FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξαν οι αιτήσεις επιχορήγησης για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών

Ημερομηνία: 20-08-2020 | Συντάκτης:

Η επιχορήγηση αφορά στους παραγωγούς λαϊκών αγορών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση έως και τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ενεργοποιήθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιχορήγηση των παραγωγών λαϊκών αγορών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Έως τις 23 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι δικαιούχοι στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στα 14.800.000 ευρώ, και οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια.

α) Υποβολή Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2019, έως και 31/12/2019

β) Κατοχή «ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ», σε ισχύ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν. 4497/2017 (Α΄ 171)

γ) Να μην ήταν κάτοχοι προβληματικής επιχείρησης στις 31/12/2019 κατά την έννοια του Κανονισμού (ΕΕ) 702/2014 (άρθ. 2 σημ. 14)

δ) Να μην εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιπλέον των ανωτέρω, όσοι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών δραστηριοποιούνται στον κλάδο νωπών οπωροκηπευτικών ή οικοτεχνίας, να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ) ή/και στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ).

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος