FOLLOW US: facebook twitter

“Ανοιχτές πόρτες” 2022 στα Οινοποιεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 28-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Slide, Κοινωνία, Νέα

Δωρεάν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και παράλληλες εκδηλώσεις στην μεγάλη διήμερη γιορτή των “Δρόμων του κρασιού” το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου



Ανοιχτές Πόρτες ξανά! Μετά από 2 χρόνια πανδημίας, τα επισκέψιμα οινοποιεία όλης της Ελλάδας και βεβαίως και της Ηλείας, προσκαλούν το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαίου τους φίλους του κρασιού, της φύσης και του οινοτουρισμού, να γιορτάσουν την άνοιξη, την ανθοφορία, τον νέο κύκλο ζωής που έχει ξεκινήσει στους αμπελώνες τους, για να δώσει τον καρπό και τέλος το νέο κρασί της σοδειάς του 2022.

‘Έτσι, το Σάββατο 28 Μαΐου και την Κυριακή 29 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι και της Ηλείας, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της περιοχής μας και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις και άλλες εκπλήξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 28-29 Μαΐου θα είναι ελεύθερη. Στην Ηλεία στην εκδήλωση «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ» συμμετέχουν τα Οινοποεία Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι, Κτήμα Μπριντζίκη στο Λαντζόι, Κτήμα Σταυρόπουλου στο Παλαιοχώρι Γαστούνης και Κτήμα «Ολύμπια Γη» στην Αρχαία Ολυμπία.

Με αυτόν τον τρόπο, οι φίλοι του κρασιού, , θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» των οινοποιείων, η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους.

Προγραμματίστε λοιπόν από τώρα τη δική σας απόδραση και χαράξτε τη δική σας οινική διαδρομή., Περιηγηθείτε στην ύπαιθρο και επισκεφτείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία. Μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, απολαύστε το τοπίο που διαμορφώνουν οι αμπελώνες, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά και τοπικές ποικιλίες της Ηλείας που έχουν κατακτήσει την ελληνική και τις διεθνείς αγορές. Οι φιλόκενοι οικοδεσπότες των Οινοποιείων μας, θα είναι εκεί για να μας ταξιδέψουν στον κόσμο του κρασιού.
Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες 2022» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Δωρεάν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και εκδηλώσεις στα Οινοποιεία της Ηλείας

Ένα- ένα τα τέσσερα Οινοποιεία της Ηλείας που συμμετέχουν στο διήμερο ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2022, προχωρούν στην ανακοίνωση των εκδηλώσεων τους.

Τα Κτήματα Μερκούρη, Σταυρόπουλου, Μπριντζίκη και ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ παροτρύνουν τους οινόφιλους της περιοχής μας σε ένα όμορφο οινικό ταξίδι το Σαββατοκύριακο, από τις 11 το πρωί ως το απόγευμα, που περιλαμβάνει δωρεάν ξενάγηση στους αμπελώνες και τα οινοποιεία τους καθώς και γευστικές δοκιμές και κεράσματα. Μοναδική εμπειρία που αξίζει να την βιώσουμε και να γνωρίσουμε τα εκλεκτά κρασιά του νομού μας, επιβραβεύοντας με την επίσκεψή μας και τις προσπάθειες των οινοπαραγωγών σε ένα κομμάτι που συνδέεται με την πολιτιστική, αγροτοδιατροφική και τουριστική ταυτότητα της Ηλείας.


Οι εκδηλώσεις και τα events στο Κτήμα Μπριντζίκη

Επιπροσθέτως το Κτήμα ABELON Μπριντζίκη, διοργανώνει και ένα διήμερο ευρύτερων εκδηλώσεων με ξεχωριστά events καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμά του το Σαββατο από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι θα προσφέρει γευσιγνωσία των οίνων του, ενώ στις 7 το απόγευμα στο χώρο του θα πrπραγματοποιηθεί σε συνδιογάνωση με το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια και τον Σύλλογο ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, το Συνέδριο Οινοτουρισμού με ομιλήτρια την υφ, Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και συναυλία στ θεατράκι του Κτήματος με τους Banda Morena. Την Κυριακή 28/5 από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, ποδηλατάδα τους αμπελώνες του Κτήματος με τα ηλεκτρικά ποδήλατα που προσφέρει η εταιρία Solibike.eu, ενώ από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στην εικαστική έκθεση της Νάντιας Μπαράκου στην αίθουσα LOFOS του Κτήματος Μπριντζίκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος