FOLLOW US: facebook twitter

Ανεμβολίαστοι: «Παύση» στο πρόστιμο των 100 ευρώ από την Παρασκευή

Ημερομηνία: 12-04-2022 | Συντάκτης:
emvolio

Ποιους αφορά – Αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ


Λίγο πριν το Πάσχα θα μπει σε εφαρμογή η αναστολή του προστίμου των 100 ευρώ για όσους είναι πάνω από 60 χρονών και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πιο συγκεκριμένα η αναστολή του μέτρου θα μπει σε εφαρμογή από την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Την ανακοίνωση για την αναστολή του προστίμου είχε κάνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στη Βουλή. 

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: «Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες


Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ

Την ίδια ώρα την απόφαση του ΣτΕ περιμένουν όσοι έκαναν αίτηση για ακύρωση της υπουργικής απόφασης για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα σε αυτούς που προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι δικαστικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων κι ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγουδικηγόροι, ένας γιατρός κι ένας ιερέας, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικόςιδιωτικοί υπάλληλοι, κ.λπ., οι οποίοι είναι όλοι άνω των 60 ετών.

Οι συνήγοροι των προσφευγόντων υποστηρίζουν ότι το εν λόγω πρόστιμο είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στην ΕΣΔΑ και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΧΘΔΕΕ), ενώ το χαρακτήρισαν «ωμό και ανήθικο εκβιασμό».


Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος