσταση του Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας κατά Αετού Κέντρου. Η Πειθαρχική του Κολοβάδη δεν βρήκε άκρη και ρωτάει την ΕΠΟ. Είναι όμως δυνατόν η παντογνώστης των διατάξεων του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα, να μην μπορεί να βγάλει απόφαση; Κι όμως είναι…

 

Περί κίτρινων καρτών (2)

Στις κίτρινες κάρτες που αποφέρουν αποκλεισμό από αγώνα και πρόστιμο 10 ευρώ, οι ποδοσφαιριστές για να γλιτώσουν την ποινή μιας αγωνιστικής αμύνονται, όταν βρουν ευκαιρία. Έτσι, ούτε λίγοι ούτε πολλοί έξι παίκτες του Α.Ο. Ξενοφών πήραν τέταρτη κίτρινη, ώστε να εκτίσουν στο παιχνίδι με τη Μαγούλα (που δεν έγινε). Εδώ ταιριάζει η παροιμία «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι»!

 

Άπιαστος ο Ηλειακός Βαρθολομιού

Βαίνουμε προς το τέλος του 13ου πρωταθλήματος της Α2 και ο Ηλειακός Βαρθολομιού αυξάνει τη διαφορά από τους διώκτες του. Έχει φτάσει ήδη στους 14  και θα αναδειχτεί θριαμβευτικά πρωταθλητής, έστω κι αν έχασε στις μεταγραφές Καράμπελα και Ράλλη. Προχτές πέρασε «αέρας» από τα Καλύβια με 3-0. Δύο γκολ πέτυχε ο Σάκης Τσουκαλάς κι ένα ο Ανδρέας Μαργαρώνης.

*Τέσσερις ομάδες με μικρή, ελάχιστη διαφορά (δύο βαθμοί) συνωθούνται στα πλέι-οφ. Στην έκπληξη της ημέρας η Βρίνα έχασε στην έδρα της από τον Αχιλλέα (0-1). Τεράστια έκπληξη καθώς ο Αχιλλέας δίνει αγώνα επιβίωσης. Στην ισοπαλία έμεινε ο Πέλοπας Πύργου (1-1) με το Ν. Κόροιβο, ενώ η Δάφνη νίκησε εκτός έδρας τους Λέοντες. Την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι Ηλειακού-Δάφνης… που θα δείξει το δρόμο για τις δύο ομάδες. Ανέλπιστη ισοπαλία παραχώρησε ο Πέλοπας Πελοπίου απέναντι στον ΠΑΟΚ, που δίνει κι αυτός αγώνα αποφυγής των πλέι-άουτ.

 

Δεν χάνεται κανείς

Οι δύο έγχρωμοι παίκτες που εγκατέλειψαν τη Νίκη Τραγανού, βρήκαν στέγη ήδη. Ο Κάρλος Σο κατέληξε στην Κόρινθο (Α΄ τοπικό Κορινθίας) και ο Ζαν Ακασού στην ομάδα της Στυλίδας (Γ΄ Εθνική, 4ος Όμιλος), που δίνει και αυτή αγώνα παραμονής. Πέρασαν και οι δύο από την Ηλεία και τη Νίκη κι έδειξαν παλιοχαρακτήρες!

 

Παραδιαιτητικά

Δεν έγιναν τα αγωνιστικά τεστ του χειμώνα από τους διαιτητές, προφανώς λόγω καιρού, αλλά και λόγω τρανταχτών απουσιών. Λόγω της βροχής στην επιμορφωτική ήταν δεν ήταν καμιά εικοσαριά διαιτητές.

*Έγιναν και οι εξετάσεις της τελευταίας σχολής. Αποτελέσματα δεν είδαμε ακόμη. Η Επιτροπή Διαιτησίας όμως έβαλε και τους υποψήφιους να τρέξουν. Νεοσσοί εκκολαπτόμενοι, ώστε ο πρόεδρος Άρης να ματαδεί διαιτητή Σουπερλιγκάτο.

*Άκουσα πως ένας νεαρός υποψήφιος «έβριζε»  τους μελλοντικούς συναδέλφους του στο Πέλοπας-Δάφνη. Πολλά συγχαρητήρια.

*Τα παιδιά έφτασαν στο Άστρος Κυνουρίας χθες, ώστε να σφυρίξουν Μικτές Αρκαδίας-Αργολίδας (Μαρκαντωνάτος, Σταυρόπουλος). Βοηθοί Ασημακόπουλος, Καραμέρος.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος