FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Αλλαγή κλίματος με νέο κόουτς

Ημερομηνία: 20-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Προφανώς κάτι οσμίστηκαν στον Κόροιβο και συνεννοήθηκαν με τον κόουτς Κουταλιανό, σχετικά με το «διαζύγιο». Τι ακριβώς να οσμίστηκαν εύκολο είναι να το καταλάβουμε. Η ομάδα πλέον κινδυνεύει να υποβιβαστεί. Και δεν είναι αφορμή η ήττα από τον έτσι κι αλλιώς τεράστιο Ιωνικό Νικαίας. Η ομάδα αυτό το Σάββατο θα πάει στην Καβάλα, όπου θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα σε ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου.

*Η ομάδα της Μακεδονίας απέκτησε έπειτα από αγώνα το Λιθουανό, Μπουτερλεβίτσιους, που έπαιξε στο παιχνίδι με τον Ερμή Αγιάς για πρώτη φορά.

*Ενόψει αυτής της κατάστασης η Διοίκηση θέλησε να αλλάξει το κλίμα. Επέλεξε, λοιπόν, το Σαμόλη και θα πάει μ’ αυτόν έως το τέλος κι ό,τι ήθελε προκύψει.

 

Πρώτο πέναλτι!

Χρειάστηκε να περάσουν 22 αγωνιστικές, ώστε ο Πανηλειακός να κερδίσει πέναλτι! Το πήρε προχθές με τον Αστέρα. Το κέρδισε ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης και το εκτέλεσε ο ίδιος!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Γράφαμε εδώ στη στήλη προχθές, πως οι καλύτεροι την 26η αγωνιστική ήταν αφενός ο Αλφειός κι αφετέρου η Δόξα που δεν αγωνίζονταν σαρακοστιανά. Ενιπέας και Ξενοφών πραγματοποίησαν μικρές εξόδους, αλλά μόνον η ομάδα του Μιλοσέσκι νίκησε… Απεναντίας οι Μακρισιαίοι αποδείχτηκαν σκληρό καρύδι και κώλωσαν τους πρωτοπόρους!

*Αναρωτιέμαι, ποια ήταν η μεγαλύτερη σε σημασία εκτός έδρας νίκη. Το διπλό της Ολυμπιάδας στη Γαστούνη ή το διπλό του Ξενοφώντα στο Σκουροχώρι.

*Τω όντι μεγάλο ντέρμπι στην Παλαιά Μανολάδα, ανάμεσα στην «Προο» και τα Σαβάλια. Τελικά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις. Καλός και ο πόντος για τους ερυθρόλευκους του μεσόκαμπου. Μην ξεχνά κανείς πως η Προοδευτική εκεί μέσα πριν τρία χρόνια νίκησε τον Πανηλειακό!

 

Αποφασιστική νίκη

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Ξενοφών στο Σκουροχώρι το Σάββατο με 2-0. Με κορυφαίους τους Μούτσο, Ηλιόπουλο πήρε τη νίκη στο β΄ μέρος. Κολόκας (ίωση) και Δημάκης (για λόγους τακτικής) δεν ήταν στην αρχική 11άδα, ενώ από την ομάδα του Λευκού Αστέρα πρώτοι οι Σέφα, Βασιλακόπουλος. Σωστή η διαιτησία του Β. Παναγόπουλου.

 

Καρβουνιάρης: «Ο Α.Ο.Μ. θα μείνει»

Λευκή ισοπαλία προχθές στα Μακρίσια, ανάμεσα στον Α.Ο.Μ. και τον Ενιπέα. Πολύ κακό για το τίποτε. Η ομάδα του Νίκου Γκρίλλα διατηρήθηκε ψηλά, στην πρώτη θέση, ενώ η άλλη του Άρη Ρουμελιώτη κρατήθηκε πάνω από τη γραμμή των πλέι-άουτ! Ο αμυντικός μέσος, Μάριος Καρβουνιάρης, μας είπε: «Θα μείνουμε στην κατηγορία με βάση το πρόγραμμα, αφού εκτός των άλλων έχουμε κι ένα τρίποντο χωρίς αγώνα!».

*Επανερχόμενοι στο παιχνίδι που έγινε ενώπιον 250 φιλάθλων, αλλά χωρίς γκολ, είναι μάλλον δίκαιο. Καλύτεροι από τους γηπεδούχους ήταν οι Σταματελάτος, Μυλωνάς, ενώ από τους πρωτοπόρους ξεχώρισαν οι Τσαντίλης, Κύτταρης. Ο ρέφερι Γ. Τσάκαλης δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

 

Πρωταθλητής με τη… βούλα

Ο Ηλειακός Βαρθολομιού, μια ιστορικότατη ομάδα στο τοπικό ποδόσφαιρο, είναι πρωταθλητής στην Α2 Κατηγορία, χωρίς  το σύστημα των πλέι-οφ. Αυτό είναι μοναδικό κατόρθωμα-πιστεύω- αφότου δημιουργήθηκε ο θεσμός των πλέι-οφ. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος η ομάδα του Γιάννη Τζήκα με το καταιγιστικό 6-1 κέρδισε τον Κεραυνό Βρίνας και τελείωσε την υπόθεση πρωτάθλημα. Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία στο πέμπτο κατά την κατάταξη σωματείο να μπει στα πλέι-οφ.

*Το παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι το καθάρισαν από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκαν 4-1 και στην επανάληψη πέτυχαν άλλα δύο γκολ. Χατ-τρικ έκανε ο Σάκης Τσουκαλάς, ενώ δύο γκολ σημείωσε ο Παν. Γιούλης κι ένα ήταν αυτογκόλ.

 

Το γήπεδο Σαλμώνης

Στο δήμο Πύργου υπάρχουν γύρω από την πόλη μια δεκάδα τουλάχιστον γήπεδα με ή χωρίς χλοοτάπητα. Κάθε λίγο και λιγάκι δίδονται χρήματα από μεριά του δήμου για έργα στα γήπεδα. Μόνο στο έρημο γήπεδο της Σαλμώνης δεν έχει γίνει τίποτε. Υπάρχει το γήπεδο και έχει τεράστιες ελλείψεις, ώστε να αποτελεί όνειδος και ντροπή για μια κοινότητα που απέχει μόνο 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Να μη διαθέτει γήπεδο με ευπρεπή αποδυτήρια, περίφραξη και γιατί όχι και χλοοτάπητα. Η Σαλμώνη έχει ομάδα από το σωτήριον έτος 1972 κι όμως δε διαθέτει εγκαταστάσεις προκοπής.

 

Ένα μεγάλο πρόβλημα

Κι αν η ομάδα ανεβεί στην Α2 Κατηγορία σε ποιο γήπεδο θα αγωνίζεται; Ερώτημα καίριο και αποφασιστικό. Το μεγαλύτερο λάθος της παρούσης διοίκησης της ΕΠΣΗ, ήταν η απόφαση οι αγώνες της Α2 να τελούνται σε γήπεδο με χλοοτάπητα. Μόλις ανέβηκαν στην εξουσία το 2009, η πρώτη τους δουλειά ήταν αυτή η απόφαση. Τα είχαν λύσει όλα τα άλλα προβλήματα. Αυτό έπαθε ο Α.Ο. Χελιδόνια. Μόλις ανέβηκε στην Α2 εγκατέλειψαν το γήπεδο του χωριού. Μπήκαν μέχρι τα μπούνια μέσα, οικονομικά και τώρα δεν υπάρχει ομάδα.

*Αυτό το λάθος ποιος θα το διορθώσει;

 

Χαμός

Ο χαμός γίνεται στη Β΄ Κατηγορία. Στον πρώτο όμιλο έχουν υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός Λαμπετίου (έδωσε μόνο ένα αγώνα και παραιτήθηκε), ο Α.Ο. Αγ. Γεωργίου, ενώ υπάρχουν τέσσερις ομάδες που κινδυνεύουν (Άφοβος, Στρέφι, Ώλενα, Χειμαδιό). Στο δεύτερο όμιλο  έχει αποχωρήσει ο Ατρόμητος Καβασίλων και κινδυνεύουν άμεσα ο Αετός Αλποχωρίου και ο Αμπελόκαμπος. Οι επόμενες τρεις αγωνιστικές θα είναι καθοριστικές!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος