FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Α2: Στην κορυφή ο Ερμής Πλατάνου

Ημερομηνία: 05-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Συνωστισμός στην κορυφή της Α2 Κατηγορίας, όπου πέντε ομάδες συνωθούνται σε απόσταση δύο βαθμών, μετά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής!

*Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Κώστα Σακέλλη, μετά τη νίκη της επί των Λεόντων (3-2) κρατάει την πρωτοπορία μ’ έναν βαθμό διαφορά από Θύελλα, Βρίνα, Δάφνη και δύο διαφορά από το Γεράκι. Αληθινός συνωστισμός και θα δούμε ποιοι θα είναι οι τέσσερις των πλέι-οφ.

*Ο Ερμής στον Πλάτανο πέτυχε δύσκολη νίκη επί των Λεόντων Αμαλιάδας που κατέβηκαν με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Εντούτοις προηγήθηκαν στο σκορ με τον Καμπούρη στο 17΄, αλλά έκτοτε ανέλαβε δράση ο Χρήστος Παπαγεωργίου που με χατ-τρικ έκανε το 3-1 (το τρίτο γκολ με χτύπημα πέναλτι) στο 23΄, 60΄, 70΄ για να τραυματιστεί στο 73΄ σοβαρά και σφαδάζοντας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο! Νωρίτερα ο Θεοδωρόπουλος των Λεόντων είχε μειώσει στο τελικό 3-2.

 

Σοβαρός τραυματισμός

Ο τραυματισμός του Χρ. Παπαγεωργίου (πρώτου σκόρερ της Α2) ήταν, όπως προαναφέραμε, σοβαρός και πιθανώς να είναι ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου. Πάντως, η κατάστασή του θα διαφανεί μετά από ενδελεχείς εξετάσεις.

*Δύο παίκτες του Ερμή οι Παν. Τσιμάνης και Τάσος Μπιλάι ήρθαν με μετάθεση στην Ηλεία και θα βοηθήσουν στη συνέχεια.

 

Μεγάλη νίκη της Θύελλας

Σπουδαία απόδοση έπιασε η Θύελλα Πύργου στο Ενωσιακό γήπεδο. Επικράτησε της πρωτοπόρου Δάφνης με 3-0 και την «γκρέμισε» από την κορυφή. Η ομάδα του Γιάννη Γκότση επικράτησε απ’ άκρου σ’ άκρη του γηπέδου και παρότι από το 50΄ έπαιξε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φώτη με δεύτερη κίτρινη δεν πτοήθηκε. Με κορυφαίους τους Καββαθά, Χρυσαειδή, Γρηγορόπουλο αναπτύχθηκε στο γήπεδο και με τρία γκολ από τους Καββαθά, Χρυσαειδή (2) πήρε τη νίκη. Πολύ αυστηρή η δεύτερη κίτρινη στο Φώτη, με την οποία αποβλήθηκε από τον Γκατζόπουλο.

 

Δυναμική Βρίνα

Πλησίασε στην κορυφή ο Κεραυνός Βρίνας μετά τη συντριπτική νίκη του επί του Αετού Κέντρου με 4-1. Εύκολη επικράτηση για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν 3-0 με τους Δούφα, Κουή και Κηπουρό (απευθείας κόρνερ). Οι «αετοί» μείωσαν στη συνέχεια, αλλά ο Μαστορόπουλος έκλεισε το σκορ σε 4-1.

 

Σπουδαίο διπλό το Γεράκι

Πιο δυνατός ο Εθνικός Γερακίου πήρε σπουδαίο διπλό στα Λεχαινά από τον Ηλειακό και επανήλθε στις νίκες. Μεγάλος πρωταγωνιστής από τους νικητές ο Μάρκος Μαρκόπουλος που πέτυχε τρία γκολ, ενώ τέταρτο σημείωσε ο Στ. Μαρκόπουλος. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν δύο φορές, αλλά δεν πήραν ούτε την ισοπαλία, αφού έκαναν ατομικά λάθη τα οποία στοίχισαν. Η σειρά των γκολ: 20΄, 68΄, 73΄ Μάρκος Μαρκόπουλος, 34΄ Στ. Μαρκόπουλος, 28΄ Αντωνάτος και 40΄ Κ. Θεοφιλόπουλος. Η νίκη των «γερακιών» οφείλεται κυρίως στο δυναμισμό των παικτών του.

 

Διπλό η Βαρβάσαινα

Την παραμονή του εξασφάλισε ο Ατρόμητος Βαρβάσαινας στην Α2 Κατηγορία, μετά τη νίκη που πέτυχε στο Σκουροχώρι επί του Λ. Αστέρα με 0-1 και γκολ του Νιώτη από πέναλτι που κέρδισε ο Πικέας. Ήταν μια ωραία νίκη των φιλοξενούμενων, αφού εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες βασικών παικτών των γηπεδούχων, ήταν ανώτεροι και επικράτησαν δίκαια.

 

Χατ-τρικ ο Τσάμης

Άνετα η Α.Ε. Πηνείας επικράτησε 3-0 του Διγενή Χαριάς (είχε απουσίες) και κερδίζει την παραμονή του στην κατηγορία, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με -6 βαθμούς. Έχει καλό πρόγραμμα και παίρνει τους βαθμούς από την Πρόοδο. Μέγας πρωταγωνιστής του αγώνα ο Τσάμης που πέτυχε χατ-τρικ ως αληθινός ηγέτης που είναι! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1-0 στο ημίχρονο και πέτυχαν άλλα δύο γκολ στην επανάληψη.

 

Παραιτήσεις

Εντυπωσιακές ήταν οι παραιτήσεις προπονητών από τους πάγκους ομάδων της Β΄ Κατηγορίας. Προηγήθηκε η παραίτηση Τάσου Γκότση από τον ΠΑΟΚ κι ακολούθησε η παραίτηση Σταύρου Νάστου από αυτόν του Αχιλλέα. Το σημαντικό είναι πως και οι δύο ομάδες των παραιτηθέντων αναδείχτηκαν πρώτες στους ομίλους τους. Τα αίτια των παραιτήσεων δεν έγιναν γνωστά. Εννοούμε τα βαθύτερα αίτια, τα οποία δεν βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Δεν τα μάθαμε. Ούτε θα τα μάθουμε ποτέ.

 

Πρόοδος και Αετός

Θα επανέλθουμε όμως στην Α2 Κατηγορία και στις ομάδες που κινούν μαντίλι και επανέρχονται στη Β΄ Κατηγορία. Πρώτη έφυγε κι εγκατέλειψε τον αγώνα η Πρόοδος Σαλμώνης, η οποία παραιτήθηκε με την έναρξη του β΄ γύρου. Οι λόγοι ήταν αγωνιστικοί καθώς η ομάδα ξέμεινε από έμψυχο δυναμικό, ενώ αντιμετώπιζε και το πρόβλημα γηπέδου.

*Όπως διαφαίνεται η δεύτερη ομάδα που θα εγκαταλείψει την κατηγορία είναι ο Αετός Κέντρου. Πέρσι σώθηκε σε βάρος του Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας στους αγώνες πλέι-άουτ. Φέτος αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα. Ελλείψει γηπέδου και έμψυχου δυναμικού. Ως τώρα ο Αετός έχει τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες, δεκαέξι ήττες. Έτσι όμως δεν πας πουθενά! Απομένουν ως τη λήξη οι αγώνες με Σαλμώνη, με Θύελλα εκτός, με Μακρίσια, Δάφνη εντός. Τα πράγματα είναι αρκούντως δύσκολα, αν και μπορεί να ξεπεράσει τα Μακρίσια και να πάρει τη 12η θέση, αλλά δεν θα καλύψουν τη διαφορά με την ενδέκατη ομάδα.

 

Τα Μακρίσια

Ο Α.Ο. Μακρίσια πέρυσι υποβιβάστηκε από την Α1. Φέτος ακολουθεί κατιούσα πορεία και ήδη τέσσερις αγώνες πριν τη λήξη είναι σε δεινή βαθμολογικά θέση, οχτώ βαθμούς πίσω από Λέοντες και Α.Ε. Πηνείας.

*Απομένουν οι αγώνες με Θύελλα (εντός), Δάφνη (εντός), Αετό (εκτός), Λευκό Αστέρα (εντός). Μπορεί να μαζέψει βαθμούς την ύστατη ώρα. Όμως το ίδιο επιδιώκουν και οι άλλες ομάδες, οπότε το ερώτημα είναι αν είναι εφικτό να καλυφθούν οι βαθμοί που οδηγούν στα πλέι-άουτ που είναι πέντε.

Απορία

Καλά τόσες βραβεύσεις έγιναν από την ΕΠΣΗ στην αποκριάτικη πίτα, χάθηκε ένα βραβείο-τιμητική διάκριση, στο γιατρό Τάκη Αντωνακόπουλο, που πρωτοστάτησε στην κάρτα υγείας των ποδοσφαιριστών περιοχής Πύργου και το γιατρό, Βαγγέλη Δημητρόπουλο, ομοίως στην περιοχή Αμαλιάδας. Τόση αχαριστία, τόση αβελτηρία, τόση κακότητα…

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος