FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγει με αγιασμό σήμερα το 10ο δημοτικό Πύργου

Ημερομηνία: 30-09-2019 | Συντάκτης:

Ανοίγει τελικά σήμερα μετά από πολύ αγώνα, διαμαρτυρίες, συσκέψεις και συναντήσεις για να δοθεί λύση με την Περιφερειακή Δ/νση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το 10ο Δημοτικό σχολείο Πύργου, αφού το πρωί θα γίνει κανονικά ο αγιασμός και θα μοιραστούν βιβλία στους μαθητές.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, αποφάσισε  ως ένδειξη καλής θέλησης και συνεργασίας με τον τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, κ. Γιαννόπουλο που επισκέφτηκε την Πέμπτη, να σταματήσουν την αποχή και να ξεκινήσουν τα μαθήματα , περιμένοντας πλέον από αυτόν να δώσει μια δίκαιη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.  Στην σύσκεψη που είχε γίνει στο σχολείο παρουσία όλων των γονέων αλλά και του Συλλόγου Δασκάλων, ο περιφερειακός διευθυντής πρότεινε στους γονείς δύο λύσεις, η μια ήταν να πάνε τα 3 από τα 8 παιδιά ρομά που είναι να φοιτήσουν στο 10ο δημοτικό  σε άλλο σχολείο κατά τη διεύθυνσή τους και η άλλη πρόταση είναι με την πάροδο του χρόνου, να γίνει σωστή κατανομή σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας. Τελικά ο Σύλλογος γονέων επανεξέτασε τις συγκεκριμένες προτάσεις και τελικώς κατέληξε στην απόφαση να λύσουν την αποχή και να ανοίξουν το σχολείο με την ελπίδα τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στο δημοτικό σχολείου Πρασίνου, όπου τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και οι γονείς επιμένουν για μαζικές μεταγραφές των παιδιών τους αν δεν αναθεωρηθεί η αρχική απόφαση των συγχωνεύσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος