FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιγμα σχολείων: «Plan Β αλλά και plan C για να μη χαθεί ούτε μία ημέρα μαθήματος»

Ημερομηνία: 19-08-2021 | Συντάκτης:

Άνοιγμα σχολείων: Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσής σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ δήλωσε πώς μέχρι 1η Σεπτεμβρίου θα είναι όλα έτοιμα για την νέα σχολική χρονιά.

Όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά μετά το άνοιγμα των σχολείων στις ΗΠΑ, είπε:  «Ναι εκτός από τη διαχείριση των προβλημάτων για την ασφάλεια των μαθητών, έχουμε και plan Β αλλά και plan C, προκειμένου να μην χαθεί ούτε μία ημέρα μαθήματος. Περιμένουμε τα νέα πρωτόκολλα υγείας των εκπαιδευτικών δομών και θα γίνουν ανακοινώσεις. Και αν κάτι στραβώσει υπάρχει και plan b και plan c. Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά φέτος».

«Δεν θα χαθεί ούτε μία ημέρα μαθήματος», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας για τη φετινή σχολική χρονιά είναι η διά ζώσης εκπαίδευση, σύμφωνα με όσα είπε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υφυπουργός Ζέτα Μακρή.

Τα σχολεία θα ανοίξουν τις πύλες τους και θα υποδεχτούν τους μαθητές στις 13 Σεπτεμβρίου.

Έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές οδηγίες για το νέο σχολικό έτος και συγκεκριμένα, οι καθηγητές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου εξαμήνου ή να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Σχετικά με τους μαθητές, υποχρεούνται να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα.

Όσοι καθηγητές αρνούνται να τηρήσουν τους κανονισμούς δεν θα εισέλθουν στην αίθουσα και θα μπουν σε αναστολή για το διάστημα που αρνούνται να συμμορφωθούν.

«Στόχος η διά ζώσης εκπαίδευση»

«Ο στόχος μας είναι η διά ζώσης εκπαίδευση και προσανατολιζόμαστε σε αυτό», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας και πρόσθεσε πως σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις θα μπορούσε να ισχύει η τηλεκπαίδευση. «Πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί και ελπίζουμε πως θα ακολουθήσουν και τα παιδιά».

Τα φροντιστήρια θα έχουν τις ανάλογες προδιαγραφές ασφαλείας, πρόσθεσε και ενημέρωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τις λειτουργίες των σχολικών μονάδων.

Πηγή: ipaidia.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος