FOLLOW US: facebook twitter

Με ποια μέτρα ανοίγουν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου

Ημερομηνία: 24-08-2021 | Συντάκτης:

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, καθώς έχει απομείνει λιγότερο από ένας μήνας για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.

Τι ισχύει για την προέλευση των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τι ισχύει για τους μαθητές

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος

To πρωτόκολλο σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα περιλαμβάνουν το τι θα γίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε σχολική αίθουσα, ωστόσο θα είναι διαφοροποιημένα από την προηγούμενη χρονιά καθώς φέτος προστέθηκε ο εμβολιασμός.

Παράλληλα επιβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων όπως το προηγούμενο διάστημα, ενώ ανέφερε πως αυστηρά πρωτόκολλα θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια.

Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος