FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτή διαβούλευση για το CLLD/LEADER στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 25-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

epimelitirio-leader

Την Παρασκευή 27 Μαϊου  στο Λαζαράκειο από την ΑΝΟΛ και το δήμο Ήλιδας

Με ανοικτή ενημερωτική συνάντηση την Παρασκευή 27-5-16 στις 7.00 μμ στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο στην Αμαλιάδα, συνεχίζεται η Δημόσια Διαβούλευση για τον σχεδιασμό του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD για την νέα Προγραμματική περίοδο στην περιοχή του Νομού Ηλείας. Η Συνάντηση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ηλιδας και την Αναπτυξιακή Ολυμπίας ΑΑΕ ΟΤΑ (ΑΝΟΛ ΑΕ) και απευθύνεται στους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής του δήμου. Στην ημερίδα θα γίνει ενημέρωση για τα βασικά σημεία και τις επιλέξιμες Δράσεις του Προγράμματος, την περιοχή παρέμβασης και τους όρους και προϋποθέσεις χρηματοδότησης.  Παράλληλα θα αναπτυχθούν οι προτάσεις των δήμων, των φορέων και των ενδιαφερομένων ιδιωτών για το Πρόγραμμα.

 Σημειώνεται ότι στην περίοδο αυτή είναι επιλέξιμη για ένταξη στο Πρόγραμμα ολόκληρη η περιοχή του Νομού πλην των πόλεων Πύργου και Αμαλιάδος.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα περιληφθούν για χρηματοδότηση εργα και δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων και τη βελτίωση ζωής των αγροτικών περιοχών. Έμφαση θα δοθεί σε έργα που συμβάλουν στην ενίσχυση της καινοτομίας και των καινοτόμων παρεμβάσεων. Ενδεικτικά δράσεις:

  • βελτίωσης της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και αύξησης της επισκεψιμότητας(επιχειρήσεις μεταποίησης, τουριστικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες κλπ)
  • ανάδειξης της τοπικής ταυτότητας, της πολιτιστικής κληρονομιάς ή της τοπικής οικονομίας,
  • Βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων
  • Δικτύωσης και συνεργασίας επιχειρήσεων και φορέων
  • δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για τη μείωση της ανεργίας,
  • εισαγωγή πρακτικών για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής,
  • ενίσχυση δράσεων για την αντιμετώπιση της φτώχιας, των κοινωνικών ανισοτήτων και της κοινωνικής απομόνωσης και υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων,
  • περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών εφαρμογής και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας

Το αναλυτικό Πρόγραμμα των συναντήσεων καθώς και άλλο υλικό πληροφόρησης θα είναι  διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.anol.gr) και στα Γραφεία της εταιρείας στα Κρέστενα, τηλ. 2625024990.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος