FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιγμα λυκείων – γυμνασίων από βδομάδα προαναγγέλλει η Κεραμέως

Ημερομηνία: 30-03-2021 | Συντάκτης:

Τη βούληση του υπουργείου Παιδείας να ανοίξουν σχολικές μονάδες από την ερχόμενη εβδομάδα επιβεβαίωσε η Νίκη Κεραμέως αναφέροντας πως εξετάζεται, σε πρώτη φάση, η διά ζώσης λειτουργία γυμνασίων και λυκείων. «Γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία», τόνισε και εναπόθεσε τις ελπίδες για την ομαλή επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο… selftesting. Αυτό βέβαια σημαίνει πως θα πρέπει να έχει προβλεφθεί η πραγματοποίηση των selfrapidtests για περίπου 550.000 μαθητές και κάτι λιγότερο από 65.000 καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως, προβλέπεται τα τεστ να πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στο σπίτι. Σε περίπτωση που το τεστ βγαίνει θετικό, προβλέπεται επαναληπτικό σε ένα από τα κέντρα όπου διενεργούνται τα τεστς.

Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο θα έχει η αρμόδια επιτροπή των ειδικών, η οποία θα συνεδριάσει στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας για να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πρόταση του υπουργείου για το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, όσον αφορά τον προγραμματισμό του σχολικού έτους, έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν θα διεξαχθούν μαθήματα κατά τις ημέρες του Πάσχα, ότι θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους μέσα στον Ιούνιο, καθώς, επίσης, ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά εντός Ιουνίου (με τη μειωμένη ύλη που ήδη έχει ανακοινωθεί).

Για τη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων αλλά και το άνοιγμα των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δομών, ακόμη το υπουργείο δεν έχει λάβει κάποια απόφαση.

Για τα φροντιστήρια η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «δεν υπάρχει για την ώρα κάποια εισήγηση», εκτιμώντας – σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων – ότι η τηλεκπαίδευση σε σχολεία και φροντιστήρια έχει λειτουργήσει ικανοποιητικά.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος