FOLLOW US: facebook twitter

Άννα-Μαρία Βλαγκούλη: Ο δρόμος και η επαναφορά του τρένου οδηγούν στην ανάπτυξη!

Ημερομηνία: 11-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα

Έρχεται στην Ηλεία και ο εκσυγχρονισμός σιδηροδρομικής γραμμής

Τουριστικοί κυρίως λόγοι επιβάλλουν την επίσπευση των διαδικασιών

Της Άννας-Μαρίας Βλαγκούλη

«Η επαναφορά κανονικής λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ηλεία και τα δρομολόγια του τρένου σε όλο το μήκος του Νομού, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα επόμενα μεγάλα βήματα για τον τόπο και την ανάπτυξή του.

Μας δίνεται άλλωστε τώρα η ευκαιρία για κάτι τέτοιο με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που αφορούν κομβικές παρεμβάσεις στο δυτικό μέτωπο της χώρας, και πολύ περισσότερο σε όλο το εύρος της Πελοποννήσου».

Αυτό δήλωσε χθες η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Άννα-Μαρία Βλαγκούλη η οποία κατά την παραμονή της στο Νομό άκουσε για ακόμα μια φορά την αναγκαιότητα σιδηρόδρομου που θα έρχεται ως επέκταση από την Δυτ. Αχαΐα και θα καταλήγει στη Μεσσηνία.

«Οι λόγοι που το κάνουν επιτακτικό και επιβεβλημένο το τρένο δεν είναι απλώς επιβατικοί που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ηλείας», ανέφερε η κα Βλαγκούλη σημειώνοντας ακόμη τα παρακάτω:

«Κυρίως μας ενδιαφέρει για τουριστικούς και μεταφορικούς σκοπούς. Γνωρίζουμε, ότι σε όλη την Ευρώπη, το τρένο είναι το βασικό μέσο μεταφοράς, αλλά και εκείνο που χρησιμοποιούν βασικά οι τουρίστες, για να μετακινηθούν με γρήγορο και  ασφαλή τρόπο από περιοχή σε περιοχή. Γιατί λοιπόν όχι και στην Ηλεία και γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα που είναι μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο;

ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΗ

Η έλλειψη ενός τέτοιου μέσου μεταφοράς δεν μας ταιριάζει αν και εφόσον θέλουμε την εξέλιξη του τόπου μας και την ανάπτυξή του. Γνωρίζω λοιπόν ότι είναι και επιλογή της κυβέρνησης αλλά και επιθυμία του ΟΣΕ να προχωρήσουν οι μελέτες που ήδη έχουν γίνει και να υπάρξει χρηματοδότηση. Να επισκευασθούν οι υπάρχουσες υποδομές και όλα τα ιστορικά-παραδοσιακά κτίρια του Οργανισμού στην Ηλεία και γίνει ο εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής.

Θα είναι μάλιστα συγκυριακά στον χρόνο ότι καλύτερο αν δούμε να ολοκληρώνεται ο μεγάλος αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου και παράλληλα να επανέρχεται τα σύγχρονο τρένο. Έτσι πραγματικά θα μπορούμε να μιλάμε πραγματική ανάπτυξη, από την κυβέρνηση ευθύνης, συνέπειας και σοβαρότητας που εργάζεται αποτελεσματικά για τον τόπο και τη χώρα μας, την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος