FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγει η πλατφόρμα για 3η δόση εμβολίου σε όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την 2η

Ημερομηνία: 19-11-2021 | Συντάκτης:
emvolio

Σήμερα το βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr σχετικά με τον προγραμματισμό ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου έναντι του νέου κορονοϊού για τους ενήλικες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση.


Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σημειώνεται ότι η αναμνηστική δόση σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού των άνω των 60

Η χορήγηση τρίτης δόσης στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας, η οποία μειώνεται μετά την πάροδο 6 μηνών και στην μακρότερη διάρκεια της προστασίας. Αυξάνει την αντισωματική απάντηση, ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μειώνει το ποσοστό της λοίμωξης από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών θα έχουν ένα μήνα να κάνουν την τρίτη δόση, καθώς το πιστοποιητικό τους θα λήγει επτά μήνες από την έκδοσή του και άρα σε σχέση με τους κλειστούς χώρους θα μπαίνουν στην κατηγορία των μη εμβολιασμένων.

Όσοι ενήλικες είναι ανεμβολίαστοι πολίτες, δεν θα μπορούν να εισέρχονται από τη Δευτέρα στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα.

efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος