FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα ορεινών περιοχών

Ημερομηνία: 02-09-2022 | Συντάκτης:

Ηλεκτρονικά η υποβολή της αίτησης- Ποιες περιοχές της Ηλείας αφορά

Άνοιξε την 1η Σεπτεμβρίου και είναι στη διάθεση των δικαιούχων η ψηφιακή πλατφόρμα που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον 2 ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών. Η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει στη διάθεση των δικαιούχων μέχρι 30-10-2022 για την υποβολή των  αιτήσεων, έτους 2022. Οι πολίτες των οποίων η αίτηση του 2021 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση για το έτος 2022 προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της εισοδηματικής  ενίσχυσης.

Ο πολίτης μπορεί ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του, με τους κωδικούς του TAXIS. Στη συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ στο τέλος της διαδικασίας με email (μέιλ) ή με sms θα αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο η σχετική ειδοποίηση.

Η ηλεκτρονική διαδικασία λαμβάνει υπόψη της και όσους από τους πολίτες για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες. Αυτοί θα μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν αντ’ αυτών το σύνολο της διαδικασίας μέχρι την οριστική κατάθεση και τη σχετική απάντηση.

Το ποσό της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3000,01 έως 4.700 ευρώ.

Ποιες κοινότητες εντασονται στην Ηλεία

Στην Ηλεία οι τοπικές κοινότητες που εντάσσονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι οι εξής:  Αγ. Άννης, Αγ. Κυριακής, Αγ. Τριάδος, Αγ. Αποστόλων, Αγνάντων, Αντρωνίου, Αστρά, Αχλαδινής, Βουλιαγμένης, Γερακίου, Γουμέρου, Δαφνιωτίσσης, Δούκα, Κακοταρίου, Κομένης, Καρυάς (Οικ. Σιτοχωρίου), Καυκωνίας, Κλαδέου, Κλινδιάς, Κορυφής, Κούμανη, Κουτσοχέρας, Κρυόβρυσης, Κρυονερίου, Κρυονέρου Πηνείας, Λάλα, Λαμπείας,    Λουκά, Μάγειρα, Μαζαρακίου, Μηλεών, Νεμούτας, Νεράιδας, Ξηροκάμπου, Χελιδονιού, Ορεινής, Περιστεριού, Περσαίνης, Πεΰκης, Πευκών, Σκλίβας, Τσιπιανών, Φολόης, Ωλένης, Ανήλιου, Αγ. Ηλία, Αλιφείρας, Αμυγδαλεών, Αρήνης, Βρεστού, Βρίνας, Γραίκα, Δραγωγίου, Θεισόας, Καλιδόνης, Καλλιθέας, Κάτω Φιγαλείας (νέα ονομ. Νέα Φιγαλεία),    Κουμουθρέκα, Κουφοπούλου, Κρυονερίου, Λεπρέου, Λιβαδακίου, Λινισταίνης, Μακίστου, Ματεσίου, Μηλέας, Μίνθης, Μυρωνίων, Ξηροχωρίου, Περιβολίων, Πετραλώνων, Πλατιάνας (Πλατάνας), Πρασιδακίου, Ροβιών, Ρόδινων, Σμέρνας, Στομίου, Ταξιαρχών, Τρυπών (νέα ονομ. Χρυσοχώρι), Φαναριού, Φιγαλείας, Φρίξας, Διασέλλων, Τρυπητής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος