FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 15-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

-Επίσκεψη διοικητή 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και διοικητή Γ.Ν. Ηλείας Σπύρου Πολίτη την πρώτη ημέρα λειτουργίας

-Συγκίνηση από γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό

Στην υπηρεσία του πολίτη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας η νέα πτέρυγα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και ένα όνειρο ετών έγινε επιτέλους πράξη, με την πρώτη ημέρα λειτουργίας να είναι ιδιαίτερα συγκινητική για όλους όσους οραματίστηκαν και αγωνίστηκαν για το συγκεκριμένο έργο αλλά και για τους ίδιους τους γιατρούς, το νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, που πλέον απέκτησαν ένα νέο, σύγχρονο και λειτουργικό χώρο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Στην πτέρυγα λειτουργεί πλέον κανονικά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και οι πρώτοι ασθενείς που πέρασαν την πόρτα του δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους για τον χώρο.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Τ.Ε.Π. πραγματοποίησαν επίσκεψη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος είχε δεσμευθεί για την έναρξη λειτουργίας και η υπόσχεσή του έγινε πράξη, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος είχε οραματιστεί και προχώρησε την κατασκευή, και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Σπύρος Πολίτης, που ‘έτρεξε’ το τελευταίο διάστημα τις διαδικασίες, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους από την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Μαρία Μπαχού, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Γιάννης Καρβέλης  (Διοικητής 6ης ΥΠΕ)

Επίσκεψη η οποία είχε ουσιαστικό χαρακτήρα:  «Πριν μερικές ημέρες είχαν δεσμευθεί στην τοπική κοινωνία και στον φίλο μου τον Γιάννη Λυμπέρη, ότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο να μην λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου και το Τ.Ε.Π., όπως και έγινε τελικά. Δεν ήρθαμε ούτε να θριαμβολογήσουμε, ούτε να κόψουμε κορδέλες, ούτε να μιλήσουμε για έργα μακέτες. Ήρθαμε μόνο να δούμε ότι λειτουργεί σε έναν υπέροχο χώρο που παρόμοιό του δύσκολα θα βρει κάποιος σε άλλα Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας» ανέφερε ο κ. Καρβέλης, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το κλίμα που εισέπραξε τόσο από το προσωπικό του Νοσοκομείου αλλά και τους πολίτες. «Θα συνεχίσουμε σε αυτό το πλαίσιο γιατί σκοπός μας είναι να κάνουμε ακόμη καλύτερα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τον κ. Λυμπέρη γιατί όπως είπε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως διοικητής της 6ης ΥΠΕ, τον επισκέφθηκε και του ζήτησε να λειτουργήσει η πτέρυγα και έτσι έγιναν όλα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον κ. Πολίτη για την παρουσία και την επιμονή του, την κα Μπαχού για την αποτελεσματική συνεισφορά της και κυρίως ευχαρίστησε τους γιατρούς και κυρίως τον κ. Βαγγέλη Δημητρόπουλο και τον κ. Γιώργο Μπακέλλα, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που συνέβαλαν τα μέγιστα.

Γιάννης Λυμπέρης (Δήμαρχος Ήλιδας)

«Όταν ένας κόμπος δεν λύνεται, τότε κόβεται…» είπε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, γιατί πραγματικά μετά τις παλινωδίες που είχαμε, ξεκινήσαμε το 2019-2020, να επαναφέρουμε αυτό το χώρο. Όταν λοιπόν ο ‘κόμπος δεν λύνεται, κόβεται’ και αυτό έκανε ο κ. Καρβέλης, τον έκοψε, υπέγραψε δηλαδή ότι σε μία εβδομάδα πρέπει να λειτουργήσει η πτέρυγα και έτσι έγινε. Πέρα από οποιαδήποτε σχόλια, πέρα από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, πέρα από μικρότητες, το θέμα είναι ότι λειτουργεί η πτέρυγα. Σαν γιατρός του Ε.Σ.Υ. επί πολλές δεκαετίες, αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο, να έρχεται ο κόσμος σε μία άρτια δομή, εξοπλισμένη, που μπορούν να δουλέψουν οι γιατροί μας» και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια.

Σπύρος Πολίτης (Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας)

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, συμφωνήσαμε και είχαμε στόχο να λειτουργήσουμε τη νέα μονάδα επειγόντων περιστατικών. Οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα το λύσαμε και καταλήξαμε σήμερα να λειτουργεί αυτό το νέο νοσοκομειακό απόκτημα της περιοχής. Είναι ένα ζωντανό κύτταρο του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας».

Μαρία Μπαχού (Αν. διοικήτρια Νοσοκομείου Αμαλιάδας)

«Ξεκίνησα την θητεία μου στο Νοσοκομείο με διάθεση και όραμα και χάρη στην στήριξη του κ. Καρβέλη και την πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Λυμπέρη και τον κ. Πολίτη, το όραμα σιγά- σιγά γίνεται πράξη. Θέλουμε να γίνουν και άλλα πράγματα, ξεκινήσαμε όμως και οι πολίτες μπορούν να απολαμβάνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Και ξέρω ότι μπορώ να στηρίζομαι σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου».

Βαγγέλης Δημητρόπουλος (Υπεύθυνος ιατρός λειτουργίας Τ.Ε.Π.)

«Είναι μία καλή ημέρα για την Αμαλιάδα και είμαι [πολύ συγκινημένος για την μεταφορά στο νέο χώρο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Καρβέλη και σε όλους συνέβαλαν για να αποκτήσουμε ένα ανθρώπινο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και διαβεβαιώ τους πολίτες ότι και να συμβεί θα είμαστε εδώ γι’ αυτούς».

Γιώργος Μπακέλλας  (Διευθυντής χειρουργικής κλινικής)

«Εάν δεν έφερα τον μανδύα του σκληρού θα σας έλεγα ότι σήμερα είμαι πολύ συγκινημένος, διότι μετά από τεράστιες προσπάθειες το αίτημα και η επιταγή του κόσμου καταφέραμε να γίνει πράξη. Αυτό δεν θα γινόταν εάν στον δρόμο μας δεν είχαμε συναντήσει έναν σπάνιο άνθρωπο που τιμά τον λόγο του και την υπογραφή του. Αναφέρομαι στον Γιάννη Καρβέλη και βασίζομαι άλλη μια φορά σε αυτόν και για τις περαιτέρω ενέργειες που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το μεγαλεπήβολο έργο. Υποσχόμαστε τα καλύτερα στον κόσμο».

Αλεξία Κοτσαύτη (Πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας) «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους έχουν βοηθήσει για να γίνει ένα όραμα ετών πράξη. Ευχαριστούμε τον κ. Καρβέλη που ήταν πάντα θετικός σε ότι του ζητήθηκε από το Σωματείο και την πλευρά του δήμου και έτσι άνοιξε αυτή η πτέρυγα. Εμείς εξαρχής θέλαμε να μεταφερθούμε εδώ και να δουλέψουμε σε καλύτερες συνθήκες και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους πολίτες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος