FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Έργο 3,2 εκατ. ευρώ για την επεξεργασία λυμάτων

Ημερομηνία: 10-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Εγκρίθηκε η μελέτη, σύντομα ο διαγωνισμός

Toν εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων δρομολογεί ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,προκειμένου να επεκτείνει τη δυναμικότητα της υπάρχουσας εγκατάστασης και να εξυπηρετήσει περισσότερες τοπικές κοινότητες.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Γεωργία Σοφιανού, η υφιστάμενη εγκατάσταση χρονολογείται από το 1996, καλύπτει πληθυσμιακό ισοδύναμο 9.834 κατοίκων και λόγω πεπαλαιωμένης τεχνολογίας εμφανίζει συχνά και πολύ σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που καθιστούν τη λειτουργία της ασύμβατη με τη σημερινή νομοθεσία (ενεργειακή κατανάλωση, δημιουργία σταγονιδίων, έντονη αυξομείωση παραγόμενης ιλύος λόγω βλαβών, χαμηλές αποδόσεις κλπ).

Με την εφαρμογή της νέας μελέτης, την οποία εκπόνησε το προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, ο εκσυγχρονισμός της εγκατάστασης θα αυξήσει το πληθυσμιακό ισοδύναμο στους 12.375 κατοίκους και θα δώσει λύση στα βοθρολύματα οικισμών που τώρα δεν εξυπηρετούνται, όπως η Ανδρίτσαινα, η Βρίνα, ο Γραίκας, ο Γρύλλος, τα Διάσελλα, η Πλατιάνα, η Σκιλλουντία και η Τρυπητή, κοινότητες δηλαδή με πληθυσμό κατά μέσο όρο 300 κατοίκων η καθεμία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης είναι 3,25 εκατ. ευρώ περίπου και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της μελέτης και την κατάρτιση των όρων διακήρυξης Διεθνούς Ανοιχτού Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος