FOLLOW US: facebook twitter

Το βιβλίο “ζωντάνεψε” την Ολυμπία! – Άνοιξε τις πύλες της η 10η Έκθεση βιβλίου στο πάρκο ΟΣΕ με μεγάλη επισκεψιμότητα

Ημερομηνία: 03-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Τις πύλες της για το κοινό άνοιξε την τελευταία μέρα του Ιούλη, η 10η Έκθεση βιβλίου στην Αρχαία Ολυμπία, που διοργανώνει κάθε χρόνο το βιβλιοπωλείο ΔΩΡΑ στο πάρκο ΟΣΕ και που θα διαρκέσει ως τις 23 Αυγούστου. Μάλιστα η επισκεψιμότητα  αυτό το τριήμερο ήταν αρκετά  μεγάλη – τηρουμένων φυσικά από τους διοργανωτές με ευλάβεια, όλων των απαραίτητων  μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό- γεγονός που αποδεικνύει ότι η τέχνη, ο πολιτισμός και τα Γράμματα, μπορούν να “σηκώσουν” ψηλά μια κοινωνία!

Το βιβλίο λοιπόν κατάφερε να “ζωντανέψει” την άλλοτε κραταιά και τώρα “νεκρή” Ολυμπία που έχει πληγεί θανάσιμα από την έλλειψη του τουρισμού και να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας! Μικροί και μεγάλοι, οικογένειες με τα παιδάκια τους αλλά και πολλοι νέοι άνθρωποι, περιηγήθηκαν την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο τους χώρους της έκθεσης που φιλοξενεί πάνω από 40 εκδοτικούς οίκους και εκατοντάδες τίτλους  διαφόρων βιβλίων, ελληνικών και ξενόγλωσσων,  να ενημερωθούν για τις τελευταίες κυκλοφορίες και να αγοράσουν τα βιβλία που επιθυμούν. Άλλωστε το βιβλίο αποτελεί την  διαχρονική καλοκαιρινή συντροφιά μας, ο σύντροφος των διακοπών μας  είτε στην παραλία, είτε χαλαρώνοντας στη βεράντα του σπιτιού μας.

Η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου ΔΩΡΑ που δριογανώνει την έκθεση κ. Δώρα Ευσταθοπούλου, ανέφερε μιλώντας στην Πρωινή, ότι νοίωθει πραγματικά πολυ ικανοποιημένη που το βιβλίο έχει ευτυχώς ακόμα την δύναμη να προσελκύει τον κόσμο ακόμα και σε ζόρικες και δύσκολες εποχές όπως αυτή που περνάμε. “Ο  ρόλος των εκθέσεων βιβλίου είναι πολύτιμος, γιατί δίνοντας έναν χαρακτήρα γιορτής στο βιβλίο, οι εκθέσεις παρέχουν την πολύτιμη ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να “εφοδιαστούν” με τα αγαπημένα τους βιβλία, να αναζητήσουν καινούργια βιβλία αλλά και να “εξερευνήσουν” πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους θεματικές, ανακαλύπτοντας ακόμα και νέα ενδιαφέροντα μέσα από την ανάγνωση. Ταυτόχρονα προβάλλεται η αξία του βιβλίου σε έναν κόσμο που έχει ανάγκη να διαβάσει, γιατί η γνώση -ας μην ξεχνάμε- ότι είναι δύναμη!”  Τέλος προσκάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση βιβλίου στην Ολυμπία και να περάσει με την οικογένεια και τους φίλους του ένα όμορφο απόγευμα, διαβεβαιώνοντας ότι τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας στην Έκθεση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος