FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγει τις πύλες της η 10η Γιορτή Βιβλίου στo πάρκο ΟΣΕ της Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 30-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Από 31 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας για τους επισκέπτες

Την Παρασκευή το απόγευμα, 31 Ιουλίου, ανοίγει τις πύλες της για το κοινό η Γιορτή Βιβλίου στο Πάρκο ΟΣΕ στην  Αρχαία Ολυμπία που φέτος γιορτάζει τα δέκα της χρόνια, καθώς πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 2011 μέχρι και σήμερα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, από το βιβλιοπωλείο ΔΩΡΑ. Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή Πολιτισμού και Γραμμάτων, ένα μεγάλο ταξίδι στο χώρο του βιβλίου,  όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες και βιβλιόφιλους, που μπορούν να βρουν χιλιάδες τίτλους βιβλίων από δεκάδες  εκδοτικούς οίκους, ελληνικούς και ξένους.  Βιβλία για μικρούς και μεγάλους, ποίηση, λογοτεχνία, μυθιστορήματα, παιδικά βιβλία, τέχνες και άλλα με πιο εξειδικευμένη θεματολογία, που μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις σας και την βιβλιοθήκη σας, σας περιμένουν να τα ξεφυλλίσετε και να κάνετε τις αγορές σας. Οι ετοιμασίες για το στήσιμο της έκθεσης έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας και είναι πυρετώδεις, τα πάντα είναι σχεδόν έτοιμα κα  στα κιόσκια αμέτρητα βιβλία βρήκαν τη θέση τους στις προθήκες.

Η φετινή χρονιά βεβαίως είναι μια χρονιά δύσκολη λόγω πανδημίας, γι αυτό και η διοργάνωση προσαρμόζεται στις υπάρχουσες συνθήκες, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγειονομική ασφάλεια των επισκεπτών και αναγκαστικά δεν θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων για να αποφευχθούν οι συναθροίσεις.

Η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «ΔΩΡΑ» και διοργανώτρια της έκθεσης κ. Δώρα Ευσταθοπούλου μιλώντας στην Πρωινή , απηύθυνε κάλεσμα σε όλον τον κόσμο να επισκεφθεί την Έκθεση και να περάσει μαζί με τα παιδιά του ή με φίλους ένα ωραίο απόγευμα, επισημαίνοντας τότι μπορεί λόγω συνθηκών να προβληματίστηκαν φέτος για το αν θα διοργανώσουν την γιορτή βιβλίου όμως δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση φέτος που γιορτάζουν τα δέκατα γενέθλιά τους, να υπάρχει κενό!

«Μπορεί να έχουμε μια χρονιά δύσκολη με τις ιδιαιτερότητες της, όμως εμείς εκεί, επιμένουμε, διοργανώνουμε για 10η χρονιά την Γιορτή Βιβλίου στην Ολυμπία με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, προσαρμοσμένη στις υπάρχουσες συνθήκες, γιατί είναι μια πραγματική γιορτή για την πόλη μας. Το βιβλίο είναι ένας κήπος που μπορείς να κουβαλήσεις στην τσέπη σου, όπως λέει και μια αραβική παροιμία. Έτσι, η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας είναι έτοιμη να υποδεχθεί και φέτος αναγνώστες κάθε ηλικίας στο χώρο του πάρκου ΟΣΕ . Θα σας περιμένουμε όλους με χαρά.»

Η Γιορτή Βιβλίου θα είναι ανοιχτή και επισκέψιμη για το κοινό από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 12.30 το βράδυ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος