FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Άναψε φωτιές η ολιστική μελέτη

Ημερομηνία: 25-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Δημοσιεύτηκε η ολιστική μελέτη που έστειλε η FIFA-UEFA για τη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Περιλαμβάνει ρηξικέλευθες προτάσεις για τη διοίκηση του ποδοσφαίρου, όπως διευθύνοντα σύμβουλο και τεχνικό διευθυντή. Δίνει ανεξαρτησία στη διαιτησία που γίνεται μέλος της Ε.Π.Ο., όπως και στους προπονητές που γίνονται κι αυτοί μέλος με ψήφο στην Ε.Π.Ο..

*Οι προτάσεις έγιναν. Το ζητούμενο είναι αν θα εφαρμοστούν, γιατί είναι απαράδεκτο να ζητούν τη συνδρομή της FIFA-UEFA για να δίνει λύσεις σε ζητήματα καθημερινότητας. Ούτε να ρουσφετολογεί η Ομοσπονδία και να κάνει χατίρια. Ο Αυγενάκης να πάρει πρωτοβουλίες.

 

Ξιφούλκησε ο Σπύρος

Ξιφούλκησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Σπύρος Βασιλείου. Πανηγύρισε, γιατί δικαιώθηκε σε όσα έλεγε κι έπραττε. Από τότε που ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Κουλούρης, ενεργώντας ετσιθελικά έκοψε κάθε επαφή με τον ιστορικό Σύνδεσμο κι παράλληλα την επιχορήγηση. Όμως σε πείσμα πολλών κάποιοι παλαιοί διαιτητές κράτησαν όρθιο το Σύνδεσμο όλα αυτά τα χρόνια. Και τώρα που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου δικαιούνται όλοι αυτοί που ασχολήθηκαν με το Σύνδεσμο στα χρόνια της καταφρόνιας να εργαστούν, ώστε πάλι να γνωρίσει την αίγλη που είχε.

 

Τα όργανα

Άρχισαν τα όργανα σε όλες τις ΕΠΣ για τα ποσοστά των διαιτητών. Οι Ενώσεις δεν θέλουν να χάσουν ένα έσοδο που καρπούνται εδώ και κάμποσα χρόνια. Απ’ αυτά τα χρήματα ένα μικρό ποσό πηγαίνει για το ετήσιο σεμινάριο διαιτησίας και από κει και πέρα τα υπόλοιπα πάνε στο ταμείο της Ενώσεως!

 

Τα ποσοστά

Φέτος ο Περέιρα έβαλε σειρά και δια της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. πήρε απόφαση οι διαιτητές να μην πληρώνουν το 15% νομίζω, υπέρ της Ένωσης. Μάλιστα, καταλάγιασε η γκρίνια και η απαίτηση των διαιτητών να επαναφέρει η ΕΠΣ το παλαιό καθεστώς που τους έκοψε ένα ποσό υπέρ των σωματείων και είχαμε την περσινή γκρίνια και την αποχή. Μάλιστα, στην αντιπροσωπεία των διαιτητών ο Πρόεδρος είχε υποσχεθεί το θέμα να συζητηθεί με την έναρξη της νέας περιόδου… Όμως η απόφαση του Περέιρα να μην πληρώνουν ποσοστά ήρθε κουτί στην Ένωση!

 

Το γάντι

Με δηλώσεις του σε άλλη εφημερίδα ο Πρόεδρος ρίχνει το γάντι στον ομόλογό του, του Συνδέσμου-Σπύρο Βασιλείου-τον οποίο αποκαλεί θεσμικό Πρόεδρο και ακολουθεί το «καρφί» ότι ως συνήθως βιάζεται και πάντα διαψεύδεται (χάος μεταξύ τους). Όμως, ο κ. Κουλούρης συμπληρώνει ότι έχει κάνει ο ίδιος (;) τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δημιουργηθεί Ένωση Διαιτητών Ποδοσφαίρου κλπ..

*Τα συμπεράσματα είναι ότι η ολιστική μελέτη βάζει μια σειρά, αλλά καλό είναι να περιμένουμε μέχρι τον ερχόμενο Μάρτη.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος