FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: O άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ημερομηνία: 16-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η κακοκαιρία που ενέσκηψε το Σαββατοκύριακο διέλυσε το πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής. Αποτέλεσμα να γίνει μόνο ένα παιχνίδι στο γήπεδο Καλλικώμου, όπου ο Πανηλειακός συνέτριψε 7-0 την άτυχη ομάδα της Βρίνας. Οι γηπεδούχοι έχουν φοβερά παράπονα από την διαιτησία. Οι λόγοι είναι γνωστοί και δεν χρειάζεται εδώ να τους επαναλάβω. Όμως τρίτη φορά να εκτελεστεί πέναλτι για τον ίδιο λόγο πολύ πάει!

*Το παιχνίδι ήταν λίαν επεισοδιακό. Ο Πανηλειακός πάντως δεν μετείχε στα επεισόδια. Άλλωστε δεν είχε λόγους. Και το σκορ πήρε διαστάσεις (7-0). Γι’ αυτό άλλωστε ο κόουτς στο 60΄ άλλαξε τον τερματοφύλακα Καπετανάκη με τον Δασκαλόπουλο να παίρνει χρόνο συμμετοχής.
*Άπιαστος ο Σάκης Τζανέτος πέτυχε καρέ τερμάτων, έφτασε τα 10 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ όχι μόνον του ομίλου, αλλά και όλου του πρωταθλήματος!

 

Της αναβολής…

Συνεχίζεται το κοντσέρτο των αναβολών του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας. Φτάσαμε το παιχνίδι Πανηλειακού-Ξενοφώντα να γίνει στο τέλος του χρόνου. Θα γίνει λίγο νωρίτερα το παιχνίδι Αστέρα-Ηλειακού Βαρθολομιού, αν βρούνε γήπεδο… Κυριάκο, προσέξω να μην χάσουμε το λογαριασμό, όπως τότε το παιχνίδι Χειμαδιού-Ξενοφώντα, αν θυμάσαι…

 

Πρωτοφανές σκηνικό

Κι αυτό που έγινε στο γήπεδο Σαβαλίων είναι πρωτοφανές. Φοβερό πράγμα ο ανεμοστρόβιλος. Τον Ιούνιο, το έχω ξαναγράψει δεν αστειεύεται. Βρήκε το χώρο του γηπέδου ανοιχτό και καθάρισε τα πάντα. Τεράστια ζημιά. Η Πόπη Σπυροπούλου είναι άξια πρόεδρος και θα ενεργήσει. Ας ζητήσει βοήθεια και από την ΕΠΣ Ηλείας, μέσω της ΕΠΟ ίσως καταφέρει κάτι ο πρόεδρος, ο οποίος είναι κολλητός στο σωματείο!

 

Η περίπτωση του Ηλειακού Λεχαινών

Εκκρεμούν δύο αγώνες, ώστε να κλείσει η πέμπτη αγωνιστική στην Α2, αλλά οι αγώνες αυτοί δεν επηρεάζουν την βαθμολογία. Ο Εθνικός Γερακίου έχει δύο αγώνες λιγότερους, γι’ αυτό η Διοργανώτρια πρέπει με φειδώ κι όχι για ψύλλου πήδημα να αναβάλει αγώνες!
*Την πρώτη θέση κατέχει τώρα ο Ηλειακός Λεχαινών, με 12 βαθμούς από τέσσερις νίκες και μία ήττα. Μάλιστα, την ήττα αυτή την έχει στο γήπεδό του από τον Λ.Αστέρα. Υπάρχει μια καλή προοπτική για φέτος αρκεί η ομάδα να αφεθεί στον προπονητή και να στηριχτεί από την Διοίκηση και τον κόσμο. Ο δρόμος είναι μακρύς.

 

Αλαλούμ

Είχαμε ιστορίες και διαμαρτυρίες από πλευράς Σκουροχωρίου. Όχι επίσημες καταγγελίες, αλλά εν μέσω FB και τα τοιαύτα. Η αιτία γιατί να γίνει ο αγώνας στο τέλμα του Καρδαμά, ανάμεσα στην τοπική Θύελλα και τον Λευκό Αστέρα, την ώρα που τα άλλα παιχνίδια αναβλήθηκαν. Η Θύελλα που δεν είχε νίκη την έκανε και μάλιστα 2-0 και το συγκρότημα του Σταματελάτου έχασε, ενώ ήταν καλύτερο, έχασε ευκαιρίες και πέναλτι! Γι’ αυτό οι φωνές και διαμαρτυρίες.
*Μεγάλη νίκη σημείωσε ο δυνατός Διγενής Χαριάς στο γήπεδο Καράτουλα και τώρα βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας. Στο 50΄ σημείωσε το γκολ της νίκης ο Γιαννόπουλος για την Χαριά που δίκαια νίκησε, λόγω ανωτερότητας. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι γηπεδούχοι έχασαν δύο πέναλτι (!) που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Σώστη!
*Πρώτη νίκη και για τον Ατρόμητο Βαρβάσαινας. Νίκησε τους Λέοντες Αμαλιάδας 2-1, έπειτα από ένα περίεργο ματς στο οποίο η ομάδα του Δημήτρη Διαμαντόπουλου ήταν ανώτερη, αλλά έχασε, γιατί δεν είχε στην αποστολή ούτε τον ένα (Ρούνη) ούτε τον άλλο (Ράπτης) τερματοφύλακα, με αποτέλεσμα κάτω από τα δοκάρια να καθίσει ο παλαίμαχος Χρήστος Λούντζης, που έκανε ό,τι μπορούσε. Τελικά, ο Χρήστος Αγγελόπουλος σκόραρε δις (την δεύτερη φορά στο 92΄) και πήρε τη νίκη από τον αντίπαλό του που είχε ισοφαρίσει με τον Γεράσιμο Λούντζη στο 88΄.

 

«Περπατάει» η Β΄-Γ΄ Κατηγορία

Εν μέσω αντιξοοτήτων και προβλημάτων ξεκίνησε το πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας ή Β΄+Γ΄ Κατηγορίας, όπως το αποκαλεί ο γράφων μετά την συνένωση των κατηγοριών και την κατάργηση της Γ΄ Κατηγορίας, όπως συμβαίνει σε αρκετές μικρές ΕΠΣ.
*Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα βραχείας διάρκειας, το οποίο είναι χωρισμένο σε τρεις ομίλους των 7 ή 8 ομάδων… Μια άλλη καινοτομία (;) είναι ότι οι όμιλοι δεν παίζουν και οι τρεις συγχρόνως, αλλά μόνον οι δύο. Τι είδους έμπνευση είναι αυτή το γνωρίζει καλύτερα η Επιτροπή Πρωταθλήματος, γιατί η δικαιολογία που λένε, δεν στέκει!
*Έχουμε κι εδώ τις αναβολές, πάντα λόγω ακαταλληλότητας των γηπέδων, που την αποφασίζει όχι ο διαιτητής, αλλά η Διοργανώτρια. Έτσι ώστε να βολεύονται όλοι και να μην έχουν παράπονα.
*Προ της ενάρξεως του πρωταθλήματος, είχαμε κάνει εκτενή αναφορά στις ομάδες. Ως τώρα δικαιωνόμαστε στα προγνωστικά, γιατί ο Απόλλων Ν. Φιγαλείας, είναι δυνατός (Α΄ όμιλος), ο Πήγασος και το Χειμαδιό (Β΄ Όμιλος) και Α.Ο. Κάστρου, Πανηλειακός (Νέος Ατρόμητος Λαστεΐκων) στον Γ΄ Όμιλο. Πάντως είναι νωρίς ακόμη.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος