FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Αλώβητοι στις θέσεις τους

Ημερομηνία: 11-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πέντε ομάδες, μέχρι τώρα, δεν έχουν αλλάξει προπονητή στον 6ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Αλώβητοι παραμένουν στις θέσεις τους: Μίκι Τσίρκοβιτς (ΠΑΟ Βάρδας), Βαγγέλης Χαντές (Παλληνιακός), Φιλ. Σχοινάς (Διαγόρας Βραχνεΐκων), Ντίνος Σπυρόπουλος (Ριόλος) και Σάββας Ορφανίδης (Φοίβος).

*Τελευταία αλλαγή είχαμε στον πολύπαθο Αστέρα, όπου τον Κώστα Παναγόπουλο, μόλις προχτές διαδέχτηκε ο Φίλιππος Μαρκόπουλος!

 

Οι πρωτοχρονιάτικες πίτες

Η εποχή της οικονομικής κρίσης βρίσκει τα ηλειακά σωματεία σε οικονομικό χάλι. Τέτοιο που έχει αντίκτυπο και στην κοπή των πρωτοχρονιάτικων πιτών. Στα χρόνια της ευφορίας είχαμε συνεστιάσεις σε κέντρα και ταβέρνες. Γλέντια κι ακολούθως κοπή της πίτας. Φέτος για όγδοο συνεχόμενο χρόνο ό,τι γίνεται γίνεται σε στενό οικογενειακό κύκλο. Κοπή της πίτας, ανάδειξη τυχερού και τέλος. Αυτή την πεπατημένη έχουν ακολουθήσει όλα σχεδόν τα σωματεία, μηδενός εξαιρουμένου. Αφήστε που πολλά δεν έκοψαν πίτα. Δυστυχώς. Αυτή είναι και η εποχή της κρίσης. Κατά τα άλλα, καλή χρονιά σε όλους.

 

Άλλες δύο ΕΠΣ έπεσαν

Άλλες δύο ΕΠΣ έπεσαν. Από την αντιπολίτευση πέρασαν στο μπλοκ του Γραμμένου. Και στις δύο επικράτησε η παράταξη που στήριξε ο γνωστός παράγοντας που κάνει κουμάντο στο παρασκήνιο. Η πρώτη ήταν η Δυτική Αττική, όπου ο επί σειρά πρόεδρός της Τζανόπουλος (και ιδρυτής της) έχασε με ψήφους 24-12.

*Η άλλη ήταν η ΕΠΣ του Παλάσκα στην Καρδίτσα. Εκεί είχαμε ευτράπελα, καταγγελίες για επεισόδια, ξύλο και τραυματισμούς. Εδώ κυριάρχησε το δόγμα «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»!

 

Οι μεταγραφές του χειμώνα

Δεκατέσσερις ομάδες Α1 κατηγορίας ενεπλάκησαν στη δίνη των χειμερινών μεταγραφών του Ιανουαρίου. Όλα τα σωματεία πήραν τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή. Κόσμος πήγε και ήρθε. Είναι χαρακτηριστικές κάποιες κινήσεις. Για παράδειγμα τα Μακρίσια ξεκίνησαν με τερματοφύλακα το Ζωμένο. Ο παίκτης κάποια χρονική στιγμή έφυγε στον Αστέρα Αμαλιάδας κι επανήλθε μόλις προχθές πάλι στα Μακρίσια!

 

Προς τα κάτω

Έγιναν τελικά τα χειμερινά τεστ σε αγωνιστικό επίπεδο. Γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα. Γνωρίζουμε τους δύο υπεύθυνους, καθώς και τον ιθύνοντα νου των αγωνιστικών δοκιμασιών. Συμπέρασμα. Γέλασε και το… παρδαλό κατσίκι. Γι’ αυτό πάμε συνεχώς προς τα κάτω!

 

Το Κύπελλο Ερασιτεχνών

Επειδή πολλοί έχουν την απορία, πώς η Διοργανώτρια αργεί με το θεσμό του Κυπέλλου, πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η ΕΠΟ της εξυγίανσης κατήργησε το θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, δηλ. οι κυπελλούχες ομάδες  δεν θα συνεχίσουν πανελλαδικά. Στον τελικό του Κυπέλλου τελειώνει για τις Ενώσεις ο θεσμός. Απλώς ο Κυπελλούχος Ηλείας τον Αύγουστο θα μετάσχει σε νέα φάση με ομάδες Β΄ Εθνικής κλπ..

*Έτσι φέτος ο τελικός θα γίνει εντός του Απριλίου και λογικά πριν ή μετά το Πάσχα δεν έχει σημασία. Η Διοργανώτρια θα έχει χρόνο να τον οργανώσει καλύτερα και να παρουσιάσει και διάφορα χάπενινγκς. Θα δούμε. Πάντως μη βιάζεται κανείς. Τα σχέδια Κουλούρη για τον τελικό είναι μεγαλόπνοα.

 

Τι δουλειά κάνουν στην Α2

Προσπαθώ να αντιληφθώ τι δουλειά κάνουν στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΗ, όσον αφορά την Α2 Κατηγορία και τους διαιτητές που χρησιμοποιούν. Ως τώρα, δηλαδή λίγο περισσότερο από τον πρώτο γύρο έχουμε 112 παιχνίδια στα οποία έχουν σφυρίξει 19 διαιτητές (!) και στον καθένα, κατά μέσο όρο αναλογούν περίπου 6 παιχνίδια (5,6 για την ακρίβεια).

*Με δεδομένο ότι η Α2 είναι κατηγορία υποδομής, πώς είναι δυνατόν να βγει ένας διαιτητής-ταλέντο με τόσο λίγα παιχνίδια; Η Α2 κατηγορία είναι μια λίαν εύκολη κατηγορία που δεν έχει καμία σχέση με την Α1 και τις δυσκολίες της!

*Δεν χρειάζεται κάθε παιχνίδι και παρατηρητή διαιτησίας, αλλά η νοοτροπία του προέδρου, Άρη, αυτή είναι. Όσοι περισσότεροι παρατηρητές και υπερπαρατηρητές τόσο το καλύτερο! Για τα έξοδα τα οποία επιβαρύνονται τα σωματεία κανένα πρόβλημα. Για παράδειγμα ο Χρήστος Κούλης με 11 συνολικά παιχνίδια, τι θέλει τον παρατηρητή, όταν έχει στην Α1 16 παιχνίδια με ισάριθμους παρατηρητές;

*Τέλος υπάρχουν και επτά διαιτητές που έχουν από ένα έως τέσσερα παιχνίδια (αυτό πώς λέγεται;). Για παράδειγμα ο Ρηγόπουλος, θεωρητικά εξελίξιμος, έχει μόνο τρία παιχνίδια κι άλλα τόσο στην Α1. Έτσι βγαίνουν οι διαιτητές;

 

Άφαντος ο Μάνθος

Άφαντος είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Χρυσόστομος Μάνθος, από το χώρο. Έγιναν τα χειμερινά αγωνιστικά τεστ αν απουσία του, ενώ δεν ορίστηκε ούτε παρατηρητής διαιτησίας. Η αρχή του τέλους;

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος