FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγουν και τα φροντιστήρια για τη Γ’ Λυκείου από τη Δευτέρα 10/5

Ημερομηνία: 05-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

«Πράσινο» φως από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα από τη Δευτέρα των φροντιστηρίων για την Γ’ Λυκείου, αλλά και των κέντρων ξένων γλωσσών για όσους δίνουν εξετάσεις.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή εισηγήθηκε κατάργηση του ραντεβού για το λιανεμπόριο από τις 15 Μαΐου. Στα καταστήματα που θα είναι πάνω από 500 τ.μ. θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 50 τ.μ. και όχι ένα άτομο ανά 100 τ.μ.. Επίσης, από τις 15 Μαΐου ανοίγουν και οι οργανωμένες παραλίες.

Υπενθυμίζεται ότι, το μεσημέρι της Τετάρτης, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται το επόμενο δεκαήμερο.

Με βάση διευκρινίσεις του υπουργείου, οι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί, επειδή, εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια selftest), που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος