FOLLOW US: facebook twitter

Άνοδος στον αριθμό των εμβολιασμών κυρίως για 3η δόση

Ημερομηνία: 22-11-2021 | Συντάκτης:
emvolio

Τα νέα μέτρα έφεραν αύξηση εμβολιασμών και στην Ηλεία όπου οι πλήρως εμβολιασμένοι αγγίζουν σχεδόν το 50% του πληθυσμού


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών, παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες και η Ηλεία με την πλειοψηφία να αφορά την πραγματοποίηση της αναμνηστικής- τρίτης δόσης. Τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, έχει οδηγήσει δεκάδες Ηλείους στην αναθεώρηση των απόψεων τους περί εμβολιασμού όπως αποδεικνύεται από τα νέα ραντεβού για πρώτη δόση που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Συνολικά, 353 Ηλείοι, πραγματοποιήσαν την πρώτη δόση του εμβολίου (80.887 συνολικά με πρώτη δόση) ενώ ακόμα 110 προχώρησαν στη δεύτερη δόση. Ο αριθμός ωστόσο των άνω των 60 ετών, που εμβολιάστηκαν με την αναμνηστική δόση στις 20 Νοεμβρίου, μετά και τις ανακοινώσεις ότι μετά το 6μηνο παύει η ισχύς του πιστοποιητικού τους, άγγιξε τους 656 με τον συνολικό αριθμό εκείνων που έκαναν την 3η δόση να έχει φτάσει τους 9.858.

Συνολικά στο Νομό από την έναρξη των εμβολιασμών, έχουν γίνει 159.113 εμβολιασμοί από τους οποίους μόλις οι 75.951 αφορούν ολοκληρωμένους εμβολιασμούς, αριθμός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στην Ηλεία πλήρως εμβολιασμένο είναι σχεδόν το 50% του πληθυσμού της και παραμένει ακόμα «μακριά» από την πολυπόθητη ανοσία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος