FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Παπαδάκος: «Το 2023 έτος αλλαγής σελίδας στο Δήμο Ήλιδας»

Ημερομηνία: 16-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Του Ανδρέα Παπαδάκου, υπ. Δημάρχου Ήλιδας

Η αρχή κάθε χρονιάς είναι αισιόδοξη. Θέτουμε στόχους. Και φέτος, το 2023, ο στόχος στο Δήμο Ήλιδας είναι ένας. Να αλλάξει σελίδα. “Να δώσουμε μία ευκαιρία στο Μέλλον”. Τιμώ τον τόπο μου πάρα πολλά χρόνια. Το γνωρίζουν αυτό οι συμπατριώτες μου. “Ήρθε η ώρα να αλλάξει ο Δήμος Ήλιδας με την ψήφο τους”.

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια ο Δήμος πάει από το κακό στο χειρότερο. Έχουμε καταντήσει το “χειρότερο χωριό”. Οι νέοι μας φεύγουν και οι επιχειρηματίες βρίσκονται συνεχώς σε αδιέξοδο. Εμείς λέμε φτάνει πια. Έως εδώ η παρακμή και ο κατήφορος. Θέλουμε να εμπνεύσουμε την αλλαγή παραδείγματος στο Δήμο Ήλιδας, “Δεν αλλάζουμε Τόπο, αλλάζουμε τον Τόπο”, Εμπνέουμε για μια νέα αρχή τον κόσμο της Αμαλιάδας, της Πηνείας, όλων των 36 κοινοτήτων που παλεύουν καθημερινά να εξασφαλίσουν ψωμάκι για τα παιδιά τους. Σ’ αυτούς ήμουν και είμαι δίπλα τους, το ξέρουν καλά αυτό όλες και όλοι οι συμπατριώτες μου.

Βασική μας προτεραιότητα η Υγεία των ανθρώπων. Η Παιδεία των νέων και η ενίσχυση των σχολικών μας κτιρίων και εξοπλισμού τους, είναι στις βασικές μας επιδιώξεις. Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, που θα το ενισχύσουμε και θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η καθημερινότητα, που έχει λησμονηθεί ενώ θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλων. Η καθαριότητα, το νερό που πρέπει να είναι καθαρό και να μην έχει συνεχώς βλάβες το δίκτυο, η αποχέτευση, ο βιολογικός. Η πόλη μας χρειάζεται Πάρκινγκ, να έχει πεζοδρόμια, πεζόδρομους και δρόμους χωρίς λακκούβες. Να είναι όμορφη η πόλη μας και οι κοινότητές μας , με καλλωπιστικά φυτά και λουλούδια. Να χαίρεσαι να την περπατάς, να ζεις σ’ αυτήν, να ζεις με την πόλη σου και τους συμπολίτες σου. Θα δημιουργήσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας με σαφείς αρμοδιότητες και πρωταγωνιστές τις νέες και τους νέους.

Και επειδή η ώρα είναι τώρα, να αλλάξουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες, ως νέος Δήμαρχος του Δήμου Ήλιδας θα δώσω πρώτος το σήμα της ανιδιοτελούς προσφοράς “Δεν θα παίρνω το μισθό του Δημάρχου”. Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, έχουν ανάγκη βασικά αγαθά. Τέτοιες πολιτικές πρωτοβουλίες θα ωθήσουν τους δημιουργικούς ανθρώπους, τον απλό κοσμάκη να ξαναπιστέψει στους πολιτικούς.

Οι Πρόεδροι των κοινοτήτων δεν θα είναι πλέον μόνοι τους και αβοήθητοι. Εκτός του ότι οι συνεργάτες μου δημιουργούν για κάθε κοινότητα ειδικό σχέδιο ανάπτυξης, εξαγγέλλουμε τώρα “τη δημιουργία ειδικού κοινοτικού ταμείου για κάθε κοινότητα”, το οποίο θα βοηθάει τις εργασίες που χρειάζεται κάθε κοινότητα, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων ειδικά για τέτοιες περιοχές όπως στη δική μας στο Δήμο Ήλιδας.

Θέλουμε το 2023 να σηματοδοτήσει την αρχή, το σήμα εκκίνησης για αναγέννηση του τόπου μας. Αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα δίνω στους συμπατριώτες μου για το νέο έτος. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, θέλουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ενεργό βοήθεια να ξετινάξουμε τα δεσμά της μιζέριας και της υποτέλειας και να βάλουμε τη “Νεολαία, πρωταγωνιστή των εξελίξεων”. Χρόνια πολλά, καλή Χρονιά και ευτυχισμένο το 2023.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος