FOLLOW US: facebook twitter

Ανησυχία για κορονοϊό σε βρέφη στην Ηλεία

Ημερομηνία: 12-07-2021 | Συντάκτης:
Δίχρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Ρίο, 15 μηνών αγοράκι διακομίστηκε ως ύποπτο κρούσμα χθες στο ΓΝ Πύργου

Σε επιφυλακή είναι οι υγειονομικές αρχές της Ηλείας εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στον νομό, καθώς χθες προστέθηκαν δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Παράλληλα, ανησυχία έχει προκαλέσει η διακομιδή παιδιού δύο ετών από την Αμαλιάδα στην Παιδιατρική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Πέμπτη υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ στη ΝΜ Αμαλιάδας και βρέθηκε θετικό.

Επιπλέον, χθες το πρωί διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από χωριό του Κάμπου στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ένα βρέφος 15 μηνών με συμπτώματα εμπύρετου βήχα, το οποίο υποβλήθηκε σε τεστ και πλέον οι γονείς του και οι γιατροί αναμένουν τα αποτελέσματα.

Παρά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην Ηλεία την περασμένη εβδομάδα, με μέσο όρο 18 ημερεησίως, τόσο η κλινική Covidόσο και η ΜΕΘ covidπαρέμεναν μέχρι χθες το πρωί χωρίς εισαγωγή ασθενούς με κορονοϊό.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, στην Ηλεία μέχρι προχθές είχαν γίνει 107.191 εμβολιασμοί (+926), εκ των οποίων οι 59.079 αφορούν την πρώτη δόση και 51.083 είναι οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος