FOLLOW US: facebook twitter

Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου: «Να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους όλοι οι εκπαιδευτικοί για την θέση του αιρετού»

Ημερομηνία: 07-01-2021 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την υποστήριξή της στις αποφάσεις της ΔΟΕ για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού, απέναντι στις εξελίξεις των διαδικασιών των ψευδοεκλογών της 7ηςΝοεμβρίου 2020, εκφραζει η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου καλώντας τους συναδέλφους τους να παραιτηθούν από τις θέσεις του αιρετού εκπροσώπου στα υπηρεσιακά συμβούλια. Παράλληλα απαιτούν την παράταση της θητείας των αιρετών που είχαν εκλεγεί στις εκλογές του 2018.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, με ΥΓΕΙΑ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ σ’ εσάς και τις οικογένειές σας.

Η παράταξή μας εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της στις αποφάσεις της ΔΟΕ για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού, απέναντι στις εξελίξεις των διαδικασιών των ψευδοεκλογών της 7ηςΝοεμβρίου 2020.

Βρισκόμαστε, όχι μόνο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του, πολύτιμου για τον κλάδο, θεσμού του αιρετού εκπροσώπου στα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά και σε μια κρίσιμη στιγμή, για τη λειτουργία της δημοκρατίας μέσα στον κλάδο.

Για το λόγο αυτό :

  • ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να μην ανταποκριθούν, υποβάλλοντας αιτήσεις, για τη θέση αιρετού. Αν η πολιτική ηγεσία προχωρήσει σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών, ως δοτών εκπροσώπων, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και δημοκρατικής εκπροσώπησης των Συναδέλφων, να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις ντροπιαστικές αυτές θέσεις, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη, όπως έγινε ήδη από το σύνολο των αιρετών.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους να μην υποβάλλουν αιτήσεις, ούτε για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, όταν αυτό ζητηθεί από τη διοίκηση και σε περίπτωση που ορισθούν από τη Διοίκηση, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και να απέχουν από τις συνεδριάσεις. Δε θα υπάρξει καμία νομιμοποίηση της λειτουργίας «ψευτο-υπηρεσιακών» Συμβουλίων από κανέναν συνάδελφο.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, την παράταση της θητείας των αιρετών που εκλέχθηκαν στις εκλογές του 2018, μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών, όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν και ως εκ τούτου εξακολουθούμε να τους θεωρούμε αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου, οι οποίοι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν αποφάσεις κι ενέργειες της διοίκησης, ειδικά αυτών που χρειάζονται παρέμβαση του συνδικάτου, με την επισήμανση, φυσικά, ότι δεν θα υπάρχει καμία απολύτως συμμετοχή τους και παρουσία τους στα νόθα υπηρεσιακά συμβούλια, που θα συγκροτηθούν υπό το νέο καθεστώς.
  • ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ότι, στη δυσάρεστη περίπτωση που ενδέχεται «συνάδελφοι» να μην ακολουθήσουν τις αποφάσεις Δ.Ο.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε., είναι αυτονόητο, ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και θα ενεργοποιηθούν όλα τα προβλεπόμενα από το καταστατικό μέτρα, για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών, από τα μητρώα. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κι ο Σύλλογος, σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς και διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, εάν, παρ’ ελπίδα συνεχίσουν να συμμετέχουν στις δράσεις των Σ.Ε.Π.Ε., ως μέλη Δ.Σ. Συλλόγων ή ως αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου.

Επιτέλους, η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης που όλοι βιώνουμε και να κατανοήσει πως η εκλογή των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι μία πολύ σοβαρή, δημοκρατική και υπεύθυνη διαδικασία, η οποία πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εξυπηρετώντας πρωτίστως τα συμφέροντα της εκπαίδευσης και των λειτουργών της κι όχι πολιτικές σκοπιμότητες ελέγχου, υποβαθμίζοντας το ρόλο και το κύρος των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Καμία νομιμοποίηση των προκλητικών πραξικοπηματικών ενεργειών της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ, απέναντι στο θεσμό του αιρετού εκπροσώπου των εκπαιδευτικών. Του θεσμού που κατακτήθηκε με αγώνες και γαλουχήθηκε με οράματα του κλάδου. Το μήνυμα του 95% αποχής, από τις εκλογές παρωδία της 7ηςΝοεμβρίου 2020, ήταν μία πρώτη ηχηρή απάντηση του κλάδου στον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας. Ενωμένοι και συσπειρωμένοι, απέχουμε από τις διαδικασίες συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην απαξίωση του θεσμού του αιρετού και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου

Κατσίμπελης Αθανάσιος (δάσκαλος)

Τζαμαλής Αναστάσιος – Διονύσιος (δάσκαλος)

Γκαραγκούνη Ελένη (δασκάλα)

Δημητρόπουλος Χρυσοβαλάντης (δάσκαλος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ