FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Ημερομηνία: 23-12-2020 | Συντάκτης:

Τις αιτήσεις τους για το διευρυμένο επίδομα θέρμανσης μπορούν να κάνουν οι πολίτες, καθώς άνοιξε η ειδική πλατφόρμα myΘέρμανση.

Το επίδομα θα χορηγηθεί σε δυο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς καυσίμων, θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης στα νοικοκυριά που το δικαιούνται.

Το ανώτατο ποσό του επιδόματος είναι αυξημένο σε σύγκριση με πέρυσι και κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ, ενώ το ποσό που θα καταβληθεί σε κάθε δικαιούχο υπολογίζεται με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες κάθε περιοχής και τις βαθμοημέρες.

Τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, οι προθεσμίες καταβολής του καθώς και οι συντελεστές επιδότησης ανά οικισμό, προσδιορίζονται στην κοινή υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σε αυτήν περιλαμβάνονται και οι οικισμοί με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, στους οποίους τα νοικοκυριά δικαιούνται επίδομα θέρμανσης για ξύλα ή pellet.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν αμετάβλητα. Επίσης το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης αξίας μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του επιδόματος που δικαιούνται, από 1η Οκτωβρίου 2020 έως και 28 Φεβρουαρίου 2021 και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης, από 15 Οκτωβρίου 2020 ημερομηνία κατά την οποία αρχίζει η διάθεσή του. Σε περίπτωση που η αξία αγοράς υπολείπεται του ανωτέρω ορίου, ο δικαιούχος λαμβάνει επίδομα ίσο με το 1/2 της αξίας των αγορών που πραγματοποίησε το ίδιο διάστημα.

Η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει σε δυο δόσεις ανάλογα με τα τιμολόγια αγοράς:

  • Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.
  • Έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος