FOLLOW US: facebook twitter

Ανησυχούν οι αιγοπροβατοτρόφοι για την συνδεδεμένη

Ημερομηνία: 01-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

Καθυστερεί η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων εν αναμονή του ανοίγματος του ΟΣΔΕ

Το άνοιγμα του ΟΣΔΕ αναμένουν οι αιγοπροβατοτρόφοι για να καταθέσουν τις τροποποιητικές δηλώσεις για τις ποσότητες γάλακτος και ζώων ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν την συνδεδεμένη ενίσχυση. Ο καιρός περνάει και οι κτηνοτρόφοι ανησυχούν, καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι ΚΥΔ άνοιγαν το σύστημα στο τέλος κάθε έτους. Πολλοί φοβούνται ότι η καθυστέρηση αυτή θα πάει πίσω την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, η οποία δινόταν συνήθως πριν τις ημέρες του Πάσχα.

Προσδιορισμός αριθμού επιλέξιμων αιγοπροβάτων:

Ως επιλέξιμα για πληρωμή θεωρούνται τα αιγοπρόβατα τα οποία πληρούν τους όρους επιλεξιμότητας.
Για τον υπολογισμό των επιλέξιμων αιγοπροβάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη αναλογία ποσότητας γάλακτος-αριθμού επιλέξιμων προβατίνων ή/και αιγών η οποία πρέπει να είναι 100:1.
Ο συνολικός αριθμός προβατίνων ή αιγών της εκμετάλλευσης του δικαιούχου που θα πληρωθεί, προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη τα επιλέξιμα δηλωθέντα αιγοπρόβατα στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης (κατοχή κατά την υποβολή της αίτησης και πρόθεση διατήρησης), την ελάχιστη αναλογία ποσότητας γάλακτος – αριθμού επιλέξιμων προβατίνων ή και αιγών και τα ευρεθέντα επιλέξιμα αιγοπρόβατα κατά τους διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους.

Η ενίσχυση χορηγείται ανά επιλέξιμο ενήλικο ζώο, που είναι καταγεγραμμένο στην κτηνιατρική βάση δεδομένων και για το οποίο παραδίδεται γάλα τουλάχιστον 100 λίτρα/έτος, με βάση τα στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΟΓΑΚ).

Στη νέα ΚΑΠ η εκτιμώμενη τιμή ενίσχυσης είναι στα 12 ευρώ ανά επιλέξιμη προβατίνα ή αίγα.

Η συνδεδεμένη ενίσχυση για κάθε έτος της ΚΑΠ για την περίοδο 2023-2027 αφορά 5.405.206 αιγοπρόβατα. Επομένως ο ετήσιος προϋπολογισμός της συνδεδεμένης ενίσχυσης είναι στα 64.862.467 ευρώ.

Πηγή: Agrotypos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος