FOLLOW US: facebook twitter

Ανησυχία για τη διασπορά του ιού στα σχολεία

Ημερομηνία: 08-03-2021 | Συντάκτης:
Ανέστειλε τη λειτουργία το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου αλλά και τμήματα άλλων σχολείων στην Ηλεία

Έκδηλη είναι η ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού, στα σχολεία της Ηλείας καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Ήδη θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί αρκετοί μαθητές ενώ δεκάδες είναι τα περιστατικά γονέων και συγγενικών προσώπων μαθητών που νοσούν από κορονοϊό αυξάνοντας την ανησυχία για τη διασπορά του ιού στο μαθητικό και εκπαιδευτικό πληθυσμό. Στις περιπτώσεις αυτές, οι μαθητές που γονείς ή συγγενικά τους πρόσωπα νοσούν, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά, έχει προκαλέσει αναστάτωση και οι γονείς ζητούν την επιστροφή των παιδιών τους στην τηλεκπαίδευση και  μάλιστα πολλοί από αυτούς, σταμάτησαν από την περασμένη εβδομάδα να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά είναι τα θετικά κρούσματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, το οποίο μάλιστα ανέστειλε τη λειτουργία του μέχρι και τις 19 Μαρτίου ενώ έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους αρκετά τμήματα σχολείων σε όλη την Ηλεία.

Συγκεκριμένα:

2ο Γυμνάσιο Πύργου αναστολή από 4/3 έως και 17/3 το τμήμα Γ5 (Γ Τάξη),και το  ΕΝΤΓ (Γ Τάξη)

3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας  από 5/3 έως και 18/3 το τμήμα A2 (Α Τάξη)  και από 3/3 έως και 16/3 το τμήμα  A3 (Α Τάξη)

Δημοτικό Σχολείο Τραγανού αναστολή από 22/2 έως και 7/3 τα τμήματα Αγγλικών Δ1 (Δ Τάξη), Δ1 (Δ Τάξη) από 22/2 έως και 7/3.

Θετικός στον ιό, είναι και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νίκος Κλάδης, και ήδη βρίσκεται μαζί με την οικογένεια του σε κατ’ οίκον περιορισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος