FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το Market Pass

Ημερομηνία: 22-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Από αύριο αιτήσεις απ’ όλα τα ΑΦΜ

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το Market Pass, τμηματικά και βάσει το ΑΦΜ ξεκινώντας με τις αιτήσεις των πολιτών που το ΑΦΜ τους λήγει από 0 έως 4 (δηλαδή 0, 1, 2, 3, 4), ενώ σήμερα Τετάρτη ακολουθούν τα ΑΦΜ με λήγοντα 5, 6, 7, 8, 9. Από αύριο Πέμπτη, θα είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για το Market Pass από όλους τους φορολογούμενους, ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Οι αιτήσεις θα μπορούν γίνουν έως τις 15 Μαρτίου, ενώ οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στις αρχές Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος όσοι κάνουν αίτηση για το Market Pass μέσα στον Φεβρουάριο και επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους θα πληρωθούν μέχρι τις 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ από τον Απρίλιο και μετά θα πληρώνονται μήνα – μήνα.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση μέσα σε αυτό τον μήνα και επιλέξουν να πληρωθούν μέσω τραπέζης, θα λάβουν τα χρήματά τους μέχρι 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Έως 3 Μαΐου προπληρώνεται και το τρίμηνο Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε διακόσια είκοσι (220) ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά εκατό (100) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα χίλια (1.000) ευρώ αγορών. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο ογδόντα τοις εκατό (80%) επί του ανωτέρω ύψους.

Κάθε επιπλέον εξαρτώμενο μέλος ή φιλοξενούμενος προσθέτει στο εκτιμώμενο ύψος αγορών του νοικοκυριού 100,00€, ενισχύοντας έτσι τη μηνιαία επιδότηση κατά 10,00€, εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή κατά 8,00€, εάν επιλεγεί η τραπεζική κατάθεση. Σε κάθε περίπτωση το μέγιστο εκτιμώμενο ύψος αγορών ορίζεται στα 1.000,00€, οπότε και η μέγιστη μηνιαία επιδότηση καθορίζεται στα 100,00€, εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή στα 80,00€, εάν επιλεγεί η τραπεζική κατάθεση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος