FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Προσφορά ελαιολάδου σε άτομα που έχουν ανάγκη

Ημερομηνία: 27-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Εθελοντική συγκομιδή ελαιοκάρπου, σε δημοτικά αγροτεμάχια,  γίνεται  και φέτος από εργαζόμενους στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Σκοπός της  προσπάθειας  αυτής είναι η ενίσχυση ανθρώπων που έχουν ανάγκη, σε μια περίοδο που και οι δήμοι αντιμετωπίζουν  οικονομικές δυσχέρειες μετά τις επί σειρά ετών περικοπές των χρηματοδοτήσεων , δυσκολεύοντας έτσι την ομαλή λειτουργία τους.

Έτσι η  εκμετάλλευση των αγροτεμαχίων του δήμου, με τη συνδρομή εργαζομένων του στις δομές και σε προγράμματα απασχόλησης,  παρέχει τη δυνατότητα για προσφορά  του βασικού καταναλωτικού αγαθού, όπως είναι το ελαιόλαδο.

Το παραγόμενο λάδι συγκεκριμένα ο δήμος το χρησιμοποιεί για την κάλυψη των  αναγκών  των Παιδικών Σταθμών, δομών  φιλοξενιών, αλλά και για περιπτώσεις δημοτών που έχουν ανάγκη μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τις τελευταίες ημέρες ομάδα εργαζομένων που είναι εξοπλισμένοι τα απαραίτητα υλικά (ελαιόπανα, τσουβάλια, ραβδιστικά, αλυσοπρίονα, μεταφορικά μέσα) προχωρούν στη συλλογή  ελαιοκάρπου, σε κλάδεμα και  περιποίηση των ελαιόδεντρων, έτσι ώστε να συνεχίσουν να είναι καρποφόρα και τις επόμενες χρονιές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος