FOLLOW US: facebook twitter

Από 17 Νοεμβρίου και για 10 μέρες αιτήσεις για τα 30 ευρώ στο ελαιόλαδο

Ημερομηνία: 16-11-2020 | Συντάκτης:
Χ. Βαλιανάτος: «Αδύνατον να μπορέσουν όλοι οι ελαιοπαραγωγοί να κάνουν ηλεκτρονικές δηλώσεις»

Μέσα σε διάστημα μόλις 10 ημερών καλούνται οι παραγωγοί ελαιολάδου να συμπληρώσουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα για τα 30 ευρώ στο ελαιόλαδο. Συγκεκριμένα, από τις 17 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις των κατ’ επάγγελμα ελαιοπαραγωγών ελαιοποιήσιμων ελιών ώστε να επιδοτηθούν με 30 ευρώ το στρέμμα υπό το νέο μέτρο 21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την Πρόσκληση, δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (ΚΚΕΑ) με βάση το Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (εισοδήματα έτους 2019), οι οποίοι έχουν στη νόμιμη κατοχή τους επιλέξιμη προσδιορισθείσα έκταση αγροτεμαχίων με καλλιέργειες ελιάς ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, εξαιρουμένης της ποικιλίας Καλαμών διπλής κατεύθυνσης. Οι αιτήσεις θα γίνουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό και ειδικότερα στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M21.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ο.Π Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος μιλώντας χθες στην Πρωινή, τόνισε πως εκτιμά ότι πολλοί ελαιοπαραγωγοί θα μείνουν εκτος επιδόματος τελικά, γιατί δεν έχουν ολοι ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι, την δυνατότητα να χειρίζονται υπολογιστές. «Αν το Υπουργείο ήθελε πραγματικά να βοηθήσει θα μπορούσε να πάρει απευθείας τα στοιχεία των ελαιοπαραγωγών που είναι δηλωμένα και τα γνωρίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αντί να υποχρεώνει τους παραγωγούς να πρέπει πρώτα να προβούν σε εγγραφή για την απόκτηση των προσωπικών τους κωδικών στο σύστημα και μετά σε δεύτερη  φάση να κάνουν και την αίτηση. Εκεί στο υπουργείο νομίζουν ότι στην ύπαιθρο οι αγρότες ζουν με ένα υπολογιστή αγκαλιά;  Υπήρχε και πιο απλός δρόμος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος