FOLLOW US: facebook twitter

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Μίνθη: Ζημιές σε σπίτια στο ορεινό χωριό της Ζαχάρως-Ξήλωσε στέγες

Ημερομηνία: 24-01-2019 | Συντάκτης:

Προσωρινή στέγη στους συγχωριανούς τους βρήκαν οι κάτοικοι της Μίνθης, των οποίων τα σπίτια επλήγησαν από ανεμοστρόβιλο που σάρωσε την περιοχή το απόγευμα της Τρίτης. Στο ορεινό αυτό χωριό του δήμου Ζαχάρως οι κάτοικοι έζησαν δύσκολες στιγμές, καθώς το ακραίο καιρικό φαινόμενο άρχισε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να ξηλώνει στέγες από κατοικίες, αγροικίες και στάβλους.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δυναμική Πρωτοβουλία, Πανταζής Χρονόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε πως «… είναι αρκετές οι ζημιές που έχουμε ήδη καταγράψει στην περιοχή της Μίνθης από τον ανεμοστρόβιλο που πέρασε. Σημαντικές είναι η ζημιές σε δύο κατοικίες αλλά και μία αγροικία. Ο δήμος Ζαχάρως θα πρέπει και πάλι να σταθεί αρωγός μεταφέροντας λιωμένους οικίσκους προκειμένου οι να στεγαστούν οι άνθρωποι των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και χρίζουν άμεσης επισκευής».

Η πρόεδρος της Τ.Κ. Μίνθης Βελούδω Παναγιούλια σημείωσε πως «… η Μίνθη δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία, καθώς από το χωριό μας πέρασε ανεμοστρόβιλος και σάρωσε τα πάντα. Σε κάποια σπίτια προκάλεσε σοβαρές ζημιές δημιουργώντας πρόβλημα στέγασης σε συνδημότες μας, οι οποίοι πρέπει να βοηθηθούν. Περιμένουμε να βελτιωθεί ο καιρός και είμαστε σε ετοιμότητα για τις επόμενες ημέρες και πιθανό νέο κύμα κακοκαιρίας».

Ο δήμος Ζαχάρως συνεχίζει να πλήττεται από την κακοκαιρία όπως όλη η Ηλεία και οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος