FOLLOW US: facebook twitter

Ανείπωτος θρήνος για το πρόωρα χαμένο «αγγελούδι» – Τραγικός θάνατος βρεφους 16 μηνών επί της ΕΟ Πύργου-Πατρών

Ημερομηνία: 14-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Σύλληψη 26χρονου οδηγού για ανθρωποκτονία από αμέλεια
-Πανελλήνια κατακραυγή για τον δρόμο που δεν χορταίνει αίμα!

Απέραντος θρήνος επικρατεί στην Ηλεία στο άκουσμα της είδησης του θανάτου ενός βρέφους μόλις 16 μηνών σε τροχαίο δυστύχημα προχθές το βράδυ, επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών, στο ύψος της διασταύρωσης Λαστεΐκων. Ένας ακόμα θάνατος λίγες μέρες μετά τον χαμό από τροχαίο του 26χρονου Τάσου λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά και μάλιστα ενός αθώου παιδιού, στον πιο αιματοβαμμένο δρόμο της χώρας που προκάλεσε πανελλήνια κατακραυγή για κάθε υπεύθυνο μιας συνεχιζόμενης τραγωδίας στην  άσφαλτο!

Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ όταν, σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, το αυτοκίνητο, μάρκας CITROEN, που οδηγούσε ένας 26χρονος με κατεύθυνση προς Πάτρα, συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο FIATPUNTO που κινούνταν προς Πύργο και στο οποίο οδηγούσε ένας 34χρονος με συνοδηγό τη σύζυγό του και συνεπιβάτη στο πίσω κάθισμα –σε παιδικό κάθισμα- το μόλις 16 μηνών παιδάκι τους.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που και τα δύο οχήματα καταστράφηκαν. Το Fiat«καβάλησε» το κράσπεδο στα δεξιά της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ το CITROENακινητοποιήθηκε στη μέση της Εθνικής Οδού. Δυστυχώς η σφροδρότητα της σύγκρουσης αποδείχθηκε μοιραία για το «αγγελούδι» καθώς υπέστη θανάσιμο τραυματισμό και άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ οι γονείς του παιδιού διακομίστηκαν τραυματίες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και νοσηλεύονται στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας.

Ο οδηγός του CITROEN εγκλωβίστηκε στο όχημά του και χρειάστηκε η επέμβαση του διασωστικού οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου για τον απεγκλωβισμό του και τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Η κυκλοφορία διεκόπη για αρκετή ώρα από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Πύργου, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση των ασθενοφόρων προς το νοσοκομείο, ενώ πλήθος πολιτών παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι και με αγωνία τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των διασωστών.

Ύστερα από τη συλλογή και την επεξεργασία στοιχείων, μαρτυριών και πληροφοριών, οι αστυνομικοί της Τροχαίας Πύργου σχημάτισαν δικογραφία για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και συνέλαβαν τον 26χρονο οδηγό του CITROENγια το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Παράλληλα, συνεχίζεται η προανάκριση για την πλήρη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

Η είδηση του θανάτου του βρέφους ήταν «γροθιά στο στομάχι» για τους κατοίκους όχι μόνο της Ηλείας, αλλά όλης της χώρας, αφού η είδηση έκανε τον γύρο των ΜΜΕ πανελλαδικά σκορπώντας απέραντη θλίψη, αλλά και οργή γιατί ο δρόμος καρμανιόλα της Πατρών- Πύργου δυστυχώς δεν χορταίνει αίμα!!!

Οι γονείς του πρόωρα χαμένου παιδιού είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην πόλη του Πύργου και εκατοντάδες πολίτες έχουν εκφράσει τα συλλυπητήρια τους και τη συμπαράστασή τους στο προσωπικό δράμα που βιώνουν. Η «Πρωινή» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια για το τραγικό συμβάν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος