FOLLOW US: facebook twitter

«Άνοιγαν» σπίτια και έκλεβαν αυτοκίνητα στον Πύργο!

Ημερομηνία: 06-08-2019 | Συντάκτης:
-Τριάντα πέντε κλοπές σε 4 μήνες από πολυμελή εγκληματική ομάδα, πάνω από 75.000 ευρώ παράνομο όφελος

Τη δράση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε σωρεία κλοπών σε περιοχές του Πύργου, εξακρίβωσαν πλήρως ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου.

Από την ενδελεχή τους έρευνα προέκυψε ότι οι εννέα δράστες, ενεργώντας από κοινού, με εναλλασσόμενους ρόλους και διαρκή δράση, διέπραξαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες συνολικά 35 κλοπές σε σπίτια, τετελεσμένες και σε απόπειρα, μία σε μηχανουργείο και μία σε σχολικό συγκρότημα, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές, γεωργικά εργαλεία και τραπεζικές κάρτες.

Ως προς τη μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, επισημαίνεται ότι οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως τις ώρες, που απουσίαζαν οι ένοικοι από τα σπίτια τους,παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ενώ τα κλοπιμαία συνήθως τα συγκέντρωναν σε κλινοσκεπάσματα, προκειμένου να τα μεταφέρουν.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών σε βάρος έξι ημεδαπών ανδρών, ηλικίας από 18 έως και 33 ετών και τριών ανήλικων αγοριών, ηλικίας 12, 16 και 17 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς που διαμένουν οι  δράστες,  παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκαν και τέσσερα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα τέλεσης των κλοπών. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ανέρχεται κατ’ εκτίμηση των αστυνομικών σε 2.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και σε 75.000 ευρώ περίπου σε αξία αντικειμένων.Η δικογραφία θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος